Olguta Vasilescu spune ca Fiscul nu vrea sa-i ia impozit pe darul de la nunta. Asa ca achita creditul de 150.000 de euro

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 15:07
37583 citiri
Olguta Vasilescu spune ca Fiscul nu vrea sa-i ia impozit pe darul de la nunta. Asa ca achita creditul de 150.000 de euro

Social-democratii au petrecut, sambata trecuta, la nunta colegilor de partid Olguta Vasilescu si Claudiu Manda. Cu peste 500 de invitati, suma adunata la final de cuplu putem presupune ca a fost una considerabila.

Intrebata ce vor face cu banii, Vasilescu a spus ca si-ar fi dorit sa plateasca impozit pe ei, insa nu ii lasa Fiscul, asa ca isi vor achita imprumutul de 150.000 de euro contractat pentru nou-achizitionata casa din Craiova.

"In mod sigur achitam imprumutul luat de sot pentru a cumpara casa (imprumutul este de 150.000 de euro - n.red.) . O sa trecem in declaratia de avere, o sa scriem cu cat am ramas dupa ce am scazut cheltuielile. Am vorbit cu cei de la ANAF si le-am spus ca noi vrem sa platim impozitul pe banii primiti la nunta. Au spus cei de la ANAF ca darurile nu se impoziteaza", a declarat fostul ministru al Muncii, la Romania TV.

Amintim ca la inceputul anului cuplul social-democrat si-a cumparat o casa de 230.000 de euro in Craiova, despre care presa a scris ca ar avea robineti de aur si cristale Swarovski. Vasilescu a spus la acea vreme ca 80.000 de euro i-au avut dupa ce Manda a vandut un apartament, iar pentru restul de 150.000 de euro au fost nevoiti sa faca imprumut la banca, dand vina pe DNA care i-a blocat conturile.

"A costat 230.000 de euro. 150.000 de euro au fost din cont, iar 80.000 de euro din vanzarea unui apartament al viitorului meu sot. Casa e din 1906. Nu e toata casa a noastra, e doar o parte. Mai este un proprietar si un litigiu pe o parte din casa, cu niste persoane care locuiesc abuziv in casa. Pe unul dintre proprietari nu am putut sa il dam afara, incercam cu ceilalti.

In 2015, Primaria Craiova a luat o parte din teritoriul acestei case si apoi, dupa ce nu am mai fost eu primar, a fost dat inapoi proprietarilor.

Nu am fi ajuns in situatia de a imprumuta bani daca nu aveam conturile blocate de DNA de 3 ani. (...) Eu am locuit, pana acum doua zile, la sora mea. Ni s-a parut ca e un pret pe care ni-l putem permite", povestea pe 6 februarie Olguta Vasilescu, la TVR1.

In ce priveste obligatiile fiscale ale mirilor, amintim ca in toamna anului trecut Fiscul a inceput sa trimita formulare pentru a afla cat au platit tinerii casatoriti fotografilor de la nunta, formatiei sau restaurantului unde au facut petrecerea.

Scopul declarat e acela de a verifica daca cei care au oferit serviciile de nunta si-au achitat obligatiile fiscale, insa amenda pentru cetatenii care nu se conformeaza cererii ANAF este cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei.

In formularul trimis de Fisc, romanii sunt avertizati si ca declaratiile sunt date "sub sanctiunea faptei de fals in declaratii, prevazuta de art 326 din Codul Penal". Pe acest subiect lamuririle au fost date cu ocazia nuntii de anul trecut a fiului lui Liviu Dragnea, atunci, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, explicand ca Fiscul are in vedere doar perioada 2013-2017, pentru ca se apropie de prescriere.

Cat despre impozitarea darului, tema revine periodic in discutie, insa nu s-a gasit pana acum o majoritate parlamentara care sa legifereze asa ceva.

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com