Ministrul Olguta Vasilescu se bucura ca "a castigat contra DNA", dupa ce instanta a retrimis dosarul la Parchet

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 15:56
5476 citiri
Ministrul Olguta Vasilescu se bucura ca "a castigat contra DNA", dupa ce instanta a retrimis dosarul la Parchet
Foto: Facebook / Lia Olguta Vasilescu

Procesul in care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie care ar fi fost comise in timp ce era primar al Craiovei, se opreste, dosarul intocmit de procurorii anticoruptie urmand sa fie retrimis la DNA pentru refacerea urmaririi penale, a decis vineri Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii de la CAB au respins ambele solicitari ale procurorilor DNA. Prima se referea la faptul ca, dupa ce Lia Olguta Vasilescu a fost aleasa senator, dosarul ar fi trebuit sa fie trimis spre judecare la instanta suprema, competenta in cazul parlamentarilor. A doua contestatie, respinsa si ea, se referea la decizia Tribunalului Bucuresti din 15 decembrie 2016, cand judecatorul de camera preliminara a hotarat ca dosarul penal al fostului primar al Craiovei sa se reintoarca la DNA pentru refacerea urmaririi penale.

Lia Olguta Vasilescu s-a bucurat pe Facebook ca "a castigat contra DNA".

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA in data de 19 iulie 2016, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului, in 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain.

Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

In octombrie, judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti a decis retrimiterea la DNA a dosarului, cerand procurorilor sa precizeze care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul fostului edil.

Procurorii DNA au facut apel, iar Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca dosarul sa se intoarca la Tribunalul Bucuresti, pentru continuarea judecarii in Camera preliminara.

In data de 15 decembrie, Tribunalul Bucuresti a luat aceeasi decizie, de retrimitere a dosarului la DNA, iar DNA a formulat o noua contestatie, respinsa astazi definitiv de magistratii de la CAB.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5