Ziare.com

Orban va prezenta lista cu necesarul de experti europeni pe fondurile de coeziune

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 22:43

   

Orban va prezenta lista cu necesarul de experti europeni pe fondurile de coeziune
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca, in cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare, va prezenta necesarul de experti straini pentru fiecare autoritate de management care se ocupa de absorbtia fondurilor de coeziune.

Deocamdata, lista nu este definitiva, urmand ca intr-o saptamana sa se ajunga la forma finala ce va fi prezentata Executivului. "Saptamana viitoare vom prezenta in sedinta de Guvern lista cererilor de expertiza internationala primita de la ministere pentru ca am primit o prima lista, dar mai lucram pe ea", a declarat ministrul Leonard Orban, la finele intalnirii pe care a avut-o marti cu membrii comisiilor parlamentare reunite de afaceri europene.

Conform spuselor lui Orban, ministerul pe care il conduce vrea sa se implice in coordonarea intregului proces de asistenta externa pe fondurile europene.

"Acum dorim sa asiguram un rol de coordonator, deci dorim sa coordonam intreaga asistenta externa pe care o primesc diferitele autoritati de management si alte institutii implicate in proces. Vorbim de asistenta care vine de la institutiile financiare internationale, dar vorbim si de asistenta internationala Jaspers, experti care au o anumita flexibilitate si care pot raspunde foarte rapid solicitarilor pe care le avem", a explicat Leonard Orban.

De asemenea, Orban a precizat ca au fost inaintate Comisiei Europene raspunsul autoritatilor romane in ceea ce priveste intreruperea platilor pe Axa 2 Programul Operational Regional, termenul limita expirand pe 10 octombrie.

Sursa: rNews

Articol citit de 619 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor