Nici macar sindicalistii nu cred promisiunile Olgutei Vasilescu de a dubla salariile: Cresterea e nerealista

Luni, 06 Martie 2017, ora 11:52
14969 citiri
Nici macar sindicalistii nu cred promisiunile Olgutei Vasilescu de a dubla salariile: Cresterea e nerealista

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a inceput, luni, discutiile cu sindicalistii pe proiectul Legii salarizarii unitare, primii care au venit la negocieri fiind liderii sindicatelor din domeniul ordinii si sigurantei publice.

Acestia spun ca vor sa obtina o salarizare corecta pentru angajatii din domeniu si eliminarea dezechilibrelor salariale in raport cu angajatii din alte domenii.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Mihai Zlat, a declarat ca delegatia care participa la discutiile de la Ministerul Muncii urmeaza sa vada ce contine proiectul Legii salarizarii, iar in functie de prevederile acestuia raportat la domeniul ordine publica, vor spune ce modificari se impun pentru salarizarea angajatilor din ordine publica.

Liderul sindical a mai spus ca nu i se pare realista cresterea salariala despre care a vorbit ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, respectiv ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.

El a precizat ca ministrul Muncii nu a spus daca aceasta crestere se aplica din august 2017 sau in urmatorii ani.

Reprezentantii SNPPC vor propune ca, pentru agentii de politie, salariul de functie sa plece de la valoarea de 2.800 lei, pentru un debutant, si sa ajunga la valoarea de 5.100 lei pentru un agent cu vechime, suma in care sa fie inclus si sporul pentru studii superioare.

Presedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat ca nu se poate vorbi de o Lege a salarizarii fara aducerea la zi a tuturor deciziilor Curtii Constitutionale privind salarizarea bugetarilor si fara a fi puse in executare toate deciziile privind plata unor drepturi.

Lincu a precizat ca, dupa ce se fac actualizarile prevazute de legile in vigoare, se pot incepe discutiile realiste pe tema proiectului Legii salarizarii unitare.

Liderul sindicatului "Pro Lex" a mai spus ca nu a primit, inaintea discutiilor de la Ministerul Muncii, proiectul Legii salarizarii, astfel ca asteapta sa vada ce contine acesta si apoi va face propunerile privind drepturile salariale de care ar trebui sa beneficieze sindicalistii pe care ii reprezinta.

Marti, negocieri cu sindicalistii din Sanatate

Dupa discutiile cu sindicalistii din ordine publica, marti vor veni la negocierile de la Ministerul Muncii sindicalistii din Sanatate.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, declara sambata, la Romania TV, ca de luni incep discutiile pe legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.

Intrebata daca ar putea aparea modificari la proiectul legii salarizarii unitare, in conditiile in care sindicalistii si-ar dori anumite schimbari, Olguta Vasilescu a spus ca Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea sa modifice proiectul.

Olguta Vasilescu a spus ca nu poate da un termen fix la care va ajunge in Parlament Legea salarizarii unitare, deoarece trebuie sa aiba loc o serie de discutii cu sindicalistii, dar cel mai clar este termenul din programul de guvernare, respectiv adoptarea pana la 1 iulie anul acesta.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...