Ziare.com

Leonard Orban: CE cere o reforma la fondurile europene, pentru cresterea salariilor

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 17:22

   

Leonard Orban: CE cere o reforma la fondurile europene, pentru cresterea salariilor
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, ca salariile personalului din sistemul romanesc de gestionare a fondurilor structurale nu vor putea fi egalizate in sus inainte de o reforma care va dura cel putin un an, pe care Comisia Europeana a cerut-o Romaniei in acest domeniu.

"Urmare a solicitarii pe care am facut-o, de gasire a unor solutii pentru finantarea egalizarii in sus a salariilor in sistem, Comisia Europeana ne solicita o anumita reforma in sistem, ceea ce presupune luarea unor masuri ce tin de pregatirea, incadrarea, evaluarea performantelor celor care lucreaza in sistemul de gestiune a fondurilor comunitare", a precizat Leonard Orban.

El a aratat ca aceasta reforma va dura cel putin un an.

"E o reforma care va dura probabil cel putin un an de zile. Noi in momentul de fata pregatim un proiect de plan de actiune pentru intarirea capacitatii administrative in sector si desigur incercam sa realizam toate aceste masuri in aproximativ un an, astfel incat incepand cu viitoarea perioada de programare chestiunea sa fie semnificativ imbunatatita", a mentionat ministrul.

Autoritatile romane au solicitat Comisiei Europene solutii pentru cresterea salariilor functionarilor din sistemul de gestionare a fondurilor europene pana la nivelul remuneratiilor din Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Potrivit ministrului Orban, salariile de la AM POR sunt si de trei ori mai mari decat remuneratiile unor functionari din alte autoritati de management.

Premierul Victor Ponta a anuntat, saptamana trecuta, schimbari majore legate de fondurile europene.

Ponta anunta schimbari majore legate de fondurile europene

Astfel, incepand cu 2014, toate autoritatile de management vor trece sub o singura autoritate, intai in subordinea unui ministru, dupa care se vor distribui banii catre regiuni.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor