Doamna Olguta joaca la cacealma?

Marti, 14 Martie 2017, ora 09:18
12800 citiri
Doamna Olguta joaca la cacealma?

Dupa ce salariile demnitarilor si ale altor inalti functionari s-au tot majorat intr-o veselie, fara prea multe formalitati pregatite din timp, dupa ce si indemnizatiile acelorasi beneficiari s-au tot ajustat dintr-un condei, si chiar pensiile speciale s-au umflat rapid din pix, iata ca s-ar putea dubla si salariul omului de rand, in care scop chiar se dezbate legea salarizarii.

Legea a pornit in linie dreapta, asa cum anunta cu mult tam-tam si cu dezinvoltura ministrul Muncii si al Justitiei Sociale, doamna Lia Olguta Vasilescu. Cu tam-tam, ca sa nu credem ca-i o cacealma, cum li se pare unora.

Li se pare, pentrun ca nu de lege ne arde noua buza, ci de banii pe care-i imparte legea si care, ori ca e o legea noua, ori ca e cea veche, sunt tot aceiasi.

Doamna Olguta n-are prea multe variante, ca sa imparta doua paie la trei magari - daca imi permiteti sa citez din intelepciunea inaintasilor.

Dar ca sa te lauzi ca maresti salariile fara sa spui cum maresti veniturile este, in opinia mea, o cacealma de cel mai prost gust. Legea salarizarii nici nu poate fi credibila, atata timp cat PSD nu prezinta mai intai programul de marire a incasarilor la stat, ceea ce nu pare s-o poata face si nici nu incearca.

Cum sa incerce, cand tocmai a diminuat impozitele si taxele? Ne-ar rade si curcile, vazand cum ne dam cu stangu-n dreptu'. Insusi partidul, in loc sa combata coruptia, incearca s-o legifereze, sa musamalizeze jaful, sa legalizeze furtul si sa-i scoata basma curata pe toti cei aflati deja cu musca pe caciula.

Dar vedem ca jaful si coruptia ba se legalizeaza si musamalizeaza, ba nu se mai legalizeaza, ba se relegalizeaza si iarasi se musamalizeaza ca un fel de uite popa, nu e popa, dupa cum bate vantul, cum spune partidul si cum se razgandesc Dragnea sau Serban, cei care le dicteaza celorlalti cum sa voteze dupa propria lor constiinta.

Iar jaful continua, intrucat ai de unde fura: Romania este una dintre tarile cu cele mai bogate resurse din Europa. Era candva granarul Europei. Chiar si azi, suntem una din putinele tari exportatoare de lemn neprelucrat.

Dar unde sunt veniturile din bustenii padurilor exportati de braconieri? Si unde mai sunt padurile insesi? Ca sa nu mai vorbim de cele virgine pentru apararea carora chiar in aceste zile asistam la manifestatii de protest!

Sa fim seriosi, braconierii nu platesc taxe, iar noua ne arde de dublarea salariilor! Dar observ - este o observatie care imi apartine - ca furtuna privind legea salarizarii s-a iscat aproape in aceeasi zi cu uraganul privind o noua gaura neagra in buget aparuta dupa numararea incasarilor pe primele doua luni ale anului.

Vadit lucru, doamna Olguta Vasilescu nu este un comunicator bun. S-a repezit cu stirea ca Haplea in zid, creand rumoare chiar si in randul colegilor ei, liderii PSD.

De aceea, presedintele Comisiei de Munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon (PSD), a explicat ca stirea nu trebuie luata ca atare: a fost o greseala de comunicare.

Ca sa-si repare greseala de comunicare, doamna Lia Olguta a nuantat chiar a doua zi cele comunicate gresit in ajun: numai salariile sub 4.000 lei se vor dubla cu adevarat, restul vor avea cresteri graduale, dar nu curand. Eslonat, pana in anul 2021.

Pe bune? Am inteles bine? Ne garanteaza doamna Olguta cum va fi 2021, dupa ce mandatul ei va fi expirat in 2020? Hai, ca ne rad si gastile, nu numai curcile! Daca pleaca Dragnea si Olguta de la butoane, se mai uita cineva la promisiunile lor? Vorba romanului: prinde orbul, scoate-i ochii!

Chiar si in PSD, bomba asta cu dublarea salariilor a ajuns bascalie. Cel putin asa pare, dupa raspunsul pe care l-a dat ziaristilor acelasi domn Solomon (PSD), fiind intrebat cat de viabila este promisiunea ministrului muncii: "Nu stiu, depinde, daca vorbim de cei care au 1.000 de lei net probabil e realist, dar pentru cei care au peste 2.000, 3.000 de lei va fi imposibil sa o facem".

Halal! Am senzatia ca cineva ne ia de prosti sau face misto de telespectatori. Pana la urma, recunoaste si doamna Olguta ca a cam incurcat borcanele: "cresterea salariului minim pe economie a facut sa se incalece anumite categorii de personal, toate vor fi corectate si vor fi foarte multumiti cei care sunt cel mai prost platiti din bugetari".

Ce spui, Frantz? Cresterea salariului minim pe economie n-a facut-o tot PSD? Iar, daca a facut-o, oare cine a "incalecat" (ce termen confuz, grosolan si vulgar!) categoriile de personal in asa hal, incat a trebuit sa vina tot doamna Lia Olguta ca sa le descalece de acolo, unde le incalecasera colegii dumneaei?

Balbaiala cu care demareaza legea salarizarii ascunde, in opinia mea, o mare calcealma, o perdea de fum pregatita sa ne tina in sah pana in anul 2021. Pe urma, aleluia!

Vin altii, sa dea vina pe noi.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Lia Olguta Vasilescu, #legea salarizarii, #dublarea salariilor , #ministrul Muncii