Viitorul MAE a pornit cu stangul: Votul in Parlament, amanat (Video)

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 11:35
1183 citiri
Viitorul MAE a pornit cu stangul: Votul in Parlament, amanat (Video)
Foto: TVR Info

Plenul reunit al Parlamentului nu a fost in stare sa voteze marti infiintarea noului Minister al Afacerilor Europene si nici pe viitorul ocupant al fotoliului de ministru, Leonard Orban, votul fiind amanat pentru ora 12.00.

Pretextul a fost acela ca nu s-a reusit finalizarea audierilor in comisiile de specialitate pentru completarea componentei Curtii de Conturi si elaborarea rapoartelor finale, unul dintre cele 16 puncte aflate pe ordinea de zi a sedintei de marti.

In realitate, la ora 10.35 cand s-a facut prezenta, din cei 469 de senatori si deputati doar 363 se aflau in sala, numar insuficient pentru ca noul MAE sa treaca la vot.

Astfel, pentru ca noul minister sa fie infiintat este nevoie de acordul a 234 de senatori si deputati, ceea ce nu ar trebui sa fie o problema pentru coalitia de guvernare care este formata, teoretic, din 244 de parlamentari.

Se pare insa ca acestia nu au reusit sa se mobilizeze, asa ca liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a venit cu propunerea ca mai intai sa se rezolve situatia numirilor la Curtea de Conturi si abia apoi sa se itnre pe ordinea de zi, in speranta ca Puterea va strange randurile pana atunci. Deputatul PSD Victor Ponta a cerut insa sa se treaca imediat la votul pentru noul MAE, profitand de absenta din sala a parlamentarilor puterii.

Totusi propunerea de amanare a fost votata cu 174 pentru,167 impotriva si 2 abtineri.

Membrii Guvernului, in frunte cu premierul Emil Boc, s-au vazut astfel nevoiti sa se retraga in cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pana la ora la care vor fi chemati din nou in sala de plen.

Leonard Orban a primit aviz,luni, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, in absenta reprezentantilor Opozitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#vot Leonard Orban, #infiintare Minister Afaceri Europene, #Leonard Orban ministru , #ministru Afaceri Europene