Stolojan: Eu as fi votat in favoarea lui Leonard Orban, cred ca va trece in plen

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 23:41
2790 citiri
Stolojan: Eu as fi votat in favoarea lui Leonard Orban, cred ca va trece in plen
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca el ar fi votat in favoarea lui Leonard Orban daca ar fi fost la sedinta Comisiei de Control Bugetar care, miercuri, a dat aviz negativ ministrului roman pentru Curtea Europeana de Conturi.

"E doar un aviz al comisiei, votul va fi in plen. Eu cred ca va trece, indiferent ce va face PPE, exista majoritatea pe care o vor forma socialistii cu alianta liberala de acolo. In comisie, au considerat ca dansul nu ar avea pregatirea ceruta. Eu as fi votat pentru, va spun foarte clar ca nu as fi votat impotriva", a declarat Theodor Stolojan vineri seara, la B1TV.

Acesta a explicat ca argumentul principal ar fi fost acela ca Leonard Orban are capacitatea de a face fata postului pe care doreste sa il ocupe si, important este, in opinia sa, ca el "sa aiba capacitatea de a invata" la noul sau loc de munca.

"Nici eu nu am avut pregatire de prim-ministru, cand am fost numit, nici domnul Ponta, niciunul dintre cei numiti premieri(...) Trebuie sa ai capacitatea de a face fata unui asemenea post", a mai punctat Stolojan.

Totodata, acesta a admis ca la Bruxelles exista "anumite retineri fata de domnul Orban" din cauza activitatii sale din ultimele luni in fruntea Ministerului Afacerilor Europene, cunoscut fiind ca situatia absorbtiei fondurilor de care Romania continua sa lase de dorit.

"Dar eu cred ca dansul are capacitatea de a face fata acolo", a incheiat subiectul Theodor Stolojan.

Leonard Orban a primit aviz negativ, miercuri, la finalul audierii sale in Comisia de Control Bugetar a PE pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi. 14 eurodeputati au votat impotriva nominalizarii facute de guvernul Ponta pentru viitorul reprezentant al Romaniei la Curtea Europeana de Conturi, inclusiv parlamentari democrat-liberali romani.

Cu toate ca Leonard Orban sustinuse ca isi va retrage candidatura in cazul in care comisia nu ii va da aviz favorabil, acest lucru nu s-a intamplat. Vineri seara, premierul Ponta a dat de inteles ca si el ii sustine in continuare candidatura, exprimandu-si speranta ca plenul Parlamentului European isi va da acceptul.

In acest caz, Leonard Orban va ocupa incepand din ianuarie 2013 un mandat de sase ani ca membru al Curtii Europene de Conturi, mandat care revine Romaniei si este ocupat din 2007 de judecatorul Ovidiu Ispir.

Quarterly Report - Editia 4

Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Câți ani au cel mai în vârstă și cel mai tânăr candidat la alegerile de pe 9 iunie
Dintre cei 207.389 de candidați înscriși la alegerile locale și europarlamentare, cel mai tânăr are puțin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani, a precizat marți, 28 mai,...
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Alegerile din 9 iunie nu vor fi afectate de atacuri cibernetice. Șeful AEP se laudă cu "programele antivirus cele mai eficiente"
Autoritatea Electorală Permanentă este pregătită pentru a face față atacurilor cibernetice din 9 iunie, când românii votează pentru aleșii locali, dar și pentru europarlamentarii care...
#Stolojan vot Leonard Orban, #Leonard Orban aviz negativ, #Leonard Orban Curte Conturi , #ministru Afaceri Europene