Olguta Vasilescu, despre evaluarea pe zero a lui Mihai Tudose: El si-a indeplinit toate obiectivele, dar au fost blocate la premier

Luni, 26 Iunie 2017, ora 14:21
15954 citiri
Olguta Vasilescu, despre evaluarea pe zero a lui Mihai Tudose: El si-a indeplinit toate obiectivele, dar au fost blocate la premier
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul interimar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat, luni, la Parlament, ca premierul propus din partea PSD, Mihai Tudose, si-a indeplinit toate obiectivele, potrivit evaluarii facute de partid ministrilor din Guvernul Grindeanu, "dar acestea au fost blocate la premier".

"In evaluarea care a fost facuta de partid, domnul Mihai Tudose si-a indeplinit toate obiectivele, dar acestea au fost blocate la premier.

Este vorba de Fondul Suveran de Investitii, care este gata inca din data de 15 mai. Atunci s-a depus la cabinetul prim-ministrului si lista cu pachetele de actiuni pentru FSDI si proiectul de lege.

Din pacate, nu am inteles nici noi de ce premierul a blocat acest punct din programul de guvernare", a sustinut ministrul interimar al Muncii.

Potrivit evaluarii PSD care a dus la caderea Guvernului Grindeanu, el nu a avut nicio masura indeplinita din programul de guvernare.

Iata cine este Mihai Tudose: Acuzatii de plagiat, biografie si avere

De asemenea, Olguta Vasilescu a spus ca Mihai Tudose va avea obligatia sa le arate colegilor sai, intr-un termen cat mai scurt, ca nu are dubla comanda, el dand garantii ca singura comanda pe care o are este la partid.

Intrebata daca Mihai Tudose are "dubla comanda", Olguta Vasilescu a raspuns negativ.

"A fost intrebat azi de catre membrii CEx-ului, pe mine cred ca nu ma banuieste nimeni de legaturi cu oameni ai sistemului, de aceea, pot sa sustin cu fruntea sus toate aceste lucruri. Tocmai pentru ca planeaza anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligatia intr-un termen cat mai scurt sa ne arate ca nu are dubla comanda.

De altfel, a fost intrebat foarte transant de catre membrii CEx-ului si a dat garantii ca singura comanda pe care o are este la PSD. Nu exista niciun motiv, deocamdata, sa ne facem probleme ca domnul Mihai Tudose ar avea o dubla comanda", a afirmat ministrul interimar.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca social-democratii au certitudinea ca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier al social-democratilor, in persoana lui Mihai Tudose.

"Noi avem certitudinea ca, azi, dupa ce vom merge la Cotroceni cu aceasta propunere, domnul presedinte Klaus Iohannis o va aproba, pentru ca vineri ar trebui sa avem prima sedinta de guvern, inainte de data de 1 iulie. Sunt foarte multe ordonante de urgenta care trebuiesc sa fie adoptate inainte de aceasta data", a conchis Lia Olguta Vasilescu.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de azi si cele mai importante declaratii ale zilei in care aflam numele premierului desemnat

Comitetul Executiv National al PSD l-a validat pe Mihai Tudose ca propunere de premier a partidului la consultarile de la Palatul Cotroceni, fiind inregistrate patru abtineri si niciun vot impotriva.

Mihai Tudose a fost validat ca nominalizare de premier, iar doar patru social-democrati s-au abtinut: presedintele executiv Nicolae Badalau, presedintele PSD Olt Paul Stanescu, secretarul general adjunct Codrin Stefanescu si presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

#Olguta Vasilescu evaluare Mihai Tudose, #Olguta Vasilescu Mihai Tudose propunere premier, #Mihai Tudose propunere PSD premier , #ministrul Muncii