Leonard Orban, despre audierea Comisiei de Control Bugetar: Am un gust amar

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 07:42
2014 citiri
Leonard Orban, despre audierea Comisiei de Control Bugetar: Am un gust amar

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a declarat marti ca mai are inca "un gust amar" dupa audierile din cadrul Comisiei de Control Bugetar pentru postul la Curtea Europeana de Conturi si a precizat ca va lua o decizie in functie de semnalele pe care le va primi de la grupurile politice din PE.

"Dupa atatea zile inca mai am gustul amar. La sfarsitul audierilor eram convins ca nu voi avea niciun fel de probleme. Au fost intrebari foarte dificile, atat tehnice cat si politice, cat si legate de posibile viitoare conflicte de interese pe care le-as putea avea in situatia mea de fost comisar european si de actual ministru responsabil cu fondurile. Dupa parerea mea am raspuns nu bine, ci foarte bine si eram convins ca nu voi avea niciun fel de probleme", a precizat ministrul.

Leonard Orban a spus ca nu a luat deocamdata o decizie privind mentinerea candidaturii sale la Curtea Europeana de Conturi.

"O sa fac o evaluare, mai am inca timp sa decid in ce masura mai continui sau nu", a declarat Orban, precizand ca sunt "foarte importante" semnalele pe care le va primi din partea diferitelor grupuri politice din Parlamentul European.

Ministrul MAEur a precizat ca a avut discutii cu grupurile politice si inainte de audierea din Comisia de Control Bugetar si a primit asigurari ca va avea un vot pozitiv.

"Din discutiile pe care le-am avut, am avut asigurari ca va fi un vot pozitiv", inclusiv de la PPE, a subliniat Leonard Orban.

La 26 septembrie, ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit de la Comisia de Control Bugetar un aviz negativ pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi, desi Ayala Sender, raportorul proiectului de raport pentru numirea sa, propusese un aviz favorabil in urma audierilor.

Balanta a fost inclinata de votul europarlamentarilor PDL care au inlocuit membri permanenti ai Comisiei si au votat impotriva candidatului Romaniei.

Votul din Comisia de Control Bugetar este consultativ, la fel si cel din plenul Parlamentului European, decizia finala apartinand Consiliului European.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Leonard Orban Curtea Conturi, #Leonard Orban Comisia Control Bugetar , #ministru Afaceri Europene