Romania negociaza in UE: Vrea dreptul la deficit dublu - afla explicatiile lui Orban

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 17:13
2071 citiri
Romania negociaza in UE: Vrea dreptul la deficit dublu - afla explicatiile lui Orban

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca Romania isi doreste, la negocierile din UE pe marginea acordului de guvernanta economica decis la Consiliul European din 8-9 decembrie, ca tarile care au un nivel al datoriei punlice

"Exista o anumita chestiune ce va tine de indicatorul si tinta avuta in vedere. De exemplu, se discuta in momentul de fata ideea ca pentru statele membre care au un nivel al datoriei publice semnificativ mai scazut decat cel stabilit in Pactul de Stabilitate si Crestere, ma refer la 60%, sa poata sa se vorbeasca de un deficit maxim structural de 1%, in loc de 0,5%. E o idee pe care partea romana o sprijina", a spus Orban pentru Ziare.com.

Ministrul a explicat ca inca e devreme sa discutam despre sansele acestei initiative, intrucat procesul de negociere inceput intre 26 din cele 27 de state UE e abia la inceput.

"Repet, vorbim de un tratat care este in plina discutie, in plina negociere, intervin fel de fel de modificari si tocmai de aceea e prematur sa discutam foarte clar care vor fi rezultatele acestor negocieri. Ce putem spune e ca, in momentul de fata, dupa doua reuniuni, lucrurile evolueaza intr-o directie pozitiva fata de obiectivele pe care noi ni le-a propus", a afirmat Orban.

Negocierile pentru acordul de guvernanta economica a UE, convenit de 26 din cele 27 de state comunitare, au inceput vineri, 6 ianuarie, la Bruxelles, iar pasii pentru realizarea sa sunt programati sa fie parcursi pana la data de 1 martie 2012.

Acordul UE, in negociere - vezi schimbarile, controversele si pasii

Statele membre ale acestui acord au primit deja o a doua versiune a proiectului de acord, joi, care contine cateva schimbari fata de prima versiune, cea convenita la Consiliul European din 8-9 decembrie 2011, informeaza EU Observer.

Afla de la ora 18.00, in exclusivitate pentru Ziare.com, ce a cerut Romania la negocierile pentru viitorul Tratat Interguvernamental privind o Uniune Economica Consolidata, care are menirea de a salva Uniunea Europeana de la colaps economic

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania deficit structural UE, #Romania negocieri UE, #Romania acord guvernanta UE , #ministru Afaceri Europene
Comentarii