Ziare.com

Leonard Orban: Tinerii vor fi avantajati si de alte limbi straine decat cele europene

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 18:24

   

Leonard Orban: Tinerii vor fi avantajati si de alte limbi straine decat cele europene
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, afirma ca va fi un mare avantaj pentru tineri sa fie capabili sa vorbeasca nu numai limbi europene, dar si limbi ale tarilor non-europene, cum ar fi cele din zona Asia-Pacific.

"In Romania exista o convingere extraordinar de importanta ca trebuie sa cunosti o limba straina. La nivelul tututor generatiilor exista aceasta dorinta, chiar nevoie, de a a invata limbi straine. (...) Trebuie sa ii motivam pe tineri sa invete limbile europene, dar, dincolo de aceasta, cred ca trebuie sa avem un orizont cat mai larg din acest punct de vedere", a declarat Orban, citat de Mediafax.

Fostul comisar european pentru multilingvism crede ca orientarea tinerilor in domeniul limbilor straine ar trebui sa fie cat mai larga si, dincolo de limbile europene, acestia ar trebui sa cunoasca si alte limbi straine.

Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Basescu a semnat decretul

"Trebuie sa nu uitam ce se intampla in context global - din ce in ce mai mult ponderea economica a tarilor din zona Asia-Pacific. Cred ca va fi un mare avantaj pentru tineri sa fie capabili sa vorbeasca nu numai limbi europene, dar si limbi ale tarile non-europene" , a spus el.

Leonard Orban a mai declarat ca e "mai mult decat o moda in multe tari din Uniunea Europeana de a invata mandarina, fie limbi vorbite in India, fie in alte tari din Asia".

"E nu numai o deschidere culturala, ci si o incercare de a obtine niste avantaje reale din punct de vedere al identificarii unor locuri de munca sau din punct de vedere al oamenilor de afaceri ", a mai aratat ministrul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1095 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai limba

tu propui la altii ce tu nu esti in stare?

 

"Tinerii vor fi avantajati si de alte limbi straine

--- decat cele EUROPENE".

Ungureste, de exemplu.

 

Parca te-au pus Ministru la Furturi europene

nu la Relatii Internationale. Rezolva cu Fondurile Pierdute si pe urma da sfaturi de limbi...

 

He-he, umbla p'aici un boszgy suparat si depuncteaza :-)))

Nu l-am vazut pe alde Kronkstadter decat in culise, bantuie ca bampiru' :-))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor