Prima reactie a Liei Olguta Vasilescu dupa ce Iohannis a explicat de ce nu o pune iarasi ministru

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 13:53
16417 citiri
Prima reactie a Liei Olguta Vasilescu dupa ce Iohannis a explicat de ce nu o pune iarasi ministru

Lia Olguta Vasilescu a reactionat, joi, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a motivat, in doua scrisori transmise premierului Dancila, refuzul numirii ministrilor la Transporturi si Dezvoltare.

Amintim ca Lia Olguta Vasilescu a fost propusa initial de premier la Ministerul Transporturilor, iar ulterior la Ministerul Dezvoltarii.

"Vreau sa va spun ca e exact ceea ce ne asteptam. A scris ceva ca sa nu se spuna ca nu a dat o motivare, dar nu are nicio legatura cu ce a solicitat CCR. La prima numire pentru functia de ministru al Transporturilor vreau sa-i amintesc domnului Iohannis ca este o functie politica si ca si dumnealui, desi era profesor de fizica, si-a dorit sa fie vicepremier si ministru de Interne, nefiind politic, din cate stiu eu, si nici avand alta calificare decat aceea de profesor de fizica.

In ceea ce priveste a doua respingere, vreau sa reiterez ceea ce am spus si eu si colegii mei, ca nu exista niciun fel de motiv de nelegalitate sau de incompatibilitate. Sa nu uitam ca am mai fost ministru, sa nu uitam ca sunt deputat ales in Parlamentul Romaniei si s-ar fi constatat pana acum daca ar fi fost o stare de nelegalitate sau de incompatibilitate.

Sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania. De asemenea, nu am niciun fel de condamnare penala, cum stiti foarte bine. El cere o dovada pentru aceste lucruri", a declarat Vasilescu intr-o interventie telefonica la Antena3.

Aceasta a aratat ca acum exista un blocaj institutional pe care il constata si Uniunea Europeana, in contextul in care cei mai importanti lideri europeni vin joi la Bucuresti, pentru ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

"Exista un blocaj institutional la aceasta ora, pe care il constata si UE. Comisia Europeana este la Bucuresti. CE ar fi trebuit sa se intalneasca cu guvernul in ansamblul sau... asta e situatia in care ne-a adus Iohannis. Daca el asa intelege...", a mai afirmat fostul ministru.

Intrebata daca evita un conflict direct cu seful statului, fostul ministru al Muncii a replicat ca nu ii place sa se victimizeze, acesta fiind motivul pentru care nu a mai avut aparitii publice in ultima perioada.

"Mie nu imi place postura de victima. Nu vreau sa ma victimizez sau sa vorbesc despre persoana mea. Asta este o lupta care excede persoanele eu sau Iohannis. Intram in conflict institutional declansat intr-o perioada in care Romania nu avea nevoie de un asemenea conflict.

Putea sa iasa ieri, alaltaieri (sa motiveze refuzul presedintele Iohannis - n.red.) . A iesit azi, cand avem toata Comisia Europeana la Bucuresti", a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Intrebat care este pasul urmator in acest conflict, fostul ministru a precizat ca nu a avut discutii cu colegii din PSD, insa cel mai probabil se va ajunge la Curtea Constitutionala a Romaniei.

"Nu am vorbit inca cu colegii mei de la partid, dar sunt convinsa ca vor declansa, probabil, un nou conflict institutional, in sensul ca vor face o adresa la CCR, pentru ca, iata, Curtea a cerut sa fie motive de nelegalitate pentru care sa poata fi respinsi ministri. Am asteptat sa scrie (Klaus Iohannis - n.red.) negru pe alb motivarea si vedeti cum arata", a mai completat Vasilescu.

Presedintele Klaus Iohannis a motivat, joi, de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dancila. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Draghici si Olguta Vasilescu - la doua ministere, in cazul celei din urma fiind invocata lipsa de expertiza.

Citeste pe larg explicatiile presedintelui Iohannis, transmise Vioricai Dancila.

Vezi si Grebla anunta optiunile Guvernului dupa scrisorile lui Iohannis

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...