Ziare.com

Olguta Vasilescu spune ca masurile fiscale vor scadea deficitul fondului de pensii si ca CFR nu plateste contributiile angajatilor

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 21:23

   

Olguta Vasilescu spune ca masurile fiscale vor scadea deficitul fondului de pensii si ca CFR nu plateste contributiile angajatilor
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a explicat joi seara care sunt, in opinia sa, beneficiile masurilor fiscale adoptate miercuri de Guvern.

Primul ar fi ca va scadea deficitul pe fondul de pensii anul viitor, in urma transferului contributiilor de la angajator la angajat.

"Aproape toti romanii vor simti beneficii de la acest Cod Fiscal si am vrut sa ne asiguram ca vor creste contributiile angajatilor pentru Pilonul I de pensii. Prin calculele pe care le-am facut, estimarile noastre sunt ca vor avea o pensie cu 20% in plus fata de ceea ce se calculeaza acum.

La fel, pentru ca este vorba despre o baza de impozitare mai mare si de o buna colectare, care este pana la urma principalul nostru motiv pentru care am venit cu acest transfer al contributiilor, vorbim deja de reducerea masiva a deficitului pe fondul de pensii anul viitor", a afirmat ministrul, intr-un interviu acordat Romania TV.

De asemenea, Olguta Vasilescu a precizat ca se asteapta la o colectare net superioara a contributiilor la bugetul de stat, dupa aplicarea noului Cod Fiscal.

"Ne asteptam la o colectare net superioara. Atunci cand v-am spus ca este vorba de 30% firme care nu platesc contributii, probabil ca nu ati realizat dimensiunile dezastrului pana in momentul in care ANAF a facut publice datele exacte si anume ca sunt peste 2 milioane de angajati pentru care nu se platesc contributiile de catre angajatori.

Sunt si cateva companii de stat. Imi vine in cap CFR-ul, de exemplu, acum. Si la ei sunt aceste probleme. Si, de asemenea, peste 150.000 de firme care nu fac aceste plati catre sistemul de stat", a subliniat ea.

Lia Olguta Vasilescu a spus ca in cazul in care angajatorul nu va vira contributiile angajatului la bugetul de stat devine "penal", iar penalitatile vor fi suportate tot de catre acesta.

"Ce faceau pana acum angajatorii? Plateau doar contributia angajatului, nu o plateau si pe a firmei lor. De acum inainte nu se va mai putea face acest lucru. Devine din nou penal, dar nu prin Codul Fiscal se stabilesc sanctiunile penale, ci prin cu totul alte legi, iar penalitatile le vor plati in continuare firmele, nu angajatii, pentru ca ele sunt obligate de fapt prin acest Cod ca sa vireze banii respectivi", a explicat ministrul Muncii.

Citeste si
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Olguta Vasilescu pensii Cod Fiscal
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hollguta @ si de ce CFR nu plateste masurile fiscale ??

Nu se mai misca nici o rotita la cfr?
nu au cu ce sa vina Minieri la Bucale??
sau sunt faliți de mult??

 

schmit aka hastalavista

tanta... aia platesc cum platesti si tu... adica nimik ,vrajeala ,garagara.

De aia agitatia Suparatilor! Sunt penali!

"Ce faceau pana acum angajatorii? Plateau doar contributia angajatului, nu o plateau si pe a firmei lor. De acum inainte nu se va mai putea face acest lucru. Devine din nou penal, dar nu prin Codul Fiscal se stabilesc sanctiunile penale, ci prin cu totul alte legi, iar penalitatile le vor plati in continuare firmele, nu angajatii, pentru ca ele sunt obligate de fapt prin acest Cod ca sa vireze banii respectivi", a explicat ministrul Muncii."

 

Marine,ești băiat isteț!

Păi sigur că pe jumătate,ai perfectă dreptate.Adică,angajatorul oprea de la angajat,toate contribuțiile,dar amana procedura de trimitere pe direcțiile:impozit,Cas,pensii,șomaj...Și,așa cum zici,nu odată, obligațiile lui,le cam NEGOCIA cu cineva!Așa se intamplă de 20-25 de ani și cu cei ce au firme mici,poate 2 muncitori in plus și plătesc la tocmeală,impozitele cu "X" către primării.Păi in cazul unuia ca Negoiță ori niște "multinaționale"unde se mai suge și in CA-uri și tot așa ,se negociază ce plătește luna asta,ori ailaltă,se prăbușește pană la urmă și fond de pensii și...și...
Mirarea mea este,UNDE AU FOST pană acum PSD și aliații?
De ce nu s-a inceput cu verificări energice ale tuturor agenților economici,măsuri drastice și recuperarea de prejudicii?De ce tocmai cand să se mărească salariile și pensiile,s-au văzut șmecheriile de 20 de ani?Nu crezi că la NEGOCIERI,luau parte și cei din PSD?
Eu bănuiam că pielea ursului din pădure,nu poate fi dăruită,cată vreme ursul iși vedea de treabă și mă minunam cum se va ieși din DILEMĂ!Aha,cu scandal.Și tot nu se va rezolva,tot aruncand vina pe Soros,nu pe funcționarii voștri,șperțari și corupți!RECUNOAȘTEREA GREȘELI e calea,nu tromboanele lui LOV!

logofata vulgutza ministreasa muncii in zadar habar nu are si...

