Hamilton a castigat Marele Premiu al Ungariei

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 16:45
1128 citiri
Hamilton a castigat Marele Premiu al Ungariei

Pilotul englez al celor de la McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, a castigat, duminica dupa-amiaza, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, disputat pe circuitul de la Budapesta.

Campionul en-titre a terminat cursa cu 11.5 secunde in fata urmatorului clasat si a inregistrat primul sau succes in acest sezon.

Pe locul secund a venit Kimi Raikkonen (Ferrari), iar podiumul a fost completat de Mark Webber (Red Bull).

Ceilalti piloti intrati in puncte: 4. Niko Rosberg (Williams), 5. Heikki Kovalainen (McLaren Mercedes), 6. Timo Glock (Toyota), 7. Jenson Button (Brawn GP) si 8. Jarno Trulli (Toyota).

Fernando Alonso, cel care a plecat din pole-position, a fost nevoit sa abandoneze dupa 14 tururi din cauza unor probleme la roata fata-dreapta a monopostului sau. In afara spaniolului, au mai abandonat Sebastian Vettel si Adrian Sutil.

Clasamentul primilor trei pilotilor dupa aceasta etapa: 1. Jenson Button - 70 puncte, 2. Mark Webber - 51.5 puncte si 3. Sebastian Vettel - 47 puncte.

La echipe, clasamentul in frunte se prezinta astfel: 1. Brawn Gp - 114 puncte, 2. Red Bull - 98.5 puncte si 3. Ferrari - 40 puncte.

Urmatorul Mare Premiu de Formula 1 va avea loc la Valencia, pe 23 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Red Bull Racing, campioana mondială en titre din Formula 1, poartă negocieri cu pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, care se va despărţi de Ferrari la finalul acestui sezon, a dezvăluit Helmut...
#Lewis Hamilton, #Mare Premiu Ungaria, #formula 1 , #McLaren