Ziare.com

De ce vrea Savonea sa dea 18 milioane euro pe un sediu nou, daca Birchall ii face unul in Cartierul Justitiei?

Luni, 19 August 2019, ora 10:02

   

De ce vrea Savonea sa dea 18 milioane euro pe un sediu nou, daca Birchall ii face unul in Cartierul Justitiei?
Doua asociatii de magistrati solicita Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa renunte la achizitionarea unui imobil in scopul de a-l transforma in sediu al institutiei, care ar costa 18 milioane de euro, iar banii sa-i directioneze catre repararea instantelor si parchetelor.

Motivul: Guvernul Romaniei a aprobat pe 12 august 2019 o hotarare pentru schimbarea denumirii amplasamentului obiectivului de investitii, situat in Bucuresti, Bd. Unirii, sectorul 3, din "Esplanada" in "Cartierul pentru Justitie" si "proiecte de interes public ale municipiului Bucuresti".

Este vorba de un program prioritar de reconversie functionala a amplasamentului, prin care se face Cartierul pentru Justitie, care va reuni sediile a numeroase instante judecatoresti si parchete din Bucuresti, dar si ale altor institutii judiciare, inclusiv sediul Consiliului Superior al Magistraturii, asa cum rezulta din Nota de fundamentare a actului normativ, dar si din informatiile oficiale publicate de pagina de Facebook a Ministerului Justitiei."Ideea trebuie abandonata"

Cele doua asociatii de magistrati, Forumul Judecatorilor din Romania si Initiativa pentru Justitie, sustin ca, in aceste conditii, cum acest proiect cuprinde, in continuare, si realizarea unui sediu nou destinat CSM, pentru evitarea dublei finantari din fondurile publice, indiferent de chiria achitata anual pentru prezentul sediu, declansarea procedurii de achizitionare a unui nou imobil distinct, in afara Cartierului pentru Justitie, pentru a fi folosit exclusiv de CSM drept sediu nou, in suprafata de 12.000 mp, ale carui costuri se ridica la suma de 84.600.000 de lei (18.000.000 euro), "este nefireasca si trebuie abandonata".

"Cum aratam si cu alte ocazii, starea de degradare a sediilor unor instante si parchete a fost documentata de Asociatia Forumul Judecatorilor intr-un studiu care a fost publicat la sfarsitul anului 2017, intre sediile cu cele mai grave deficiente aflandu-se cel al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Nevoile de resurse de finantare pentru sistemul judiciar sunt extrem de mari, fapt care reiese din simplul inventar realizat recent chiar de Consiliul Superior al Magistraturii, atat sub aspectul construirii unor cladiri noi, cat si al reparatiilor capitale/curente, extinderilor de spatiu, achizitionarii de mobilier, aparate telefonice, sisteme informatice etc", arata cele doua asociatii intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

In acest context, mai arata magistratii, daca Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice ar realoca suma destinata Consiliului Superior al Magistraturii pentru noua achizitie (18.000.000 euro) catre investitiile cu adevarat urgente pentru sistemul judiciar, "cel putin o parte din necesarul reparatiilor capitale/curente ar fi acoperita, cu beneficii atat pentru personalul instantelor si parchetelor in cauza, dar, mai ales pentru justitiabili."

Citeste si: Magistratii cer CSM sa nu plateasca 18 milioane de euro pe un sediu nou UPDATE Conducerea CSM nu renunta

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5541 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care-I legatura dintre Savonea , deci CSM si guvern, ca ma

pierdusi ???????????
Deci Guvernul, in fraza asta, ii face sediu madamei Savonea, dara ea vrea sa cumpere cu 18 milioane de euro alt sediu ????
Madama Savonea nu cumpara cu banii ei, ci tot cu banii noastrii și atunci de ce mai cumpara daca ii cumpara guvernul ???
Asta-i intrebarea mai DRAGA !
PS Cum reusim sa o dam in politichie din oriȘIce !
Asta-i HOTZIE legala ca-i facuta de sefa magistratailor !

 

Pai, de ce sa nu fure si lia savonea un ban din taxele noastre ?

Acest guvern de neispraviti si hoti nu face altceva decat sa-si bata joc de romani: fura in nestire si ia hotarari de rasul curcilor in prostia lui ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor