DNA extinde ancheta fata de Olguta Vasilescu: In campanie electorala trebuia sa ma plimb si eu pe aici UPDATE (Video)

Luni, 30 Mai 2016, ora 12:18
5847 citiri
DNA extinde ancheta fata de Olguta Vasilescu: In campanie electorala trebuia sa ma plimb si eu pe aici UPDATE (Video)
Foto: Digi 24 TV

Procurorii DNA au extins ancheta in dosarul penal al Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, pentru infractiunea de spalare de bani. Asta in contextul in care edilul era suspectat initial atat de spalare de bani, cat si de luare de mita si folosire a influentei in scopul obtinerii de bani.

Vasilescu a fost chemata, luni, la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta extinderea acuzatiilor in ceea ce priveste spalarea de bani.

UPDATE 13:30 - Procurorii DNA au transmis un comunicat de presa in care au aratat ca au extins urmarirea penala, dupa ce au descoperit ca Lia Olguta Vasilescu ar fi comis o noua infractiune de spalare de bani.

Olguta Vasilescu, care candideaza pentru un nou mandat, a sustinut la iesirea de la DNA ca tot acest demers este facut in ultima saptamana din campania electorala pentru a-i determina pe craioveni sa nu o voteze.

"Este o extindere pentru aceleasi fapte, dar, fiind campanie electorala, in ultima saptamana trebuia sa ma plimb si eu pe aici", a declarat edilul social-democrat.

In acest dosar, Lia Olguta Vasilescu este acuzata ca a determinat mai multi oameni de afaceri care aveau contracte cu Primaria Craiovei sa sponsorizeze reabilitarea unor blocuri din municipiu.

In acelasi timp, ea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri pentru a le cere diverse sponsorizari, bani din care ar fi organizat spectacole si ar fi platit materiale de campanie electorala.

Afla care sunt toate acuzatiile DNA impotriva Olgutei Vasilescu

Vezi si cine sunt denuntatorii din dosar

"Acest dosar mi se pare aberant. In secolul 20, primarii erau premiati pentru ca boierii le faceau donatii, sa poata sa faca parcuri si muzee. In secolul 21, un primar e chemat la DNA pentru faptul ca a indraznit sa vopseasca niste fatade in orasul sau.

Nu e nimic modificat (in noile acuzatii - n.red.), e de campanie electorala. (...) Banii nu au ajuns in buzunarul meu sau al altcuiva, oamenii de afaceri nu au primit avantaje de la Primarie. Acei oameni de afaceri nu au nicio legatura cu Primaria Craiova, unii au avut contracte (cu primaria - n.red.), altii nu", a declarat Olguta.

Edilul s-a aratat nemultumit de modul in care au fost audiati martorii in dosarul sau si, in urma cu doua saptamani, a facut plangere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Daca nu va primi niciun raspuns, Vasilescu a spus ca va face publice neregulile pe care le-a constatat.

"Niciun judecator nu poate sa ma condamne in acest dosar. (...) Mi se pare un dosar atat de cusut cu ata alba incat nici nu stiu cum sa-l cataloghez. Vasilescu nu are voie sa castige Primaria Craiovei, PSD nu are voie sa castige in Craiova si se fac demersuri in acest sens", a conchis Lia Olguta Vasilescu.

Ea a fost retinuta in acest dosar pe 30 martie si a stat cateva zile in arest la domiciliu, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis sa revoce masura preventiva, asa ca acum este cercetata in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Olguta Vasilescu DNA extins ancheta, #Olguta Vasilescu spalare bani , #primar Craiova