Ziare.com

Leonard Orban: Romania risca intreruperea platilor de la UE

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 21:28

   

Leonard Orban: Romania risca intreruperea platilor de la UE
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat vineri ca Romania risca intreruperea platilor de la Uniunea Europeana pentru o perioada importanta de timp, daca nu va finaliza modificarile privind mecanismul achizitiilor publice.

"Prima masura si cea mai urgenta este legata de finalizarea modificarilor in ceea ce priveste mecanismul privind achizitiile publice. Daca nu reusim sa finalizam la timp si cu succes, exista un risc serios de intrerupere formala a platilor pentru o perioada importanta de timp. Aceasta este o prioritate pe care trebuie s-o rezolvam in momentul de fata si la care mai avem multe de lucrat, iar timpul ne preseaza. Am stabilit o maniera concreta de conlucrare permanenta cu comisarul Hann (comisarul european pentru politica regionala, n.r.) si cu echipa sa pentru a identifica si pentru a rezolva rapid problemele", a precizat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a explicat ca mecanismul a fost redefinit impreuna cu Comisia Europeana, astfel sa poata fi incluse si autoritatile care pana acum actionau in afara sistemului, respectiv Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) si directia din cadrul Ministerului Finantelor Publice, cu rol in controlul ex-ante al sistemului.

"Toate aceste modificari vor trebui sa fie agreate, apoi auditate de Autoritatea Romana de Audit, iar intreg acest proces va trebui sa se incheie nu mai tarziu de finalul lunii octombrie", a completat Orban.

Sursa: rNews

Articol citit de 900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legea lu' Murphy: Dacă un lucru pozitiv are sanse să se producă, el

nu se va produce. "Vicevercea": Dacă un lucru negativ are sanse să se producă, el se va produce!

 

aiurea

cand ansisi emil a trasat prioritatea prioritatilor ...banii europeni... iar domu cioaba mai demult.. banii europenilor... si dupa ani de inteleapta conducere pd ista voi credeti ca putem accepta aceste spaime spuse de acesti autisti care vor sa distruga imaginea conducerii romaniei
pai sa plece naibii daca nu sunt in stare
au nenorocit un popor si acuma vor aplauze
sa le fie rusine

Dar Boc,

Are liber de la Băsescu(asa a afirmat presedintele,că i-a cerut lui Boc să nu mai trimită facturile...)să arate
celor din UE cum se stă cu cheltuielile?
Deja se umblă la bani din bugetele locale,pentru a face
plătile la firmele constructoare...Care ,unele,au fost asa de castigătoare ale licitatiilor,că au ajuns in prag de faliment!
Aveti in vedere asemenea minuni,dle Orban?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor