Ziare.com

Leonard Orban: E nevoie de modificari legislative pentru deblocarea fondurilor europene

de Teodora Bodeanu
Luni, 29 Octombrie 2012, ora 17:00

   

Leonard Orban: E nevoie de modificari legislative pentru deblocarea fondurilor europene
Romania are la dispozitie doua luni pentru a rezolva problemele legate de proiectele din fondurile europene aflate in presuspendare, altfel riscand sa piarda finantarea.

Potrivit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, in scrisorile trimise de Comisia Europeana se precizeaza si masuri generale, pentru toate programele operationale, dar si unele specifice programelor aflate in presuspendare.

"Avem o lista lunga de actiuni care vor trebui sa fie indeplinite. O parte sunt deja realizate si implementate. Altele sunt in curs de evaluare", a precizat Orban, intr-o conferinta de presa de luni.

Ministrul a adaugat ca unele masuri au caracter legislativ, astfel incat sa poata functiona optim organismele de reglementare, iar alte masuri au caracter institutional si vizeaza problema conflictelor de interese pe zona achizitiilor publice.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Am solicitat inclusiv sprijnului Bancii Mondiale pentru a veni cu optiuni pe care am putea sa le implementam, la sfarsitul anului acesta, inceputul anului viitor", a spus Orban.

In privinta masurilor specifice, ministrul a precizat doar un exemplu: pe Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Comisia Europeana a cerut o verificare 100% a proiectelor realizate.

Pe 25 octombrie, Comisia Europeana a anuntat autoritatile romane ca s-a decis presuspendarea a trei programe: Transport, Regional si Cresterea Competitivitatii Economice.

Decizia a fost luata in urma unui audit, in care s-au observat probleme legate de achizitiile publice, gestiunea financiara, prevenirea si detectarea fraudelor si conflictele de interese. Programele valoareaza, in total, peste 10 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1512 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da tovarase Orban. Asta neo spui de cind ai primit postul. Si ce ai

facut? Ce ai deblocat? Asa-i ca este de vina sau Boc, sau MRU, sau mai rau, chiar dl. Basescu? Normal, voi numai calitati aveti, sinteti de o eficacitate inspaimintatoare. Faceti Halloween fara masca!

 

serios?!?!?!

Daca tot comentati acest subiectc asa mare patima...va intreb unde ati fost si ce ati facut sa atrageti aceste fonduri???? Nimic domnule nimic...ati agitat apele si pe acolo....si acum va dati victima!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor