Olguta Vasilescu: In sistemul bugetar nu ar trebui sa avem angajati part-time

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 17:59
4731 citiri
Olguta Vasilescu: In sistemul bugetar nu ar trebui sa avem angajati part-time

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca in sistemul bugetar nu ar trebui sa existe angajati part-time.

Mai mult, ministrul a sustinut ca au fost descoperiti oameni care munceau opt ore pe zi, desi aveau contract part-time, si din cauza aceasta nu beneficiau de asigurare de sanatate sau de pensie.

"Este bine pentru cei care sunt la part-time sa plateasca contributiile la nivelul salariului minim pe economie, pentru ca vor beneficia de drepturi la pensie si la o asigurare medicala. Pana acum, toti cei care lucrau pana acum pe 2 ore, pe 4 ore mergeau pe pensia minima pe economie, care era de fapt completata de statul roman.

In mod normal, in sistemul bugetar, nu trebuie sa avem angajati part-time. Asa cum este vorba despre femei de serviciu, de exemplu, din unele unitati scolare. I-am rugat pe cei de la Ministerul Educatiei sa completeze aceste norme in sensul ca o femeie de serviciu sa aiba o norma intrega, fie ca se completeaza ea si la alte scoli", a declarat Olguta Vasilescu, la Realitatea TV, citata de Mediafax.

Vasilescu a mai spus ca a discutat cu Ministerul Finantelor Publice caruia i-a cerut sa gaseasca o solutie pentru ca salariul net sa nu fie schimbat fata de 2017, urmand ca statul sa completeze aceste contributii.

"Sunt 153.000 de slujbe care au iesit in economia alba, practic, ei plateau contributiile la doua ore, dar lucrau opt si noi stim cum este cu munca la negru, pentru ca ITM-urile au facut foarte multe verificari si au gasit asemenea situatii.

In momentul in care au vazut ca nu se mai permite sa nu plateasca contributiile la salariul minim pe economie, au luat masura de a plati in mod real si statele catre stat si salariile pe care le plateau angajatilor respectivi", a punctat ea.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...