Lewis Hamilton, culisele transferului de la Mercedes la Ferrari: "Nu am spus nimănui"

Marti, 27 Februarie 2024, ora 16:31
1918 citiri
Lewis Hamilton, culisele transferului de la Mercedes la Ferrari: "Nu am spus nimănui"
Lewis Hamilton FOTO facebook

La mai bine de o lună după ce a anunţat că va ajunge la Ferrari în 2025, Lewis Hamilton a povestit despre culisele deciziei sale în cadrul podcastului Back at Base pentru BBC. El explică în special că a făcut alegerea singur şi destul de repede, ajutat de relaţia sa apropiată cu Frédéric Vasseur, team managerul Scuderiei, cu care a lucrat la ART (GP2 Series) în 2006.

"Totul s-a întâmplat foarte repede", spune septuplul campion mondial. "Îl cunosc pe Fred de mult timp. În ceea ce mă priveşte, eram entuziasmat de noul an, dar nu ştiam cu adevărat ce îmi rezervă viitorul sau cât timp voi mai concura. M-am simţit foarte motivat şi entuziasmat de ideea de a continua să concurez. Oportunitatea s-a ivit şi m-am gândit că ar fi bine să mă gândesc la ea o vreme. Nu am avut prea mult timp să mă gândesc, a trebuit să-mi urmez instinctele şi am decis să profit de această oportunitate".

El continuă să confirme că a luat această decizie fără să se consulte cu cei mai apropiaţi apropiaţi. "Nu am spus nimănui", spune el, în ciuda faptului că şi-a prelungit contractul cu echipa germană în vara anului trecut. "Le-am spus părinţilor mei doar în ziua anunţului. Nimeni nu ştia despre asta. Am vrut cu adevărat să o fac pentru mine. Şi, în cele din urmă, a trebuit să găsesc ceea ce era mai bine pentru mine".

În cele din urmă, pentru Lewis Hamilton, plecarea la Ferrari a fost "cea mai grea decizie de luat". "Când am plecat de la McLaren, a fost o decizie foarte, foarte greu de luat, pentru că era ca şi cum ar fi fost familia mea", compară el după aceea. "A fost cu adevărat... Simţi că faci parte din familie şi când ţi-ai petrecut atât de mult timp din viaţă la Mercedes, când ai realizat atât de multe cu ei..."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Transferul lui Florinel Coman, pe ultima sută de metri: ”Este echipa Armatei”
Transferul lui Florinel Coman, pe ultima sută de metri: ”Este echipa Armatei”
Florinel Coman (26 de ani) urmează să semneze cu Al-Duhail, formație din Qatar, momentan ocupanta locului 6 în campionat. Gigi Becali a declarat că Florinel Coman s-a înțeles deja cu noua...
Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Eroul lui FCSB din partida cu Universitatea Craiova, Florinel Coman, a declarat că acesta va fi ultimul lui sezon la echipa roș-albastră, iar patronul Gigi Becali a confirmat transferul....
#Lewis Hamilton, #Mercedes, #ferrari, #transfer , #stiri Formula 1