Olguta Vasilescu, de la "Justice for Craiova" din campania electorala 2012, la retinerea pentru luare de mita

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 19:58
4232 citiri
Olguta Vasilescu, de la "Justice for Craiova" din campania electorala 2012, la retinerea pentru luare de mita
Foto: B1 Tv

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a ajuns in fruntea administratiei locale dupa ce fostul edil Antonie Solomon a avut si el probleme cu legea. Intrata in politica la 17 ani ca unul dintre fondatorii PRM, ajunge membru marcant al PSD si intra in campania electorala din 2012 cu mesajul: "Justice for Craiova".

Lia Olguta Vasilescu a intrat in politica in 1991, fiind unul dintre membrii fondatori ai PRM, iar dupa doi ani a ajuns presedinte al organizatiei de tineret filiala Dolj a partidului.

Olguta Vasilescu a lucrat timp de doi ani, intre 1997 si 1999, la ziarul "Cuvantul Libertatii" ca redactor si sef de departament al sectiei Investigatii - Ancheta. Ulterior, a fost redactor sef adjunct al aceleiasi publicatii locale, iar apoi redactor la TVR Craiova, aminteste News.ro.

Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, retinuta de DNA

Din 2004, a fost presedinte al organizatiei de tineret Romania Mare, partid la care a renuntat in 2007 in favoarea PSD, unde a fost, pe rand, secretar executiv, vicepresedinte al organizatiei judetene Dolj a partidului, purtator de cuvand al Departamentelor PSD, iar din 2013 este presedinte al organizatiei municipale PSD Craiova.

Vasilescu este, totodata, vicepresedinte al PSD la nivel national. Ea a ajuns parlamentar in anul 2000, ca deputat PRM de Dolj, fiind membru in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa. In anul 2008, a devenit senator de Dolj din partea PSD.

In anul 2012, Lia Olguta Vasilescu a decis sa candideze la Primaria municipiului Craiova lansandu-si candidatura cu un concert sustinut de Goran Bregovic, la care a fost invitat primarul de atunci al Constantei, Radu Mazare, care a convins-o pe aceasta sa-si dea jos sacoul ca sa le arate celor prezenti mesajul inscriptionat pe tricoul pe care il purta: "Justice for Craiova".

Olguta Vasilescu, primarul din Craiova, audiata la DNA

Tot in timpul campaniei electorale, Lia Olguta Vasilescu le-a promis suporterilor Universitatii Craiova ca va aduce din nou echipa in Liga 1, cu ajutorul omului de afaceri Adrian Mititelu. In urma unor neintelegeri dintre cei doi, Adrian Mititelu a devenit cel mai infocat contestatar al Liei Olguta Vasilescu. Acesta a anuntat, in ziarul pe care l-a detinut, ca a depus mai multe plangeri pe numele Olgutei Vasilescu la Directia Nationala Anticoruptie.

La sfarsitul anului trecut, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca va candida din nou pentru o functie de primar al municipiului Craiova, sondajele de opinie realizate atat de PSD, cat si de catre contracandidatii sai indicand-o pe aceasta drept castigator al unui nou mandat.

Ce avere are Lia Olguta Vasilescu

In cea mai recenta declaratie de avere, din iunie 2015, Olguta Vasilescu a mentionat 14 terenuri intravilane si forestiere, cele mai multe (13), fiind in judetul Brasov, mostenite de catre sotul sau, Ovidiu Wlassopol, care are cote parti din fiecare, acestea avand suprafete intre 2.300 de metri patrati si 50.000 de metri patrati.

De asemenea, ea mentioneaza ca are bijuterii in valoare de 10.000 de euro si aproape 500.000 de lei si peste 16.000 de euro in conturi curente, depozite bancare si fonduri de investitii.

Totodata, Vasilescu a mentionat ca este actionar la SC Pestera Liliecilor, precizand insa ca partile sociale apartin sotului sau.

Conform aceleiasi declaratii de avere, venitul anual obtinut de Olguta Vasilescu in calitate de primar a fost de 49.116 lei, in timp ce sotul sau, avand functia de consilier la CNVM, a castigat anual 201.762 lei.

Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta, miercuri dupa-amiaza, de catre procurorii DNA, fiind acuzata ca si-a folosit influenta ca vicepresedinte al PSD Dolj pentru a obtine sponsorizari de la oameni de afaceri pentru campania electorala din 2012 pentru alegerea primarului municipiului Craiova si ca a primit apoi mita in calitate de primar.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, ea s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, precizeaza procurorii.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al partenerei de viață. „Am...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#Olguta Vasilescu retinuta DNA, #Lia Olguta Vasilescu retinuta, #primar Craiova DNA mita , #primar Craiova
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Justice for Olgutza ! Craiova poate sa mai astepte.