Ziare.com

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, s-a amendat singura - vezi motivul

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 14:22

   

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, s-a amendat singura - vezi motivul
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, s-a amendat cu 1.000 de lei. De asemenea, sanctiuni au primit si directorul Regiei de Adminstratie a Domeniului Public si Fond Locativ, cel al Regiei de Termoficare si cel al Companiei de apa.

Lia Olguta Vasilescu si-a dat amenda dupa ce in presa locala a aparut un articol in care era prezentat faptul ca Primaria a inceput reabilitarea termica a blocului 201E din cartierul Craiovita Noua, fara a avea autorizatie de construire.

Primaria avea certificat de urbanism, dar nu si autorizatie de construire. Aceasta a fost emisa in 8 septembrie 2012, insa lucrarile au fost incepute inainte de aceasta data.

"Pentru orice fapta buna trebuie sa si platesti, asa ca am decis sa ma auto-amendez. Am demarat lucrarile pentru ca erau urgente, sunt dispusa sa suport amenda. Daca nu incepeam imediat lucrarile, riscam sa pierdem banii de la Uniunea Europeana si prefer sa platesc amenda, decat sa pierd un proiect atat de important pentru oras", a declarat Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

De asemenea, au fost amendati directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fond Locativ, cel al Regiei de Termoficare si cel al Companiei de Apa.

Directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova, Radu Preda, spune ca s-a conformat si va plati banii.

"Ma bucur ca au inceput acolo lucrarile, vorbim si de birocratie, ca actele merg mai greu, dar trebuia sa incepem. Asta este! O sa platesc personal amenda, chiar daca de acesti bani putem sa ii cumpar copilului meu scutece", a declarat Radu Preda, director RADPFL Craiova.

Primarul Olguta Vasilescu si cei trei directori au fost amendati cu cate 1.000 de lei.

"Am avut sesizari ca in acel bloc se fac lucrari fara autorizatie. Am verificat si apoi am dispus amendarea cu 1.000 de lei a celor vinovati, vorbim aici de Regia de Termoficare, Compania de Apa, RADPFL si persoana fizica Lia Olguta Vasilescu", a declarat seful Politiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3589 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor