Olguta Vasilescu: Vom ataca in contencios administrativ numirea lui Ponta la sefia SGG

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 23:23
7890 citiri
Olguta Vasilescu: Vom ataca in contencios administrativ numirea lui Ponta la sefia SGG
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca este ilegala numirea lui Victor Ponta in functia de secretar general al Guvernului Sorin Grindeanu si ca va fi atacata in contencios administrativ.

Fostul primar al Craiovei este de parere ca fostul sef al SGG Mihai Busuioc ar fi fost fortat sa contrasemneze anumite acte administrative.

"A incercat sa fie fortat sa semneze niste acte administrative pe care le-a considerat ilegale. Nu avea cui sa delege atributiile pentru ca, din cate stiu, secretarul general adjunct era internat, iar un secretar de stat care nu avea competenta a facut-o totusi.

Din punctul meu de vedere, e o procedura ilegala, pe care noi o vom ataca in contencios. Nu m-am consultat cu nimeni, e punctul meu de vedere. Secretarul general al Guvernului are rang de ministru, dar el este un fel functionar public. Nu mi-l inchipuiam pe Victor Ponta in aceasta calitate, ca e un fel de secretar al Guvernului, care transmite documente dintr-o parte in alta, ne pune documentele in fata", a spus Olguta Vasilescu, vineri seara, la Antena 3.

Aceasta a mai precizat ca nu va fi atacata "in penal" aceasta numire.

La randul sau, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a fost intrebat si el de jurnalisti, vineri seara, daca numirea va fi atacata in contencios administrativ, dar a evitat sa dea un raspuns.

Declaratia sa a fost facuta atunci cand a anuntat ca motiunea de cenzura va fi citita in plenul reunit al Parlamentului, duminica dupa amiaza.

Iata si alte declaratii ale social-democratilor la adresa lui Ponta si Grindeanu:

Amintim ca, vineri, fostul prim-ministru Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului Sorin Grindeanu.

Decizia premierului a fost publicata in Monitorul Oficial, desi seful SGG Mihai Busuioc nu a vrut sa contrasemneze ordinul de revocare din functie.

In locul lui Busuioc a semnat insa adjunctul sau, secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu.

Acestuia din urma i s-au delegat atributiile lui Busuioc, deoarece secretarul general a refuzat sa contrasemneze actele Guvernului si nu s-a prezentat la Palatul Victoria vineri. De altfel, acesta a refuzat sa contrasemneze orice document semnat de premierul Sorin Grindeanu dupa ruptura de PSD, Busuioc fiind un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Astfel, dupa refuzul lui Mihai Busuioc, a urmat emiterea unui nou ordin, contrasemnat de Ghigiu.

Iata si ce i-a enervat pe social-democrati:

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Olguta Vasilescu contencios administrativ numire Ponta, #Olguta Vasilescu atac Victor Ponta, #criza PSD Grindeanu Dragnea, #Ponta numit secretar general Guvern, #Ponta sef SGG , #ministrul Muncii