Consiliul Discriminarii, sesizat pentru declaratiile Olgutei Vasilescu despre "nemti" si "gazare": Necunoasterea istoriei nu le poate justifica

Luni, 27 August 2018, ora 16:18
5656 citiri
Consiliul Discriminarii, sesizat pentru declaratiile Olgutei Vasilescu despre "nemti" si "gazare": Necunoasterea istoriei nu le poate justifica
Foto: Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

USR a sesizat, luni, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la afirmatiile ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a tuturor persoanelor de etnie germana, sustinand ca acestea au fost injuste si denigratoare.

"Corelatia facuta de catre doamna Lia Olguta Vasilescu, intre 'gazare' si apartenenta la etnia germana, este profund injusta si denigratoare. Uniunea Salvati Romania a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la afirmatiile denigratoare ale Ministrului Muncii Lia Olguta Vasilescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a tuturor persoanelor de etnie germana", se arata intr-un comunicat de presa al USR.

USR arata in sesizarea adresata CNCD ca atacul la adresa presedintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sanctionat potrivit dispozitiilor Ordonantei 137/2000.

"A asuma ca germanii, nu nazistii si colaboratorii lor, sunt responsabili de gazari este ceva nu doar neadevarat, ci si josnic. A echivala toti vorbitorii unei limbi din intreaga lume cu un grup criminal este pur si simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorala pe discriminare si xenofobie si acum continua cu impunitate. Se pare ca Partidul Romania Mare nu a disparut niciodata de pe scena politica, ci a luat acum forma trandafirilor", transmite liderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu.

Potrivit USR, declaratiile Liei Olguta Vasilescu sunt de o gravitate extrema, "pe care nici macar necunoasterea istoriei nu le poate justifica".

"Romania nu a fost in niciun caz straina de Holocaust, deoarece in timpul conducerii maresalului Ion Antonescu au fost ucisi zeci de mii de evrei si de rromi. Acelasi maresal Ion Antonescu pe care Lia Olguta Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de razboi intr-un discurs din Parlament si ii depunea coroana de flori cand actualul ministru era deputata din partea PRM", conchide senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a criticat vineri declaratia lui Klaus Iohannis potrivit careia PSD a gazat romanii la proteste, ea sublinind ca afirmatiile sale nu sunt demne de presedinte si, "ca neamt, sa vorbesti de gazare trebuie sa ai mult curaj".

"A spus ca a venit PSD sa gazeze romanii si sa-i bata. Trecand peste faptul ca toti parlamentarii PNL au fost la miting si sunt poze pe Facebook, sa vii sa spuo ca PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau ca a batut participantii de acolo, declaratia nu e demna de presedinte, ci de Malin Bot. Stiti foarte bine ca in ultimele zile s-a spus ca provocatorii au fost adusi de la Craiova, ca eu am pus in functie seful Jandarmeriei. Domnul presedinte a impartit: ca Jandarmeria e la PSD - ca eu asta inteleg - ca serviciile secrete sunt la el si ce mai avea. Sunt institutii ale statului. Ca neamt, sa vorbesti de gazare trebuie sa ai mult curaj", a declarat Olguta Vasilescu, la RomaniaTV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in legatura cu mitingul din 10 august, ca faptul ca "Guvernul PSD a gazat si a batut romanii" i se pare incalificabil.

Citeste si De ce doarme CNCD?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Olguta Vasilescu Klaus Iohannis gazare , #ministrul Muncii