Olguta Vasilescu: Presedintele TVR se poate alege cu o plangere penala

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 22:03
2019 citiri
Olguta Vasilescu: Presedintele TVR se poate alege cu o plangere penala

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, la Craiova, in cadrul unei conferinte de presa ca presedintele TVR, Alexandru Lazescu, s-ar putea alege cu o plangere penala pentru abuz in serviciu pentru modul in care a organizat concursul pentru functia de director al Studioului TVR Craiova.

Vasilescu a spus ca atat comisia de concurs, cat si numirea celui care a castigat concursul de director, jurnalistul craiovean Cristian Nedelcu, au fost facute fara avizul Consiliului de Administratie, ceea ce este ilegal.

"Am primit la Comisia pentru Cultura din Senat un memoriu-contestatie a concursului desfasurat pentru postul de director al TVR Craiova. Ieri a fost o audiere in comisie unde s-au spus mai multe lucruri despre ilegalitatile si viciile de organizare a concursului si ma refer la faptul ca acea comisie care a organizat concursul si a dat un verdict a fost organizata fara aprobarea Consiliului de Administratie, ceea ce este ilegal. Mai mult decat atat, contestatiile celor care au pierdut concursul au fost judecate tot de comisia de concurs, ceea ce este iarasi ilegal. Iar a treia ilegalitate este aceea ca domnul Cristian Nedelcu a fost numit director al TVR Craiova fara avizul CA al SRTV, ceea ce este cea mai grava ilegalitate. S-a discutat chiar despre faptul ca domnul Lazescu se poate alege cu o plangere penala pentru abuz in serviciu, pentru ca nu avea dreptul sa impuna un director fara sa fie validat de Consiliul de Administratie", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta a mai spus ca joi se va discuta aceasta problema in CA al SRTV, iar Comisia de cultura din Senat a cerut sa i se transmita punctul de vedere, mai ales vizavi de contestatiile formulate, insa un concurs cu atatea vicii de procedura nu poate fi validat. "Nici macar reprezentantii puterii nu au simtit, marti, nevoia sa ia apararea domnului Lazescu, pentru ca si-au dat seama ca este vorba de incalcarea legilatiei in vigoare. Un concurs cu atatea vicii de procedura nu poate fi validat", a mai spus Vasilescu.

Senatorul PSD sustine ca a refuzat ieri sa se pronunte, marti, vizavi de acest concurs, pentru a lucrat si ea multi ani la acest post de televiziune si i-ar fi fost greu sa aleaga intre oricare dintre cei patru angajati ai TVR Craiova care s-au prezentat la concurs, insa i se pare suspect ca o persoana care vine de functia de consilier al prefectului de Dolj, apropiata de PDL, sa castige concursul.

"Dar este foarte adevarat ca mi se pare suspect ca patru persoane care vin din cadrul TVR Craiova pierd concursul si a cincea care vine dintr-un post de consilier al prefectului de Dolj, apropiat de PDL, pentru ca se stie cat de portocaliu este prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, castiga postul respectiv", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...