Revenire de senzație în Formula 1? Cine ar putea să îi ia locul lui Hamilton la Mercedes

Vineri, 01 Martie 2024, ora 13:55
7659 citiri
Revenire de senzație în Formula 1? Cine ar putea să îi ia locul lui Hamilton la Mercedes
Lewis Hamilton va pleca de la Mercedes la Ferrari FOTO facebook

Germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a lăsat uşa deschisă pentru o posibilă revenire în competiţie, anul viitor, ca succesor al britanicului Lewis Hamilton la echipa Mercedes, informează agenţia DPA.

Vettel a declarat vineri pentru ziarul Neue Zurcher Zeitung că a fost surprins, la fel ca mulţi alţii, de decizia lui Hamilton de a se despărţi după 12 ani de Mercedes, pentru a concura sub culorile Ferrari începând din 2025.

"Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, nu m-a sunat, dar am avut câteva schimburi de mesaje. Dar aceasta nu este o problemă pentru mine acum, pentru că, la 36 de ani, am tot timpul din lume", a spus Vettel.

Germanul a câştigat cele patru titluri mondiale din palmaresul său între 2010 şi 2013, în timp ce concura pentru echipa Red Bull. El a plecat apoi la Ferrari, unde nu a mai cunoscut însă acelaşi succes, încheindu-şi cariera la Aston Martin, după sezonul 2022.

Vettel a mai spus că a învăţat multe despre sine după retragere şi că nu caută în acest moment în mod activ o revenire la cursele de Formula 1. "Momentan mă descurc foarte bine fără să pilotez în Formula 1", a subliniat, el recunoscând însă că există şi posibilitatea să se răzgândească, în viitor.

"Nu este un nu definitiv, dar nici un da definitiv", a insistat el.

Mercedes nu a anunţat deocamdată un succesor pentru Lewis Hamilton, iar Toto Wolff, confruntat cu speculaţiile referitoare la Sebastian Vettel sau la Mick Schumacher, a spus că nu vrea să urmeze nicio idee romantică de a avea un pilot german la marca germană.

Mick Schumacher, care nu a avut loc în 2023 pe grila Marelui Circ, este în prezent pilot de rezervă la Mercedes. El este fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, care a renunţat la retragere în 2010, pentru a concura timp de trei ani pentru Mercedes, înainte ca Hamilton să-i ia locul în 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
#Lewis Hamilton, #Sebastian Vettel, #Mercedes, #ferrari , #stiri Formula 1