Olguta Vasilescu spune ca merge cu Draghici la notar sa declare ca nu sunt incompatibili: Nu fac misto

Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 22:17
6561 citiri
Olguta Vasilescu spune ca merge cu Draghici la notar sa declare ca nu sunt incompatibili: Nu fac misto
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Lia Olguta Vasilescu, a carei numire in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale a fost refuzata din nou de catre presedintele Klaus Iohannis, spune ca refuzul sefului statului este un caz "unic in istoria postdecembrista" si ca vineri ea si Mircea Draghici vor da in fata unui notar declaratii ca nu se afla in situatiile de incompatibilitate prevazute de lege.

"Eu i-am transmis cartea de identitate (...) sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania si, de asemenea, am scos si certificatul de cazier judiciar pe care l-am transmis Guvernului inca de acum o saptamana.

Nu s-a pus la dosarul care s-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnatura doamnei prim-ministru ca acesta exista. Se pare ca nu o crede pe doamna prim-ministru ca exista", a spus Vasilescu joi, intr-o emisiune la Romania Tv.

In ceea ce priveste eventuale incompatibilitati, Olguta Vasilescu a spus ca va face o declaratie si "prin notar", desi legea prevede ca are la dispozitie 15 zile pentru a iesi din eventuala situatie de incompatibilitate.

"De fiecare data s-au facut verificari, se fac de agentiile de specialitate, i-am transmis curriculum vitae din care reiesea faptul ca n-am nicio incompatibilitate, sub semnatura, deci nu asa cum spune presedintele si maine o sa-i facem si prin notar, ca daca asa se cere, mai nou.

Si eu si Mircea Draghici suntem programati maine, la ora 9.00, la notar. Nu fac misto. Presdintele Klaus Iohannis face misto si nu de noi, ca persoane, ci de doua ministere care la ora actuala nu au ministri. E o situatie foarte problematica pentru Romania dupa preluarea presedintiei", a adaugat fostul ministru.

Vasilescu a precizat ca "este unic in istoria postdecembrista sa ceri la numirea unui ministru sa-ti prezinte documente justificative". In plus, Lia Olguta Vasileascu a afimat ca a facut parte din trei guverne in baza unui decret semnat de presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis i-a trimis premierului Viorica Dancila o noua scrisoare in care precizeaza ca nu poate accepta propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii si Transporturilor, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, si explica de ce.

Seful statului spune ca documentele transmise (copia cartii de identitate si curriculum vitae actualizat), sunt incomplete.

Astfel, precizeaza Klaus Iohannis, nu se poate verifica indeplinirea tuturor conditiilor prevazute de Constitutie pentru numirea celor doi in functia de membru al Guvernului.

Mai exact, presedintele invoca lipsa cazierului judiciar, acesta "fiind singurul document care atesta situatia judiciara a unei persoane".

Potrivit lui Iohannis, "nici Constitutia si nici legea nu stabilesc un regim derogatoriu pentru accederea in functia de membru al Guvernului cu privire la dovada indeplinirii conditiei prevazute de Legea nr. 90/2001, respectiv aceea de a nu fi suferit condamnari penale".

Secretarul general al Executivului, Toni Grebla, a declarat joi seara ca Guvernul ii va trimite presedintelui Klaus Iohannis inca o data propunerile de numire in functiile de ministri ale Liei Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, documentatia urmand sa contina si cazierele judiciare.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Olguta Vasilescu cazier notar, #Mircea Draghici cazier , #PSD