...NU cunoaste legile din romanisatan!
zice vulgutza:
===================
"...Lia Olguta Vasilescu a spus ca in cazul in care angajatorul nu va vira contributiile angajatului la bugetul de stat devine "penal", iar penalitatile vor fi suportate tot de catre acesta.

"Ce faceau pana acum angajatorii? Plateau doar contributia angajatului, nu o plateau si pe a firmei lor. De acum inainte nu se va mai putea face acest lucru. Devine din nou penal, dar nu prin Codul Fiscal se stabilesc sanctiunile penale, ci prin cu totul alte legi, iar penalitatile le vor plati in continuare firmele, nu angajatii, pentru ca ele sunt obligate de fapt prin acest Cod ca sa vireze banii respectivi", a explicat ministrul Muncii."
============================
numai ca:

=============================
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

.......

Art. 110
Incalcarea prevederilor prezentei legi atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, materiala, civila, contraventionala sau penala.

Art. 111
Incalcarea de catre angajator a obligatiilor prevazute la art. 26 alin. (1) si la art. 27, constand in sustragerea de la obligatia privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.

Art. 112
Retinerea de catre angajator de la salariati a contributiilor datorate bugetului asigurarilor pentru somaj si nevirarea acestora in termen de 15 zile in conturile stabilite potrivit reglementarilor in vigoare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda. ..."
==========================

 

i-auzi ce-l asteapta pe "alo aici e stroe":....

....
==============
"...Sunt si cateva companii de stat. Imi vine in cap CFR-ul, de exemplu, acum. Si la ei sunt aceste probleme. Si, de asemenea, peste 150.000 de firme care nu fac aceste plati catre sistemul de stat", a subliniat ea.

Lia Olguta Vasilescu a spus ca in cazul in care angajatorul nu va vira contributiile angajatului la bugetul de stat devine "penal", iar penalitatile vor fi suportate tot de catre acesta...."
===============
dupa cate cunosc eu, pesederastul
"Alo, alo, aici e Stroe,
Și roagă să-i dați voie,
O clipă să vă-nveselească,
Să glumească,
Iar cu Voi"
este printre altele rezbozabel de chefere.
cred ca vulgutza logofata ar trebui sa ne spuna cam cata ocna il astepta pe kkolegu' ei pesederast daca nu plateste kkontributia sociala aeriana, drumara, maritima si feroviara...

 

@Carrandash - analfabet funcțional

Chiar ai citat problema, dar tot nu ai ințeles sensul. Să te luminez. Acum rămane doar art. 112 fiindcă toată contribuția e reținută de la angajat. Nevirarea banilor reținuți altora și băgarea lor in buzunar pentru folosirea proprie, e furt! Articolul 111 neavand termene e mai lejer, de aceea și deranjul angajatorilor care speculau și foloseau banii ăștia ... Iar pană la amendă, veneau presiunile de peste tot! Așa direct 3 ani la-ntristare ...

 

Specialist in "batut campii"

Domana nu poate sa taca nii dupa ce se face de ras. Toate masurile propuse si adoptate de ea sunt catastrofale. Legea salarizarii...., pai daca toate bune asa cum spune de ce nu aplica cei 25% la noul cuantum? Promite ca angajatorii vor majora brutul dar guvernul baga contributiile in majorarea de 25% data prin LEGE. Se cheama escrocherie iar, pentru ca totusi iese in fata dovedeste extrem de multa nesimtire. Sau poate ne considera doar niste oameni usor de prostit.

 

Ce fel de stat e ăsta ?!

ca reprezentant al statului ministru să vii
si să declari public că peste 150.000 de firme nu-si platesc contributiile,la fel companii de stat ca CFR-ul
desi angajatilor probabil li se retine pe statul de plată,dar banii intră in buzunarele unor escroci.
De ce nu inchideti imediat aceste firme ?!
Concluzia e că statul roman e INEFICIENT,extrem
de CORUPT...

 

Știe ea ceva,Olvuța,despre fondul de pensii...

Acest fond a inceput să scadă,de prin 2000,cand au inceput marile privatizări...
Mai intai,nu mai erau bani de salarii căci guvernul nu mai era interesat de desfacerea produselor din fabrici, ca de exemplu ARO...S-a intrat in fondul de pensii al fabricilor condamnate,dar și salariile compensate și pensionările anticipate,au "lucrat".La care,adăugandu-se faptul că actuali agenți "economici" cam scarțaie, tabloul se intregește.OARE,de ce au apărut fondul privat de pensii,nu de teama tinerilor că nu vor mai avea bani la ieșirea lor la pensie,din cauza PROASTEI GESTIONĂRI a fondului de stat?Și dacă fondul privat e contribuția din munca salariatului,CE LEGE A NESIMȚIRII PERMITE să se diminueze contribuția hotărată de membrii fondului,de către funcționari,fie ei miniștrii,ce-au absolvit filologia,probabil cu un subiect pe tema:
"Punguța cu doi bani"?Cucurigu,madam LOV!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor