Hasotti: Guvernul trebuie sa ceara votul Parlamentului, dupa desemnarea lui Orban

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 16:54
1129 citiri
Hasotti: Guvernul trebuie sa ceara votul Parlamentului, dupa desemnarea lui Orban
Foto: Arhiva

Leonard Orban este un om cu "o foarte solida pregatire profesionala", dar nu doar el va trebui supus votului in Parlament, ci intregul Guvern.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti se intreaba si daca viitorul ministru al Afacerilor Europene va fi subordonat Elenei Udrea. Hasotti pledeaza pentru respingerea propunerii Executivului. Premierul va trimite miercuri, 14 septembrie, Parlamentului propunerea ca Orban sa fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.

Viitorul minister al Fondurilor Europene va fi condus asadar de consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban. Confirmarea a venit marti, 13 septembrie, de la premierul Emil Boc.

Coalitia de guvernamant si-a dat deja acordul pentru desemnarea lui Orban in fruntea viitorului minister.

Opozitia cere insa ca tot Guvernul sa fie supus votului in Parlament, nu doar noul minister, dupa cum precizeaza liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti.

Leonard Orban, noul ministru al Afacerilor Europene - decizie oficiala

"Este vorba asadar despre o restructurare a Guvernului, prin aparitia unui nou minister. Il cunosc pe domnul Leonard Orban inca de cand era consilier-sef la Comisia pentru Integrare Europeana si este un om cu o foarte solida pregatire profesionala", spune senatorul PNL.

Puiu Hasotti pledeaza pentru respingerea propunerii: "PNL va analiza situatia, va face abstractie de gradul de rudenie (cu parlamentarul liberal Ludovic Orban-n.r.) si va trebui sa vedem daca vom da un vot strict politic, fiind in Opozitie totala fata de Guvernul Boc sau daca vom da un altfel de vot. Opinia mea este ca trebuie sa dam un vot politic, cu atat mai mult cu cat nu stim care vor fi atributiile acestui minister. Un vot politic ar insemna evident respingerea acestei propuneri".

"Nu pot sa spun ca este cea mai potrivita alegere. Personal, l-am cunoscut pe domnul Orban si am o parere buna despre domnia sa, stiu ca si-a facut treaba si in calitate de comisar la UE", continua Hasotti.

Puiu Hasotti se intreaba daca Leonard Orban se va subordona ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea sau nu: "Am o mare dilema: domnul Orban se va subordona doamnei Udrea sau invers?".

Citeste mai multe despre Hasotti: Guvernul trebuie sa ceara votul Parlamentului, dupa desemnarea lui Orban pe RFI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hasotti leonard orban, #leonard organ ministru integrare europeana, #lenonard orban elena udrea , #ministru Afaceri Europene