Lewis Hamilton n-a mai rezistat. Ce le-a cerut șefilor din Formula 1

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 22:49
5747 citiri
Lewis Hamilton n-a mai rezistat. Ce le-a cerut șefilor din Formula 1
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton a cerut vineri schimbări la organismul de conducere al Formulei 1, după ce el consideră că a fost un tratament "inacceptabil" faţă de soţia lui Toto Wolff, şeful echipei Mercedes, în legătură cu o presupusă încălcare a confidenţialităţii, relatează Reuters.

Septuplul campion mondial, care a terminat pe locul al treilea la general în acest sezon, a vorbit într-o conferinţă de presă înaintea galei de premiere de sfârşit de an organizată de FIA în Azerbaidjan.

"O săptămână cu adevărat dezamăgitoare să vedem că organismul de conducere al sportului nostru a încercat să pună la îndoială integritatea uneia dintre cele mai incredibile femei lider pe care le-am avut vreodată în sportul nostru", a declarat britanicul.

"Fără a pune întrebări, fără nicio dovadă. Şi apoi doar cerându-şi scuze la sfârşit, iar asta este inacceptabil”. "Există o luptă constantă pentru a îmbunătăţi cu adevărat diversitatea şi incluziunea în cadrul industriei, dar se pare că există anumite persoane din conducerea FIA care, de fiecare dată când încercăm să facem un pas înainte, încearcă să ne tragă înapoi, iar acest lucru trebuie să se schimbe."

Susie Wolff conduce campionatul feminin F1 Academy, la care participă toate echipele de Formula 1, şi îi raportează direct directorului general al Formulei 1, Stefano Domenicali.

Ea a declarat că a primit jigniri online după ce FIA a anunţat că analizează speculaţiile din presă privind transferul de informaţii confidenţiale între un director de echipă şi un angajat al Formulei 1.

Organismul de conducere a făcut un pas înapoi joi, după ce familia Wolff a fost identificată public ca fiind cea implicată şi după ce rivalii Mercedes au negat că ar fi depus vreo plângere împotriva vreunuia dintre ei.

Toto Wolff a precizat, într-un comunicat emis prin intermediul Mercedes, că există un schimb juridic în curs de desfăşurare cu FIA.

"Aşteptăm o transparenţă totală cu privire la ceea ce a avut loc şi de ce, şi ne-am rezervat în mod expres toate drepturile legale", a adăugat austriacul.

Episodul a fost interpretat ca parte a unei lupte mai mari pentru putere între FIA, condusă de emiratul Mohammed Ben Sulayem, şi Formula One Management (FOM), deţinută de Liberty Media, şi echipe.

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman, fiica lui Petre Roman, se află de mai mult timp într-un conflict al declarațiilor cu Selly, celebrul creator de conținut. În cadrul unei emisiuni TV, Selly a spus despre Oana...
#Lewis Hamilton, #formula 1, #scandal , #stiri Formula 1