Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 11:15
1578 citiri
Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, regreta ca nu a existat o mobilizare in favoarea candidaturii sale pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi. Orban declara chiar ca a avut loc un "lobby contra candidaturii" sale, care a fost pana la urma respinsa marti seara de plenul PE.

"Imi pare rau ca s-a inregistrat rezultatul de ieri. Am luat act de acest rezultat si am si actionat in consecinta, am anuntat deja ca imi voi retrage candidatura pentru pozitia de membru al Curtii Europene de Conturi, desi votul din Parlamentul European este consultativ", a declarat ministrul, la RFI Romania.

Orban precizeaza ca se astepta la un vot strans, fara a sti sigur daca va fi pozitiv sa negativ.

"Ma asteptam la un vot strans, nu eram sigur daca va fi pozitiv sau negativ, de altfel si votul a fost destul de strans. In conditiile in care aveau consemn pozitiv, deci sa voteze in favoarea mea, doar grupurile socialist si liberal, era clar ca era destul de dificil sa se obtina o majoritate", a mentionat ministrul Afacerilor Europene.

Intrebat daca ar accepta postul de ministru al Afacerilor Europene si dupa alegerile parlamentare din decembrie, Leonard Orban a raspuns: "Deocamdata ma gandesc si o sa iau o decizie in urmatoarele zile. Deocamdata imi continui activitatea si am timp sa ma gandesc ce voi face in continuare".

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit marti seara numarul necesar de voturi in plenul Parlamentului European, pentru ocuparea postului de la Curtea Europeana de Conturi, candidatura sa fiind respinsa. Votul a avut loc la Strasbourg si a fost secret. Au fost inregistrate 294 de voturi "impotriva" si 269 de voturi "pentru". De asemenea, au fost exprimate si 80 de abtineri.

Citeste mai multe despre Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele, pe RFI Romania.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...