Ziare.com

Leonard Orban a depus juramantul - e ministru al Afacerilor Europene

de Ana Ilie
Marti, 20 Septembrie 2011, ora 21:19

   

Leonard Orban a depus juramantul - e ministru al Afacerilor Europene
Leonard Orban a depus, marti seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene.

"Incep prin a va felicita chiar daca am si regretul despartirii de dumneavoastra si implicit de competentele legate de relatia cu UE. Am convingerea ca si in executiv fiind vom colabora la fel de bine pe chestiunile ce tin de UE", i-a transmis presedintele Traian Basescu noului ministru.

Seful statului a dorit sa faca publica viziunea sa cu privire la noua institutie. "Ministerul acesta nu va gestiona bani - un singur program operational este in responsabilitatea acesui minister, in rest celelate ministere raman responsabile.
Acest minister va avea ca misiune fundamentala coordonarea activitatii unitatilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor cu aplicabilitate in toate ministerele, sa urmareasca aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana. Acest minister va fi interfata intre guvernul roman si Comisia Europeana si va avea misiunea extrem de grea a sustinerii punctului de vedere al Romaniei in negocierile pentru urmatorul exercitiu bugetar 2014-2020".

"Sunt convins ca veti avea un mandat de succes, veti avea tot sprijinul meu si politic si atat cat pot in relatia cu UE. Ii asigur pe toti ca veti avea in guvern un independent politic", a incheiat Basescu.

Fostul comisar european a trecut, marti de votul Parlamentului, intr-o sedinta marcata si de scandaluri, dar si de momente emotionante, cum ar fi cel in care fratele lui Orban, penelistul Ludovic, nu a putut sa voteze pentru aceasta numire, parlamentarii Opozitiei abtinandu-se de la vot.

Leonard Orban a multumit Parlamentului pentru increderea acordata si a subliniat ca il asteapta o misiune grea.

"Voi incerca sa fac tot ce depinde de mine sa gestionez cele doua aspecte importante - pe de o parte, de coordonator al afacerilor europene, intr-un context din ce in ce mai dificil, in al doilea rand, voi face tot ce depinde de mine pentru a imbunatati rata de absorbtie a fondurilor comunitare(...)Pana la sfarsitul lui 2012, Romania va trebui sa cheltuiasca minim 1,9 miliarde de euro ca sa nu aiba dezangajare de fonduri europene, si pana la sfarsitul lui 2013, un plus de 6,7 miliarde de euro", a spus Orban in fata parlamentarilor.

Imediat dupa ce ministerul si conducatorul sau au trecut prin Parlament, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential si decretul de numire ca ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2247 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte misto!

Ne mai trebuie un ministru al afacerilor americane, asiatice, africane si autraliene.
Uitasem de groenlanda, scuze dle base

 

"misto" de "ciumeti" ca tine pe forum platiti de Felix....

Doamne cite "specimene" pe acest forum!

@Grorgica boericapulica fraerica

De ce vreti sa-l pupati in fund pe Crin?
Eu am o recomandare pt mandarini; Sugetiipula!

Da!!!

Orban a rostit tare si raspicat ca Udrea=Obiect sanitar in care iti faci nevoile!!!

Inca un minister aiurea !

Platit din bani publici, acum sa vezi cum intra in functiune Pilele-Coruptia-Relatiile pt ocuparea unor functii bine platite in ministerul asta care trebuie sa supravegheze proiectele facute cu bani de la UE.

 

"un ciumete, doi ciumeti" de la Spitu Haret angajati de Felix

Speranta noastra este in Funeriu

Ca ce?

sloganul Univ. Dimitrie Cantemir este ca Udrea=Za Vece al Roumaniei!!!

Succe in noul post, dle Orban !

Sa fie intr-un moment bun !

Doi in unu !

Iartal ca nu ai incotro.

Sanatate si putere de munca d.lui Orban !

Minister de mare importata pentru Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor