Leonard Orban: E inacceptabila legatura dintre absorbtia actuala si alocarile viitoare

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 19:34
1441 citiri
Leonard Orban: E inacceptabila legatura dintre absorbtia actuala si alocarile viitoare

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat marti, la Palatul Victoria, ca negocierile privind alocarile bugetare pe perioada 2014-2020 se anunta dificile, insa Romania trebuie sa evite orice legatura intre rata actuala de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune cu alocarile viitoare.

Guvernul a aprobat in sedinta de marti un memorandum cu privire la pozitia pe care Romania o va avea in cadrul negocierilor referitoare la viitorul cadru financiar multianual al UE pe perioada 2014-2020.

Orban: Nu e exclus ca multi beneficiari sa scape de corectiile pe POSDRU in justitie

"Trebuie sa evitam orice legatura intre rata actuala de absorbtie in ceea ce priveste fondurile structurale si de coeziune cu alocarile viitoare pe politica de coeziune. Orice fel de legatura in acest fel ar fi absolut inacceptabila. Sunt incercari ca sa se faca o asemenea legatura, dar vom respinge categoric asemenea conditionalitati", a explicat Leonard Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a mai precizat ca "obiectivul principal al Romaniei ramane acela de a-si imbunatati pozitia de beneficiar net in relatiile financiare cu UE, in comparatie cu actuala perioada de programare".

"Mai precis, diferenta dintre veniturile obtinute si sumele transferate de Romania la bugetul UE sa fie mai mare decat in actuala perioada de programare", a adaugat ofcialul, reamintind ca in perioada 2007-2013 sumele de care beneficiaza Romania sunt pe hartie de 35,5 miliarde de euro, iar contributia este de aproximativ 9 miliarde euro.

Ministrul Afacerilor Europene nu a dorit sa avanseze nicio cifra, argumentand ca "ar fi inoportun, intrucat negocierile vor fi foarte dure".

Quarterly Report - Editia 4

Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top
Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top
Conform unui raport realizat de Counterpoint Research, piața de smartphone-uri din Europa a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru al anului 2024, în linie cu trendul...
Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor a debutat la VivaTech, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie și business din Europa, unde a prezentat abordarea sa asupra inteligenței artificiale la nivel de dispozitive....
#Orban discutii alocari fonduri europene, #Orban fonduri europene, #ministru Afaceri Europene absorbtie fonduri , #ministru Afaceri Europene
Comentarii