Olguta Vasilescu si-a asigurat viceprimari PSD si majoritate in Consiliul Local Craiova. PNL il exclude pe "tradator", iar USR acuza "o mare mizerie"

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 15:37
7624 citiri
Olguta Vasilescu si-a asigurat viceprimari PSD si majoritate in Consiliul Local Craiova. PNL il exclude pe "tradator", iar USR acuza "o mare mizerie"
FOTO: Facebook/ Olguta Vasilescu

PSD a obtinut, miercuri, majoritatea in Consiliul Local Craiova si cele doua posturi de viceprimar cu ajutorul votului consilierul PNL Dan Diaconu, care a votat candidatii propusi de social-democrati.

In cadrul sedintei extraordinare a CL Craiova de miercuri, cu votul consilierilor PSD-PER si al consilierului PNL Dan Diaconu, cei doi viceprimari au fost votati din randul consilierilor PSD, respectiv Aurelia Filip si Daniela Barbu, consilierii PNL-USR-PLUS pierzand majoritatea in CL Craiova.

"S-a autointitulat primar"

Marian Vasile, consilierul PNL care fusese propus pentru un post de viceprimar, a declarat ca in cel mai scurt timp PNL si Alianta USR-PLUS isi vor "reconstitui majoritatea in CL Craiova".

"Din punctul nostru de vedere, Lia Olguta Vasilescu s-a autointitulat primarul Craiovei, noi neavand nici pana astazi dovada juramantului dansei si nu stim cum a primit esarfa in sedinta care nu a avut loc saptamana trecuta. Continua cu aceleasi proceduri specifice dansei si PSD, construind efemer o majoritate in Consiliul Local prin targuirea voturilor craiovenilor, care nu i-au dat ei majoritate in CL.

Sa-i fie rusine si dansei si colegului nostru, pe care il asteptam astazi pana la ora 16.00 sa-si dea demisia. La ora 16.00 avem sedinta de Birou Permanent Local si vom lua o decizie in privinta excluderii lui. Asigur craiovenii ca, in cel mai scurt timp, vom reconstitui majoritatea in CL, asa cum ei au votat", a spus Marian Vasile.

USR: "O mare mizerie"

La randul sau, Cezar Dragoescu, de la USR, care era propunerea USR-PLUS pentru cel de-al doilea post de viceprimar al Craiovei, a afirmat ca "mutarea lui Diaconu este o mare mizerie". "Din pacate, azi am asistat cu totii la o mare mizerie, viitorul fost consilier Dan Diaconu, de la PNL, actualmente PSD, PER, cred ca nici el nu stie din ce face parte, sper ca in cel mai scurt timp sa nu mai faca parte din Consiliu Local Craiova, astfel incat in viitor sa avem din nou majoritate. Ceea ce s-a intamplat este o bataie de joc la adresa cetatenilor Craiovei, o majoritate efemera, de conjunctura, negociata pe sub mese. Noi vom continua lupta si vom fi aici pentru urmatorii patru ani sa ne opunem acestei caracatite PSD", a spus Dragoescu.

"Un tradator"

La randul sau, consilierul PNL Cosmin Coratu a afirmat ca Dan Diaconu si-a batut joc de majoritatea PNL-USR-PLUS din CL Craiova. "Acest tradator, Dan Diaconu, nu reprezinta PNL, el va fi exclus, chiar daca nu vine sa isi dea demisia. E evident ca nu va veni. Si-a batut joc de toata majoritatea de dreapta, de toata munca noastra si a vandut viitorul nostru, al intregii comunitati craiovene pentru urmatorii patru ani. Sa-i fie rusine, este un zero barat si pentru noi nu reprezinta nimic altceva decat un tradator", a afirmat si Cosmin Coratu.

In urma alegerilor locale din 27 septembrie, PSD are 10 mandate de consilier local, PNL - 9 mandate, Alianta USR-PLUS - 5 mandate si Partidul Ecologist Roman (PER) - 3 mandate.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Olguta Vasilescu, #Olguta Vasilescu usr, #Olguta Vasilescu pnl, #Olguta Vasilescu PSD , #PSD