Ziare.com

Romania nu poate pierde fonduri in favoarea Greciei - Ministerul Afacerilor Europene

Vineri, 25 Mai 2012, ora 18:11

   

Romania nu poate pierde fonduri in favoarea Greciei - Ministerul Afacerilor Europene
Ministerul Afacerilor Europene a dezmintit informatia vehiculata de presa conform careia Romania ar risca sa piarda in favoarea Greciei fondurile structurale neutilizate.

Potrivit publicatiei Deutsche Welle, fondurile dezangajte ale tarii noastre ar putea fi folosite de statul elen.

Romania risca sa piarda fondurile structurale neutilizate, in favoarea Greciei

Insa ministerul lui Leonard Orban a tinut sa explice ca acest lucru nu este posibil, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Legislatia comunitara in vigoare nu prevede posibilitatea realocarii fondurilor structurale si de coeziune intre statele membre. Fondurile pierdute de un stat membru prin dezangajare se reintorc la bugetul Uniunii Europene si apoi se scad din contributia viitoare a statelor membre.

Conform informarii trimise de MAEur, Romania nu a pierdut pana in prezent niciun euro prin dezangajari automate din totalul fondurilor structurale si de coeziune de 19,2 miliarde de euro alocate pentru obiectivul "Convergenta" in perioada 2007-2013. Guvernul Romaniei actioneaza pentru a preveni o dezangajarile de fonduri la sfarsitul anului 2012 si pe viitor.

Pentru a asigura un grad cat mai inalt de absorbtie a instrumentelor structurale, Romania a realocat deja fonduri in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru proiecte destinate insertiei si mentinerii pe piata muncii a tinerilor.

Totodata, Romania intentioneaza sa efectueze o realocare intre diferite programe operationale, punand accentul pe finantarea de proiecte care sa asigure crestere economica si sporirea gradului de ocupare a fortei de munca.

"La data de 18 mai 2012, rata proiectelor aprobate pentru ansamblul celor 7 programe operationale din Romania a fost de 82,1%, iar rata de contractare de 73,5%. Proiectele depuse pana la aceasta data au o valoare de aproape doua ori mai mare decat suma alocata tarii noastre pentru exercitiul bugetar 2007-2013", se mai arata in comunicat.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1474 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aaaa doar le pirde si nu ajuta nimanui.

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor