Ziare.com

Leonard Orban: Este posibila reluarea platilor pentru trei programe operationale in 2012

de Teodora Bodeanu
Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 12:33

   

Leonard Orban: Este posibila reluarea platilor pentru trei programe operationale in 2012
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, dupa intalnirea cu membrii delegatiilor Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene, ca sunt sanse de reluare a platilor pentru programele operationale pe transporturi si resurse umane, precum si cel regional, pana la sfarsitul acestui an.

"Programul operational regional are cele mai bune sanse. Daca, la auditul pentru POSDRU, rezultatele vor fi bune, se vor putea relua platile in decembrie. Avem sanse si pentru Transporturi, iar, la Mediu, probabil se vor debloca in cursul acestei luni", a declarat Orban.

Potrivit spuselor sale, probleme legate de fondurile europene sunt si mai dificile din cauza restrictiilor bugetare, ce creeaza dificultati in platile catre beneficiari.

In urma discutiilor cu reprezentantii delegatiei Comisiei Europene, s-a ajuns la concluzia ca trebuie facute si modificari legislative in domeniu, propunerile urmand a fi facute in urmatoarele doua saptamani.

In schimb, in cazul programului de crestere a competitivitatii economice platile urmeaza sa fie reluate de abia in 2013.

Ministrul Afacerilor Europene a precizat ca rata de absorbtie a ramas neschimbata, la 10 la suta, din luna iulie a acestui an, cand au fost intrerupte platile pentru cele mai importante programe.

"Intre timp, au fost pregatite cereri de rambursare. Eu ma astept ca, in aceasta situatie, rata sa ajunga la un minim de 15% pana la sfarsitul anului, dar depindem de deciziile privind reluarea platilor", a conchis Orban.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1369 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor