Romanii prefera televizoare de ultima generatie

Marti, 19 August 2008, ora 11:02
1872 citiri
Romanii prefera televizoare de ultima generatie

Peste 14% dintre romani au in case televizoare LCD sau cu plasma, in timp ce 80% au ramas la clasicul televizor cu tub catodic, arata un studiu LG Electronics Romania, informeaza Evenimentul Zilei. Cu toate astea, jumatate dintre romani spun ca, in viitor, intentioneaza sa-si cumpere un televizor de ultima generatie.

Procentul celor care folosesc un televizor LCD (Liquid Crystal Display) sau cu plasma (Plasma Display Panel - PDP) este de aproape 14%. Conform unui studiu al companiei TNS (Taylor Nelson Sofres), media europeana a celor care au in casa un televizor din noua generatie este de 17%, cei mai multi (75%) fiind din Finlanda si Marea Britanie.

Italienii, britanicii si spaniolii considera televizorul un accesoriu fara de care nu isi imagineaza viata. Aici, media numarului de televizoare pe gospodarie este cea mai ridicata. De exemplu, in Italia si Marea Britanie ea este de 2,72 televizoare pe gospodarie, iar in Spania 2,64 televizoare pe gospodarie.

In Romania, jumatate dintre cei chestionati on-line au declarat ca vor cumpara, in viitor, un televizor bazat fie pe tehnologia LCD, fie pe cea cu plasma. Ambele tehnologii au avantaje importante. LCD-urile au o durata de viata mult mai lunga, iar plasmele redau imaginile la o calitate net superioara televizoarelor clasice.

Piata romaneasca de televizoare LCD si cu plasma ar putea atinge, pana la sfarsitul anului, 500.000 de unitati. Anul trecut s-au cumparat 200.000 de unitati.

#LCD, #plasma, #sondaj , #Romania