ANI a pierdut procesul cu Lia Olguta Vasilescu

Luni, 07 Mai 2012, ora 23:36
2510 citiri
ANI a pierdut procesul cu Lia Olguta Vasilescu
Foto: Antena3

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a anuntat luni ca a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a respins, vineri, actiunea ANI.

"Am vrut sa ii dau in judecata, dar nu am apucat, pentru ca am fost eu data in judecata de ANI, pentru divulgare de informatii false, dupa declaratiile din conferinta de presa, iar pretentia lor a fost de 1 leu", a declarat Lia Olguta Vasilescu luni seara.

Ea a spus ca intentiona sa dea in judecata ANI, dupa ce a aflat ca agentia facea verificari in legatura cu ea, insa a primt o instiintare ca nu mai e verificata. "S-a spus ca am ceva cu ANI pentru ca sunt verificata de ei. Pana la urma, mi-au trimis hartie ca nu mai sunt verificata", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Ea a mai adaugat ca in timpul procesului de la Judecatoria Sectorului 5 a cerut ca ANI sa plateasca cheltuielile de judecata. "Eu doream ca ele sa fie platite de cei de la conducere, dar institutia le va plati, adica din bugetul statului. Cheltuielile de judecata au fost in jurul sumei de 5000 lei", a precizat senatorul.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus ca nu crede ca ANI va face recurs. "Recurs se poate face, dar nu cred ca au tupeu. Am adus extrasul Curtii de Conturi in timpul procesului, iar cei de la ANI au dat n judecata si Curtea de Conturi si au pierdut procesul", a explicat ea.

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu anunta, pe 15 decembrie 2011, ca intentioneaza sa dea in judecata Agentia Nationala de Integritate, pentru prejudicii de imagine in urma anchetei ANI, urmand in cadrul procesului sa conteste la Curtea Constitutionala legea de functionare a Agentiei, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Senatorul PSD spunea ca nu ar avea in vedere atat castigarea procesului cu ANI, cat un verdict al CCR pe noua lege de functionare a Agentiei care nu a fost supusa controlului de constitutionalitate, in urma revizuirii acesteia in Parlament. Potrivit surselor parlamentare, senatorul UDMR Gyorgy Frunda s-ar numara intre avocatii cu care aceasta a discutat intentia unui proces impotriva ANI. Contactata de NewsIn, Olguta Vasilescu s-a rezumat la a preciza ca urmeaza "sa se consulte cu avocatii in aceasta chestiune".

Tot atunci, senatorul PSD a mentionat ca a obtinut din partea ANI o adresa oficiala in care i se transmitea ca dosarul dechis in urma cu doi ani in cazul sau va fi clasat, dupa ce s-a constatat ca declaratia sa de avere a fost completata conform legii si nu s-a gasit o alta sursa de venit decat cele mentionate deja de Olguta Vasilescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#lia olguta vasilescu ani, #proces ANI Lia Vasilescu , #stiri Lia Olguta Vasilescu