Ziare.com

Orban: Salariile celor care se ocupa de fonduri UE, egalizate la nivelul cel mai ridicat

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 15:56

   

Orban: Salariile celor care se ocupa de fonduri UE, egalizate la nivelul cel mai ridicat
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca Guvernul a solicitat Comisiei Europene ca salariile functionarilor care se ocupa de fonduri europene sa fie egalizate de la 1 ianuarie 2013 la nivelul cel mai ridicat, cel din Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Este anormal ca salariile intre diferitele ministere, intre diferiti functionari, sa fie atat de diferite pentru munca egala. Nu e normal ca diferenta sa mearga de la unu la trei chiar. Si tocmai de aceea facem demersuri, am transmis o scrisoare catre Comisia Europeana, solicitand sa intram pe un sistem absolut normal, in care la munca egala plata sa fie egala si ca incepand cu 1 ianuarie 2013 sa avem o salarizare corespunzatoare pentru toti cei care lucreaza in sistemul de gestionare a fondurilor europene", a declarat, miercuri, ministrul Orban, la dezbaterea "UE la rascruce", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene.

Intrebat care vor fi pragurile intre care vor fi incadrate salariile acestor functionari de la 1 ianuarie 2013, Orban a aratat ca ideea e ca acestea sa creasca la nivelul cel mai ridicat, adica cel al functionarilor din Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Nu pot sa va dau cifrele, ideea e sa crestem salariile la nivelul cel mai ridicat, deci la salariile care sunt cele mai mari in momentul de fata si cred sa salariile cele mai mari sunt la Ministerul Dezvoltarii Regionale", a mai spus Orban.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce sa faca ???

de ce ar egaliza salarile ??pana cum acesti oameni nu au facut nimic , pentru ce sa ii recompensam , pentru ce sa platim si pentru salarile lor ? in spatele lucrului asta poate fi o singura persoana tontonel plagiatorul ... vrea sa mai fure niste bani !

 

O idee mai mult decit salutara.

In ministerul Transporturilor oameni care faceau aceeasi munca erau platiti in raport de 1 la 4...si uneori cei care primeau un sfert ...fata de ceilalti, munceau mai mult. De asemenea oameni din aceeasi grupa de salarizare erau platiti foarte diferit. Au fost Senatori de Drept care calcau intr-o luna maxim 3-4 ore la munca si luau salar MAXIM. Bonificatii de tot soiul...erau si sunt acordate preferential. S-a ajuns la realitatea ca cei mai buni oameni au migrat la ministere si alte institutii mai bine platite. Sau mai rau....la aceia pe care ei trebuiau sa ii controleze. Situatia la nivelul coeziunii de grup este total de necooperare si suspiciune. Nivelul rezultatelor se vor vedea curind prin realitatile din teren dar mai ales a corectiilor financiare care vor fi aplicate.
Deja acest exercitiu finaciar este compromis.

Functionar din sistem, nemembru de partid , de grup de interes si liber de influente

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor