Șefii din Formula 1 nu-l mai lasă pe Hamilton cu bijuterii în timpul curselor. Reacția campionului britanic: ”Nu le pot scoate”

Sambata, 07 Mai 2022, ora 12:32
4017 citiri
Șefii din Formula 1 nu-l mai lasă pe Hamilton cu bijuterii în timpul curselor. Reacția campionului britanic: ”Nu le pot scoate”
Lewis Hamilton

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) i-a cerut britanicului Lewis Hamilton să-şi scoată numeroasele bijuterii atunci când pilotează. Campionul mondial însă nu cedează presiunilor.

De şapte ori campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a asigurat vineri că nu îşi va scoate bijuteriile aşa cum le-a cerut piloţilor Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), chiar dacă asta înseamnă să rateze Grand Prix-ul de la Miami în acest weekend.

"Avem piloţi de rezervă, aşa că suntem pregătiţi pentru weekend. Sunt foarte multe lucruri de făcut în acest oraş, aşa că voi fi bine în orice caz”, a spus britanicul la o conferinţă de presă, care avea inelele, colierele, cercelul, piercing-ul în nas şi nu mai puţin din trei ceasuri la mână, aliniate la diferite fusuri orare.

Dacă interdicţia purtării bijuteriilor la bordul monopostului a fost introdusă în 2005 ca măsură de securitate, aceasta nu a fost niciodată aplicată cu adevărat de piloţi.

Dar în acest sezon, noul director de curse FIA, Niels Wittich, a decis să o aplice.

"Purtarea bijuteriilor sub formă de piercing-uri sau lanţuri metalice în jurul gâtului este interzisă în timpul competiţiei şi, prin urmare, poate fi verificată înainte de start”, a amintit el la GP de la Miami.

Şi pentru a justifica: "Purtarea de bijuterii în timpul competiţiei poate împiedica intervenţiile medicale, precum şi diagnosticul şi tratamentul ulterioare dacă acestea sunt necesare în urma unui accident”.

"Fac acest sport de şaisprezece ani. Port bijuterii de şaisprezece ani”, a spus pilotul Mercedes, care dă asigurări că „în maşină am doar cerceii şi piercing-ul pe nas, pe care nici nu le pot scoate”.

"Voi încerca să comunic şi să lucrez cu Mohammed (Ben Sulayem, preşedintele FIA), sunt aici pentru a fi un aliat al sportului, al lui Mohammed şi al F1 şi cred că avem alte lucruri de făcut şi un impact de avut, aşa că acolo trebuie să ne concentrăm”, a continuat el.

Potrivit site-ului de specialitate Motorsport.com, pilotul a fost de acord pentru acest weekend să scoată toate bijuteriile pe care le putea scoate – şi a primit o scutire până la GP de la Monaco de la sfârşitul lunii mai pentru a respecta regulamentul.

Eveniment Quarterly Report

Formula 1: Ce decizie a luat pilotul Lance Stroll după accidentul pe care l-a suferit în Singapore
Formula 1: Ce decizie a luat pilotul Lance Stroll după accidentul pe care l-a suferit în Singapore
Pilotul canadian Lance Stroll (Aston Martin) urmează să revină la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, programat duminică, după accidentul grav pe care l-a suferit în Singapore, la...
Formula 1: recordul incredibil pe care l-a izbutit Fernando Alonso
Formula 1: recordul incredibil pe care l-a izbutit Fernando Alonso
Spaniolul Fernando Alonso a devenit primul pilot din Formula 1 care a parcurs 100.000 de kilometri în curse, cu prilejul Marelui Premiu de la Singapore, desfășurat duminică, potrivit echipei...
#Lewis Hamilton, #formula 1, #bijuterii , #stiri Formula 1