Liberalii europeni au votat contra lui Leonard Orban - PDL prezinta dovada (Foto)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 13:54
5851 citiri
Liberalii europeni au votat contra lui Leonard Orban - PDL prezinta dovada (Foto)
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a facut publica dovada ca reprezentantii ALDE, grupul din care fac parte europarlamentarii PNL, au votat impotriva lui Leonard Orban. USL a acuzat PDL de respingerea lui Orban in Parlamentul European.

"Am pierdut cu totii din cauza unor minti inguste si a unor interese meschine. Ne-am facut cu totii de ras, din nou, in fata Europei.

Leonard Orban, respins de PE pentru postul la Curtea Europeana de Conturi

(...) Comportamentul celor din PDL nu este cu nimic diferit de cel al unor baietasi fara ocupatie care sparg seminte in fata blocului si, de plictiseala, isi platesc polite unii altora. A fost mai important astazi pentru Traian Basescu 'sa-si arate muschii' in fata lui Leonard Orban si sa-l pedepseasca pentru neobrazarea de a accepta sa ramana ministru in guvernul USL. Nu are nicio importanta ca Romania a fost facuta de ras astazi, din nou, in Parlamentul European", a scris europarlamentarul PSD Catalin Ivan pe blog.

Reactii la respingerea lui Leonard Orban in PE - apel PDL pentru vot negativ?

Afirmatiile lui Ivan sunt contrazise de europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, care precizeaza ca Leornard Orban a fost respins tocmai de catre ALDE, grupul din care fac parte si liberalii romani, membri ai USL.

"Rezultatul votului este urmare a faptului ca intregul grup al Verzilor (de stanga, apropiati de socialisti) a votat impotriva, precum si multe delegatii nationale apartinand grupului politic liberal. Conform distributiei mandatelor in Parlamentul European, Socialistii + Verzii + Liberalii formeaza majoritatea voturilor", afirma Bodu intr-un comunicat de presa. El prezinta si un document scanat, din care rezulta ca membrii ALDE au primit recomandarea de a vota contra lui Leonard Orban.

Leonard Orban a candidat pentru o functie de membru al Curtii Europene de Conturi. El fost respins, marti, de parlamentarii europeni cu 294 de voturi "pentru", in favoarea sa fiind inregistrate 269 de voturi. Anterior, Orban a fost respins si de Comisia de Control Bugetar.

Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

"Ma asteptam la un vot strans, nu eram sigur daca va fi pozitiv sau negativ, de altfel si votul a fost destul de strans. In conditiile in care aveau consemn pozitiv, deci sa voteze in favoarea mea, doar grupurile socialist si liberal, era clar ca era destul de dificil sa se obtina o majoritate", a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Europene.

O.A.

Quarterly Report - Editia 4

Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Dintre cei 207.389 de candidați înscriși la alegerile locale și europarlamentare, cel mai tânăr are puțin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani, a precizat marți, 28 mai,...
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Autoritatea Electorală Permanentă este pregătită pentru a face față atacurilor cibernetice din 9 iunie, când românii votează pentru aleșii locali, dar și pentru europarlamentarii care...
#Leonard Orban respins PE, #Bodu Leonard Orban respins, #Catalin Ivan Orban respins, #Leonard Orban Curtea Europeana Conturi , #ministru Afaceri Europene