Rasism în Formula 1. Lewis Hamilton a fost făcut ”negru” de o legendă a Marelui Circ. Legătura cu rivalul Verstappen VIDEO

Marti, 28 Iunie 2022, ora 14:35
3983 citiri
Rasism în Formula 1. Lewis Hamilton a fost făcut ”negru” de o legendă a Marelui Circ. Legătura cu rivalul Verstappen VIDEO
Lewis Hamilton

Oficialii din Formula 1 au recaționat vehement după ce triplul campion mondial Nelson Piquet a folosit un cuvânt rasist pentru a-l descrie pe Lewis Hamilton, de șapte ori învingător în Marele Circ.

Piquet, în vârstă de 69 de ani, a folosit cuvântul ”negru” în timp ce se referea la Lewis Hamilton, într-un podcast difuzat în Brazilia.

Fostul pilot, care a câștigat titlul mondial în 1981, 83 și 87, discuta despre accidentul dintre Hamilton și Max Verstappen din primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii de anul trecut.

Șefii din F1 au reacționat imediat, cu un comunicat: „Limbajul discriminatoriu sau rasist este inacceptabil sub nicio formă și nu are niciun rol în societate. Lewis este un ambasador incredibil pentru sportul nostru și merită respect”.

Nelson Piquet este nimeni altul decât ”socrul” lui Max Verstappen, rivalul lui Lewis Hamilton, fiica sa Kelly fiind într-o relație amoroasă cu actualul campion mondial.

#Lewis Hamilton, #rasism, #formula 1, #Nelson Piquet , #stiri Formula 1