Leonard Orban isi retrage candidatura: Toata lumea o sa aiba de pierdut

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 21:31
3326 citiri
Leonard Orban isi retrage candidatura: Toata lumea o sa aiba de pierdut

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a declarat ca isi retrage candidatura pentru Curtea Europeana de Conturi, dupa votul negativ din PE, apreciind ca unii politicieni romani au exportat disputele interne in institutiile europene.

"Am decis, chiar daca votul din Parlament e consultativ, sa-mi retrag candidatura pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi", a precizat Orban, marti seara, dupa ce in Parlamentul European s-a votat impotriva candidaturii sale.

Leonard Orban, respins de PE pentru postul la Curtea Europeana de Conturi

Intrebat daca ar fi avut sanse sa treaca in Consiliu, unde se afla decizia finala, ministrul MAEur a apreciat ca exista sanse, dar a promis dinainte ca se va retrage in cazul unui vot negativ.

"Da, as putea avea, dar am spus foarte clar, in chestionarul pe care l-am transmis inainte de audierea mea in Comisia de Control Bugetar, ca, in cazul unui vot negativ in PE, ma voi retrage si asta fac", a afirmat Leonard Orban.

In ceea ce priveste cauzele votului negativ, ministrul considera ca "principalul lucru care a contat a fost rezultatul din Comitetul de Control Bugetar, desi au fost cunoscute mai putin imprejurarile prin care s-a ajuns la acest vot".

"Din pacate, unii inteleg sa exporte disputele interne la nivelul institutiilor europene, dar in chestiunea asta nu o sa castige nimeni. Acum poate unii isi inchipuie ca au de castigat din chestiunea asta, dar toata lumea o sa aiba de pierdut", a mai spus Leonard Orban.

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit marti un vot negativ in plenul Parlamentului European pentru numirea la Curtea Europeana de Conturi.

Ministrul MAEur, Leonard Orban, primise, la 26 septembrie, de la Comisia de Control Bugetar un vot aviz negativ pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi, desi raportorul recomandase un aviz favorabil dupa incheierea audierilor.

Balanta ar fi fost inclinata in defavoarea ministrului Afacerilor Europene de catre europarlamentari ai PDL, care au inlocuit membri permanenti ai Comisiei de Control Bugetar.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...