Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO

Vineri, 26 Aprilie 2024, ora 14:11
2778 citiri
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Olguța Vasilescu a decis să vină cu o bordură FOTO captură Facebook

Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale.

Programul a inclus discursurile previzibile ale reprezentanților Agenţiei Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), constructorului, proiectantului, autorităților, care au salutat demararea lucrărilor și au amintit necesitatea imperioasă a investiției, scrie Gazeta de Sud.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a fost cea care a ”eclipsat” evenimentul, iar din discursul ei nu au lipsit câteva înțepături la adresa cârcotașilor.

Olguța a ținut să menționeze că astfel de ceremonii de inaugurare a investițiilor nu sunt chiar obișnuite prin Bănie, spargerea solului de la viitorul Spital Regional fiind o a treia excepție, după stadion și drumul expres, unde simbolul începutului a fost o bordură.

Luată în râs sau privită cu neîncredere, Olguța Vasilescu a decis să vină și de data asta cu bordura la pachet, din superstiție. Așa că mai întâi s-a pus bordura și apoi s-a spart și solul.

Viitorul Spital Regional de Urgenţă Craiova va fi amplasat pe un teren delimitat de DN65F și Prelungirea Teilor din municipiul Craiova, pe Centura de Nord a oraşului. Suprafaţa totală a terenului de care va beneficia unitatea medicală este de 246.127 metri pătraţi.

În urma licitației, primul pachet de lucrări din cadrul întregului proiect a fost câștigat de asocierea firmei Synergy Construct, din București, cu DRAMIROM TRADE, din Galați.

Valoarea contractului prin intermediul căruia va începe șantierul la Spitalul Regional Craiova este de 44.548.758 de lei, fără TVA (peste 8,9 milioane de euro). Suma estimată inițial de Ministerul Sănătății fusese de 59.477.648 de lei, fără TVA.

Lucrările preliminare care vor avea loc în prima etapă includ demolarea clădirii existente, devierea/relocarea/dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, stabilizarea terenului în excavație și protecția taluzurilo, împrejmuire (parțial permanentă + parțial temporară), organizarea de șantier (pentru Etapa 1), foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa 2 şi supraveghere arheologică pe durata excavațiilor.

Termenul estimat pentru realizarea acestor lucrări este de patru luni.

După ce va fi finalizată prima etapă de lucrări, urmează cea mai importantă. Pachetul 2 de lucrări presupune construcția propriu-zisă a unității sanitare şi instalaţii, inclusiv echipamente medicale care includ montaj în timpul construcţiei.

Spitalul Regional ar trebui să fie gata în decembrie 2026.

UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
Deputatul Ion Petruș Stan, subprefectul PSD din județul Călărași, se află în mijlocul unui scandal uriaș, după ce în spaţiul public au apărut imagini şi videoclipuri compromiţătoare...
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
Derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European a fost comentat de toți europarlamentarii aflați în plen în acel moment. Mulți dintre aceștia și-au întrebat colegii români despre...
#Lia Olguta Vasilescu, #inaugurare, #spital regional Craiova, #electoral, #bordura , #stiri Lia Olguta Vasilescu
  1. UPDATE Subprefectul PSD de Călărași a demisionat din funcție după apariția imaginilor compromițătoare. El a fost fotografiat în chiloți, beat și pictat pe față VIDEO FOTO
  2. Liderul dreptei radicale din PE a fost șocat de derapajul lui Șoșoacă. Rareș Bogdan: "S-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap"
  3. Reacția lui Ciolacu la declarațiile lui Dîncu despre remanierea Guvernului: "Data viitoare aș aprecia să știu dinainte"
  4. Vasile Bănescu, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit" VIDEO
  5. Adina Vălean, un europarlamentar care merită urmărit. Portretul făcut româncei de o renumita publicație americană
  6. Ce câștiguri a obținut ministrul Alexandru Rafila la bursă. Creșterile acțiunilor la două companii i-au umflat conturile
  7. Sebastian Burduja, pus la punct de către Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Tânăra generație de politicieni trebuie să oprească furtul generației bătrâne"
  8. Eugen Tomac, despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE: "Subuman, expresia a ceea ce vrea Rusia să aducă în Europa"
  9. O nouă modă a fost lansată după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Fanii candidatului au început să facă asta: „Aproape și-a dat viața pentru SUA"
  10. Diana Șoșoacă, dată afară din Parlamentul European. A zbierat și și-a pus botnița: „Ați omorât oameni!" VIDEO