Lia Olguta Vasilescu spune ca acuzatiile de plagiat reprezinta "o gafa de gaga"

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 14:19
11662 citiri
Lia Olguta Vasilescu spune ca acuzatiile de plagiat reprezinta "o gafa de gaga"
Foto: Digi24

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, respinge toate acuzatiile de plagiat care sunt aduse de Universitatea Bucuresti cu privire la teza sa de doctorat si spune ca ele reprezinta fie o gafa de "gaga", fie sunt facute cu rea intentie.

Declaratiile au fost facute vineri, dupa ce Universitatea Bucuresti a instiintat-o ca exista suspiciuni ca ar fi plagiat teza sa de doctorat "Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", decizia finala fiind luata de Consiliul National de Etica, potrivit legii.

Inca un lider PSD acuzat de plagiat de expertii Universitatii Bucuresti

Lia Olguta Vasilescu a spus ca "se poate distruge imaginea unui om politic cu o actiune de gaga".

Primarul Craiovei a precizat ca nu a auzit niciodata de Cosima Rughinis, expertul care a stabilit ca ea ar fi plagiat, si care ar fi facut o "gafa".

Lia Olguta Vasilescu a facut trimitere la programul de detectare a plagiatului de pe site-ul www.detectareplagiat.ro, care, spune ea, arata ca doar 7% din teza ei de doctorat ar fi un plagiat, iar textul din care s-ar fi plagiat ar fi chiar rezumatul tezei ei de doctorat.

"Este un link referitor tot la teza mea si scris intamplator tot de mine, impreuna cu domnul Otovescu. Cei 7% pe care doamna ii invoca ca fiind plagiat imi apartin tot mie. In 2007 cand am publicat cartea, am facut si o prefata. Acea prefata este aceasta, sub semnatura mea", a declarat Olguta Vasilescu.

Primarul Craiovei a subliniat in repetate randuri faptul ca lucrarile lui Vilfredo Pareto nu au fost traduse in Romania decat de ea. "Am mai gasit un singur text scris de un roman", a adaugat ea, numindu-l pe Varujan Vosganian.

"Pareto e teoreticianul teoriei elitelor. Asta m-a inspirat de a face aceasta lucrare. E 100% originala, nici nu as fi avut de unde sa copiez pentru ca nu s-a scris (...) Daca aceasta doamna nu a facut o gafa de gaga, inseamna ca e rau intentionata. Imi voi apara imaginea publica dand-o in judecata pentr calomnie", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta a anuntat ca va prezenta la Comisia de Etica pentru a-si sustine punctul de vedere.

Lia Olguta Vasilescu a vorbit si despre diferentele de traducere dintre lucrarea ei si cea originala, explicand ca se datoreaza faptului ca Pareto ar fi publicat si o versiune imbunatatita in limba franceza.

Ea a prezentat public mai multe caiete.

"Sunt scrise de mana, e scrisul meu. Sunt mii de pagini pe care le-am tradus intr-o munca asidua pentru care poate ca as fi meritat din partea sociologilor o recunoastere. Daca pana acum n-au putut sa il cerceteze pe Pareto, acum pot sa o faca datorita muncii mele", a mai spus primarul Craiovei.

Intr-o interventie la postul Digi24, prof. dr. Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, a declarat ca teza de doctorat a Liei Olguta Vasilescu a fost cu atentie studiata si s-au gasit mai multe puncte care nu sunt conforme cu conduita stiintifica, cazul fiind adus in atentia publica anul trecut.

"Capitolul al saptelea reprezinta o preluare de pe Internet. Chiar si acest lucru nu este normal", a subliniat prof. dr. Popescu.

Prof. dr. Popescu a subliniat faptul ca o traducere nu reprezinta o teza de doctorat, pentru ca "se pune problema cat mai reprezinta munca ta".

Totodata, acesta a reamintit ca legea nu permite Universitatii Bucuresti sa ia o decizie. "Nu am facut decat sa sesizam o suspiciune. CNE va examina si va trage singur concluziile", a adaugat el.

Intr-o precizare referitoare transmisa ulterior redactiei Ziare.com de catre Biroul de Presa al Universitatii Bucuresti se arata urmatoarele: "Raportul realizat de catre doamna profesor Cosima Rughinis, specialist reputat in sociologie, atat in tara, cat si in strainatate, prezinta o analiza a tezei de doctorat Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne elaborata de Lia Olguta Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, in ceea ce priveste normele de buna practica de autorat stiintific in lucrarile academice. Raportul a fost solicitat de Scoala doctorala a Facultatii de Sociologie si inaintat, la cerere, Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti".

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Lia Olguta Vasilescu plagiat , #primar Craiova