Leonard Orban, despre revocari: Nu putem evalua care vor fi reactiile europene

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 11:20
3941 citiri
Leonard Orban, despre revocari: Nu putem evalua care vor fi reactiile europene

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, s-a ferit sa comenteze "ziua de foc" din Parlament, cand presedintii Senatului si Camerei Deputatilor au fost revocati fara sa se tina cont de regulamente, iar Avocatul Poporului, cel care poate contesta deciziile Guvernului la Curtea Constitutionala, a fost si el inlaturat si inlocuit cu pesedistul Valer Dorneanu.

"N-as vrea sa fac nici un fel de comentariu din acest punct de vedere, pentru ca deocamdata nu putem evalua care vor fi reactiile pe termen mediu si pe termen lung. Sa vedem cum vor evolua lucrurile", a declarat, pentru Ziare.com, Leonard Orban.

Comisarul european Viviane Reding si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, au reactionat deja, marti, exprimandu-si ingrijorarea fata de ceea ce s-a intamplat in Parlament.

"Sunt foarte ingrijorata de atacurile recente la independenta Curtii Constitutionale a Romaniei. Pentru mine, un sistem judiciar functional si independent este o pre-conditie pentru respect reciproc in Spatiul european de Justitie", a scris comisarul european pentru Justitie, Cetatenie si Drepturi Fundamentale, pe Twitter.

Revolutie in Parlament: Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, schimbati intr-o zi de USL

Intr-un declaratie remisa redactiei Ziare.com, ambasadorul SUA avertizeaza, la randul sau, cu privire la posibilele derapaje, ce ar putea conduce la o "zi neagra in istoria Romaniei".

"Deocamdata suntem intr-o faza in care trebuie sa asteptam sa vedem cum vor evolua lucrurile, nu uitati ca sunt documente importante care urmeaza sa fie adoptate de catre Comisia Europeana, de exemplu raportul privind Mecanismul pentru Cooperare si Verificare in Justitie (MCV)", ne-a mai spus Leonard Orban.

Intrebat daca este de parere ca evolutiile pe plan politic vor influenta, intr-un fel sau altul, raportul Comisiei Europene, ministrul a replicat: "Mi-e greu, in momentul de fata, sa fac o evaluare, pentru ca vorbim de domeniul justitiei, unul extrem de important. Comisia Europeana va face evaluarile de rigoare. Este prematur sa vorbim despre anumite reactii si de evolutii pe plan european", a adaugat Leonard Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Leonard Orban revocare presedinti Parlament, #revocare Parlament reactii europene , #ministru Afaceri Europene