Ziare.com

Romania negociaza in UE: Vrea dreptul la deficit dublu - afla explicatiile lui Orban

de Lucian Lumezeanu
Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 17:13

   

Romania negociaza in UE: Vrea dreptul la deficit dublu - afla explicatiile lui Orban
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca Romania isi doreste, la negocierile din UE pe marginea acordului de guvernanta economica decis la Consiliul European din 8-9 decembrie, ca tarile care au un nivel al datoriei punlice

"Exista o anumita chestiune ce va tine de indicatorul si tinta avuta in vedere. De exemplu, se discuta in momentul de fata ideea ca pentru statele membre care au un nivel al datoriei publice semnificativ mai scazut decat cel stabilit in Pactul de Stabilitate si Crestere, ma refer la 60%, sa poata sa se vorbeasca de un deficit maxim structural de 1%, in loc de 0,5%. E o idee pe care partea romana o sprijina", a spus Orban pentru Ziare.com.

Ministrul a explicat ca inca e devreme sa discutam despre sansele acestei initiative, intrucat procesul de negociere inceput intre 26 din cele 27 de state UE e abia la inceput.

"Repet, vorbim de un tratat care este in plina discutie, in plina negociere, intervin fel de fel de modificari si tocmai de aceea e prematur sa discutam foarte clar care vor fi rezultatele acestor negocieri. Ce putem spune e ca, in momentul de fata, dupa doua reuniuni, lucrurile evolueaza intr-o directie pozitiva fata de obiectivele pe care noi ni le-a propus", a afirmat Orban.

Negocierile pentru acordul de guvernanta economica a UE, convenit de 26 din cele 27 de state comunitare, au inceput vineri, 6 ianuarie, la Bruxelles, iar pasii pentru realizarea sa sunt programati sa fie parcursi pana la data de 1 martie 2012.

Acordul UE, in negociere - vezi schimbarile, controversele si pasii

Statele membre ale acestui acord au primit deja o a doua versiune a proiectului de acord, joi, care contine cateva schimbari fata de prima versiune, cea convenita la Consiliul European din 8-9 decembrie 2011, informeaza EU Observer.

Afla de la ora 18.00, in exclusivitate pentru Ziare.com, ce a cerut Romania la negocierile pentru viitorul Tratat Interguvernamental privind o Uniune Economica Consolidata, care are menirea de a salva Uniunea Europeana de la colaps economic

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numele de Orban ce inspaimanta Europa nu este benefic pt.Romania,

In afara de aceasta Leonard Orban nu stie decat sa umble cu miloaga prin Uniunea Europeana,in loc sa ceara o.l.a.f -ului urgentara cercetarilor penale impotriva infractoarei Udrea elena si astfel Romania sa-si clarifice cat mai repede jaful banilor europeni de catre PDL-Udrea Basescu -boc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor