Ziare.com

CSM a amanat numirea unui nou sef, dupa ce votul a esuat de 2 ori in cazul favoritei Liei Savonea

de Ionel Stoica
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 16:28

   

CSM a amanat numirea unui nou sef, dupa ce votul a esuat de 2 ori in cazul favoritei Liei Savonea
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a intrunit marti pentru a alege conducerea institutiei pentru anul 2020, insa nu s-a reusit ajungerea la un consens, asa ca sedinta a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Favorita la sefia CSM este judecatoarea Nicoleta Tint, insa votul a esuat de doua ori in cazul ei. Pe de alta parte, Tatiana Toader a obtinut functia de vicepresedinte al Consiliului.

Astfel, alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amanata pentru saptamana viitoare.

In 2019, institutia a fost condusa de Lia Savonea, care a luat mai multe decizii discutabile care i-au atras critici dure din partea asociatiilor de magistrati.

Sedinta a fost deschisa si prezidata in prima parte de presedintele Klaus Iohannis, care a sustinut un scurt discurs in care a criticat activitatea Consiliului in ultimul an, aratand ca tensiunile ce s-au creat sub conducerea Liei Savonea au ridicat ingrijorare pentru ca au indepartat CSM de rolul sau fundamental, acela de garant al independentei justitiei.

Iohannis a cerut implicarea activa a CSM pentru a fi reparate toate modificarile ce au rezultat din asaltul la care justitia a fost supusa in ultima vreme, aratand ca esentiala este implementarea opiniilor si recomandarilor Comisiei de la Venetia, MCV si GRECO.

Lui i-a raspuns judecatorul CSM Gabriela Baltag, apropiata a Liei Savonea si des invitata la Antena3, care a insinuat ca seful statului s-ar fi implicat in justitie si i-a cerut sa vorbeasca despre protocoale si "interventiile oculte" ale serviciilor secrete. Iohannis i-a replicat ca era despre care vorbeste ea s-a incheiat si ca va veghea sa nu se mai intre cu "bocancii in justitie".

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT desfasurarea sedintei CSM si cele mai importante declaratii:

16:28 - CSM anunta oficial rezultatul alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al Consiliului.

"Astazi, 10 decembrie 2019, in cadrul sedintei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasa in functia de vicepresedinte al Consiliului doamna procuror Tatiana TOADER, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (proiect de management).

Sedinta Plenului pentru alegerea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza a avea loc la o data ulteriora", anunta Consiliul intr-un comunicat de presa.

15:52 - Alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amanata pentru saptamana viitoare, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in timpul sedintei de Guvern, citat de News.ro.

Premierul Ludovic Orban l-a intrebat, marti, in sedinta de Guvern pe ministrul Predou daca s-a incheiat "epopeea" de la CSM, iar Predoiu a afirmat ca "epopeea continua".

El a subliniat ca sedinta a fost amanata pentru saptamana viitoare.

15:05 Surse judiciare din cadrul CSM au explicat pentru Ziare.com ca nu s-a reusit realizarea unei majoritati pentru numirea judecatoarei Nicoleta Tint in functia de presedinte al Consiliului, dupa ce s-a votat de doua ori.

"Plenul CSM a decis amanarea numirii unei presedinte al CSM, dar nu a stabilit o data anume", explica surse judiciare pentru Ziare.com.

13:28 Surse judiciare din cadrul CSM au explicat pentru Ziare.com ca membrii CSM vor vota la ora 14:00, pentru a treia oara, daca judecatoarea Nicoleta Tint o sa fie presedinte al Consiliului.

"Mai multi membri CSM sustin ca votul nu ar mai trebui reluat: Nu ai majoritate, esti respins automat. Aceasta este punctul de vedere al acestora", explica sursele citate.

13:23 Egalitate din nou la a doua tragere la sorti: 9 voturi - pentru, 9 voturi - contra si o abtinere, potrivit unei surse judiciare. In Plenul CSM sunt mai multe discutii in contradictoriu pentru a iesi din aceasta situatie fara precedent in istoria CSM.

13:14 Plenul CSM reia, pentru a doua oara, votul in cazul judecatoarei Nicoleta Tint, care a obtinut paritate de voturi - 9 pentru, 9 contra si un vot nul - pentru numirea in functia de sef al CSM, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au explicat ca Sectia pentru judecatori din CSM nu a vrut sa-si schimbe propunerea pentru conducerea Consiliului.

12:28 Situatie fara precedent la CSM, potrivit unor surse judiciare, in cazul alegerii Margaretei-Nicoleta Tint. Votul in CSM este de 9-9, iar un vot este nul, sustin sursele citate

In acest moment, mmebrii CSM discuta cum sa iasa din acest impas procedural.

Pe de alta parte, propunerea procurorilor pentru functia de vicepresedinte al CSM, Tatiana Toader, a fost votata pentru acest post.

11:45 - Membrii CSM voteaza in acest moment candidati sectiilor din CSM pentru functia de presedinte Nicoleta Margareta Tint, si vicepresedinte, Tatiana Toader. Votarea este in procedura secreta.

Lia Savonea a prezentat anterior raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2019 si a multumit colegilor pentru ajutorul acordat in acest an.

11:27 - Sedinta se suspenda pana la plecarea sefului statului.

11:23 - Judecatorul CSM Gabriela Baltag, apropiata a Liei Savonea si des invitata la Antena3, vrea un dialog cu Iohannis si insinueaza ca seful statului s-ar fi implicat in justitie.

"Justitia e subiect de campanie electorala de prea multa vreme, ne-am intrebat ce ar face politicienii daca nu ar mai exista justitia. Probabil ca nu ar mai fi politicieni. Sa va ganditi la cetateni, la impactul unor interventii oculte, de natura protocoalelor secrete. As vrea ca presedintele tarii sa vorbeasca deschis de aceste lucruri si sper ca o veti face pentru ca este o realitate si trebuie sa ne gandim daca vom mai permite vreodata ca justitia sa fie supusa serviciilor secrete".

Iohannis ii raspunde: "Eu nu mai sunt in campanie si va spun parerea mea, acea etapa cu protocoale s-a incheiat demult si voi veghea sa nu se mai intoarca. Si intrarea cu bocancii in justitie s-a terminat. Toti actorii implicati, nu doar politicienii, ci si CSM, sa isi asume rolul pentru partea de care raspund in fata romanilor. In Romania normala judecatorii judeca drept, justitia e independenta si isi face treaba fara sa fie comentata in varii situatii politice. Impreuna, acum, chiar avem sansa sa realizam aceste lucruri si ma bazez mult pe dvs".

11:22 - Dupa ce si-a incheiat discursul, Iohannis anunta ca va pleca:

"Eu am venit fiindca am un profund respect pentru CSM si pentru justitie, insa prin abtinerea mea de la implicare in discutii vreau sa dau un semnal suplimentar ca niciun politician, nici cel mai ales din Romania, nu trebuie sa se amestece in treburile justitiei. Ca atare, daca nu va suparati, eu ma voi retrage".

11:08 - Sedinta e declarata deschisa. E prezidata de Klaus Iohannis, care sustine un scurt discurs:

- Anul 2019 va ramane in istorie ca anul in care cetatenii au protejat prin votul lor la referendum buna independenta a justitiei.

- Nu am ezitat ca in tot cursul mandatului sa actionez ori de cate ori s-a incercat destabilizarea sistemului de justitie.

- Am oprit intrarea in vigoare a modificarilor nocive aduse Codurilor Penale.

- Am reiterat an de an increderea in sistemul de justitie si sprijinul meu pentru magistrati.

- Am actionat ca un sustinator ferm al unei justitii independente, in relatia cu CSM.

- Chiar daca asaltul asupra justitiei a fost oprit temporar, raul facut trebuie reparat cat mai repede.

- Si astazi cred cu tarie in ce am afirmat la CSM in 2015: tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie trecute mereu in plan secund.

- Instrumentele pe care CSM le are la dispozitie devin eficiente doar cand in spatele deciziilor exista un larg consens si o sustinere reala, nu declarativa, a principiilor calauzitoare.

- Pastrarea independentei si a constiintei profesionale a magistratilor si a membrilor CSM sunt esentiale.

- CSM are un rol fundamental in buna functionare a sistemului judiciar si mentinerea unui echilibru in interiorul acestuia. E necesar un echilibru chiar in interiorul CSM.

- Nu surprind pe nimeni daca spun ca in acest an care a trecut unele dintre deciziile luate de CSM in plen sau in sectii au parut contradictorii sau au fost puternic contestate chiar in interiorul Consiliului.

- Modul de functionare a Consiliului a ridicat de multe ori semne de ingrijorare.

- Din aceasta perspectiva sunt necesare mecanisme de lucru care sa asigure o abordare coerenta si responsabila.

- O relatie tensionata in CSM aduce deservicii in primul rand sistemului judiciar.

- Justitia e un serviciu public, aflat in slujba cetatenilor. Justitia independenta e garantia fundamnetala pentru mentinerea echilibrului social.

- Prin modul in care este infaptuita justitia se construieste si se consolideaza sentimentul de dreptate in randul cetatenilor, protejandu-se cel mai de pret castig al democratiei: garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale individului.

- Am incredere ca in calitate de garant al independentei justitiei, CSM va gasi modalitatea de conectare la societate.

- In acest sens fac un apel sa sustineti in mod efectiv implementarea recomandarilor Comisiei de la Venetia, MCV si GRECO.

- Si fac o precizare, pentru ca am vazut interpretarile date declaratiilor mele. Vreau sa fie foarte clar ce am vrut sa spun: recomandarile nu sunt facultative, dar nu pot fi aplicate ca atare cat timp nu sunt transpuse in legislatia interna.

- Si CSM-ului revine misiunea de a participa la procesul de transpunere in legislatia interna a tuturor acestor opinii si recomandari.

- Participarea larga la referendum si rezultatul acestuia arata ca de cate ori se incearca o indepartare de la valorile democratice romanii reactioneaza. Fara unitate in jurul valorilor fundamentale, democratia noastra risca sa devina una fragila.

- De aceea ne revine noua datoria de a raspunde si a ne ridica la inaltimea acestor asteptari.

- Va doresc mult succes si va multumesc.

11:00 - A ajuns la sediul CSM presedintele Klaus Iohannis.

10:57 - Sectia pentru judecatori a CSM a desemnat-o pe Nicoleta-Margareta Tint candidat pentru functia de presedinte al Consiliului in anul 2020. Contracandidatul acesteia a fost judecatorul Mihai Balan.

Potrivit unor surse judiciare, scorul a fost foarte strans, 6 voturi pentru Tint, 5 voturi pentru Balan. Urmeaza votul in Plenul CSM, stabilit pentru ora 11:00.

10:53 - In fata sediului CSM a iesit Lia Savonea, pentru a-l intampina pe Klaus Iohannis.10:17 In Sectia pentru procurori din cadrul CSM, procurorul Tatiana Toader de la Parchetul Capitalei isi prezinta in acest moment proiectul pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

In sectia de judecatori din CSM au fost anuntate doua candidaturi pentru fucntia de sef al CSM potrivit Liei Savonea: judecatoarea Nicoleta-Margareta Tint si Mihai Balan de la Judecatoria Timisoara.

Nicoleta-Margareta Tint este prima care isi prezinta proiectul de candidatura la functia de presedinte CSM.

10:00 La sediul CSM a ajuns si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Acesta a criticat voalat activitatea Liei Savonea, in contextul in care cel mai recent Raport MCV pentru Romania realizat de Comisia Europeana a criticat dur activitatea instititiei.

"Si in urma cu 10 ani CSM a fost intr-o situatie critica. Astept de la CSM sa privim altfel MCV si sa luam in serios problemele care tin de resursele umane, problemele de transparenta, de integritate. Daca vor realiza aceste obiective, raportul MCV va arata altcumva", a spus Predoiu, inainte de sedinta.

Ministrul a explicat ca din punctul sau de vedere Sectia de investigare a infractiunilor din jutsitie nu poate sa ramana in aceasta forma. El a arata ca procurorii SIIJ au realizat "putine rechizitorii temeinice" si ca, in schimb, s-au remarcat prin cateva actiuni cum ar fi retragerea apelurilor in cazul unor politicieni sau continuarea investigarii unor functionari internationali.

09:28 - La intrarea in sediul CSM procurorul general Bogdan Licu a spus ca se gandeste serios sa se inscrie si el in competitia pentru functia de procuror general.

"Nu suntem astazi aici pentru depunerea unei candidaturi, suntem aici ca sa votam noua conducerea a CSM. Ma gandesc foarte serios la acest lucru (sa-mi depun candidatura, n.red.), dar inca nu am luat o decizie", a declarat Licu, precizand ca el considera ca procurorii trebuie sa devina mai activi, sa se sesizeze si din oficiu si nu doar sa astepte sa fie sesizati.

Intrebat de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie si daca el considera ca procurorii sunt timorati, Licu a spus ca ceea ce s-a intamplat in ultimii ani poate explica situatia actuala.

"Nu stiu daca neaparat timorare, dar o demotivare in ultimii ani de zile, cu toate atacurile asupra noastra. (...) Depinde de fiecare procuror in parte cat e de calit in aceasta lupta, de la caz la caz. Dar unii s-au simtit demotivati si au fost intr-o asteptare... nu stiu ce asteapta", a mai spus Licu.

Cand o jurnalista i-a replicat ca poate ca asteapta pensia, Licu a raspuns afirmativ: "Da, chiar asteapta pensia".

09:20 - Presedintele Klaus Iohannis participa la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, care isi desemneaza noua conducere pentru anul 2020 si dezbate raportul de activitate al institutiei pentru 2019.

Potrivit unor surse judiciare, cele mai mari sanse pentru sefia CSM le are judecatoarea Nicoleta Margareta Tint de la Curtea de Apel Brasov, apropiata de Lia Savonea.

Tint face parte dintre membrii CSM care au sustinut constant demersurile Liei Savonea din CSM si a votat pentru initiativele acesteia, alaturi de judecatoarele Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Simona Marcu, Mariana Ghena sau membrii societatii civile Victor Alistar si Romeo Chelaru.

Sedinta CSM

Plenul CSM a stabilit marti, pentru ora 11.00, alegerea noii conduceri a CSM. Consiliul este condus de presedinte, ajutat de un vicepresedinte, alesi pentru un mandat de un an, care nu poate fi reinnoit. In 2019, aceste pozitii au fost ocupate de judecatorul Lia Savonea si procurorul Nicolae Solomon.

Tot marti, la ora 10.00, sectiile de judecatori si de procurori din CSM se intalnesc pentru desemnarea candidatilor la functia de presedinte si vicepresedinte. Presedintele si vicepresedintele fac parte din sectii diferite.

Presedintele si vicepresedintele sunt alesi de plen, in prezenta a cel putin 15 membri ai Consiliului, cu votul majoritatii membrilor acestuia.

Conducerea din anii anteriori a fost formata din judecatorul Simona Marcu - procurorul Cristian Ban (2018), judecatorul Mariana Ghena - procurorul Codrut Olaru (2017).

Acesti membri nu mai pot fi alesi.

I-a sustinut pe Florea si Netejoru

In fruntea CSM, Lia Savonea a luat mai multe decizii intens mediatizate, care au fost criticate de o parte din magistratura sau de mass-media.

Judecatoarea a fost de acord cu modificarile legislative facute de PSD -ALDE la Legile Justitiei, mai ales cele privind infiintarea si functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS).

De altfel, sefa CSM a fost una dintre principalele sustinatoare ale Adinei Florea la conducerea acestei sectii. Savonea a incercat de 7 ori sa o numeasca la sefia structurii, dar toate incercarile au esuat. In final, Adina Florea s-a retras din aceasta procedura.

Citeste si: Lia Savonea incearca pentru a saptea oara numirea Adinei Florea la sefia SS

De asemenea, Savonea l-a sustinut pe seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, pentru ocuparea unui nou mandat de conducere.

Citeste si: Netejoru a concurat singur si a obtinut un nou mandat la sefia Inspectiei Judiciare

Certurile cu Tarcea si Bichall

Mai multe sedinte CSM prezidate de Savonea au fost marcate de contre dure intre aceasta si diferiti membri. Cele mai cunsocute cazuri sunt discutiile cu judecatoarea Cristina Tarcea, care nici nu a mai candidat pentru un nou mandat la sefia Inaltei Curti sau cu fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall.

Citeste si: Savonea si Birchall, contre dure in CSM in cazul "foii de parcurs" semnate cu SUA: Vrem sa vedem ce mandat a avut doamna ministru

La sefia Inaltei Curti, Savonea a sustinut numirea Corinei Corbu, considerata una din apropiatele sale.

Citeste si: Mesajul noii sefe a Inaltei Curti catre Lia Savonea: Va asigur de o colaborare predictibila, pentru ca este bine sa stim asta

Solicitarea de revocare

La sfarsitul lunii octombrie, 7 judecatori si procurori, membri alesi in Consiliul Superior al Magistraturii, au cerut revocarea Liei Savonea din functia de presedinte al Consiliului.

Cererea nu a fost pusa niciodata spre discutare pe masa CSM, iar mandatul Liei Savonea se termina la sfarsitul anului.

Printre motivele de revocare era si faptul ca Savonea ar fi initiat in data de 29 ianuarie 2019 modificarea Legilor Justitiei (Legea nr. 303/2004, nr. 304/2004 si Legea nr. 317/2004), in lipsa unei hotarari a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art. 38 alin. (5) din Legea nr. 317/2004, si mai ales fara a instiinta membrii Sectiei pentru procurori, cu toate ca propunerile formulate vizau si norme privind activitatea Ministerului Public.

In plus, mai era acuzata si de transmiterea proiectului de modificare a legislatiei privind activitatea Agentiei Nationale de Integritate direct conducatorului comisiei parlamentare, in conditiile in care doar ministrul Justitiei putea fi sesizat in acest sens si doar de catre plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Motivele de revocare - 7 membri CSM solicita revocarea Liei Savonea: Intalnirea cu Adina Florea si legea ANI, printre motivele invocate (Document)

Asociatiile de magistrati au reactionat frecvent in fata masurilor luate de Lia Savonea. Una dintre cele mai recente luari de pozitie a fost cea privind ambitia sefei CSM de a achizitiona un sediu pentru Consiliu, in valoare de 18 milioane de euro.

Citeste si: Doua asociatii de magistrati cer din nou CSM sa nu plateasca 18 milioane de euro pentru un sediu nou
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 33310 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@alex-7 12.25

- eeeeh ! nimeni nu putea s-o egaleze pe vasilica ! da'mite s-o intreaca ! :o)))

"LIVE Impas la numirea sefului CSM: Favorita Liei Savonea a primit 9 voturi pentru si 9 impotriva"

 

Tovarasia tovaraseasca a tovarasilor (sic!) nu se dezminte!

Au de gand sa reia votul pana cand iese protejata Liei Savonea?

Hidra nu moare, nici nu-si preda cu una, cu doua, toate capetele scotand foc pe nari!

 
 

 

Adio si un praz verde !

.

Sputnik nu numai te iubeste , te adora Salamcusoia

Si pe tine Bbbbuuummm!!!!!!!!!!

Așa ceva ...

Plăvanul vrea și el un CSM al lui !
P.S. Dacă nu ești magistrat #rezist, nu ai ce căuta in CSM !!!

pirtule. daca faceati puscarii, acum va era bine!!

N-ati avut grija sa va faceti puscarii confortabile.....

Din pacate se pare

ca si persoana care va fi numita in locul ei este tot din aceeasi zona de influenta psd (si este sustinuta de savonea), pentru ca partea pro-psd este inca majoritara in CSM.
Deci hai sa nu ne bucuram asa tare ca nu va mai fi savonea, va fi alta din aceeasi categorie.

Iar Morticia isi va suge linistita pensia de 15000

E/luna platita de amarastenii asudati care muncesc pentru leafa minima, in palatul facut de sotior cu banii primiti de la Teldrum. Noi o sa fim fericiti, ca Morticia nu mai e, dar dublura ei va ocupa postul.

Informați-vă:

La sefia CSM candidează 2 oameni slabi. Nicoleta Ţint, desemnată de judecători, apropiată si nu prea de Savonea, judecăor slab, si Mihai Bălan, judecător, varză cu carne din tabăra #Resist, sotul procuroarei DNA, Ionela-Crina Bălan, varză cu carne si ea, acuzată că musamalizează dosare si fără performantă sau condamnări. Asta ca să stiti. Tabăra #Resist trage pentru sotul procuroarei catastrofă DNA care sustine numai enormităti.

Sa puie Werner mina adica sa o ridice si sa voteze

si el. Nu mai ai loc de el, in toate si in cele ce vor ride la soare. Ca zimbeste frumos.

Exista una. Camalia cea frumoasa, blonda,.

.

camelia cea frumoasa

daca si bogdan, infractoare dovedita, este o optiune pentru unii, vai de mama ei magistratura. si asa zilnic magistratii ajunsi in posturi pe alte considerente decat competenta, fac mii de abuzuri la nivel national, nedreptatindu-i pe cei fara venituri care nu sunt putini. si pentru asta nu raspund si nici nu vor sa raspunda, ca sunt inamovibili.

Așa ceva ...

Surse CSM indică faptul că Predoiu blochează plenul CSM in alegerea noului presedinte ca să impună sotul unei procuroare catastrofă a DNA- seful CSM
Plenul CSM e blocat intr-un vot de 9 -9 si 1 abtinere in alegerea noului presedinte al CSM. Pană acum s-a votat de 2 ori, acelasi rezultat. Cine bagă abtinerea care blochează alegerile in CSM generand balotaj? Toate sursele spun că domnul Predoiu Dogioiu, independent politic, echidistant si obiectiv ca situatia. Asta ca să vedeti de ce e-n stare un om care si-a pus consiliera sefă DNA, a omorat Codurile, a dat avizul pe Gala Bute, isi extrădează fosta apropiată, blocand CSM, forul constitutional care garantează independenta Justitiei.

aha Lia Savonea a mai influentat 7 si unu 50% ???

ziaristi manipulatori deci votul a fost 9 la 9 si o abtinere ...acum sa amanat si vine Klausi si il influenteaza cu ceilanti 50% pe nedecisul si atunci va fi cineva care tine cu ceilanti ??? vai de capul nostru antena 3 da si B1 si restul sunt peste tot , pleaca ai vostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii ,traiasca Romania multilaterala

pun pariu

stafia asta nici o pipa nu stie sa faca , o sa moara de foame pe centura.

 

magistratii soroisti sunt la datorie

dar sigur, va veni si ziua in care vor da socoteala. mamaliga se tot umfla.

Sic transit gloria mundi

Acum imi explic de ce a renuntat sa mai candideze Adina Florea la sefia SS.

Stia ca ii pleaca protectoarea.

In urma cu un an
CU: Liviu Dragnea, VVDancila, Tudorel Toader, Lia Savonea, Adina Florea< Orlando Furioso Teodorovici

Acum
FARA: toti cei de mai sus

Si iarasi va invit la filozofare pe marginea adevarului din titlu...

Nu vi se pare ca aerul devine mai respirabil, pe zi ce trece?

 

aerul nu se schimba peste noapte

aerul va deveni mai respirabil cand cei vreo 2 milioane de romani care voteaza de 30 de ani DOAR cu PSD, care sunt analfabeti, saraci lipiti si abrutizati, vor pricepe ca PSD nu e decat o adunatura de hoti si criminali care fac averi pe spatele lor.

anii trecuti cifra de 2 milioane era mai mare, dar au mai murit dintre ei...

si la cat de inapoiati sunt astia se pare ca tot timpul biologic va rezolva problema. Pana ajung la cimitir astia nu vad decat PSD, Latrina 3 si Ghita TV. Nimic altceva...

USR#REZIST

Peste tot in lume au fost/ sunt astfel de oameni

Eu una nici nu-i dispretuiesc si nici nu le doresc disparitia fizica.

Nu in mainile celor 2.000.000 de romani stau marile rezolvari, ci in ale celorlalti, care mai au pana a se implica total si radical in verticalizarea Romaniei ajunse in genunchi din cauza tocmai a neimplicarii tuturor.

In cazul in care toti romanii s-ar mobiliza, acei 2.000.000 ar reprezenta un rausor inghitit de un fluviu.

@lia_stoenescu. Nu stiu unde sunteti acum, de unde va scrieti

comentariile, dar am impresia ca va prieste, ca sunteti din ce in ce mai implicata. Cred ca aerul de acum va prieste si va face bine! Ma bucur ca sunteti optimista si ca aveti sperante de mai bine, ceea ce va doresc sincer.

Eu sunt insa mai retinut si consider ca este inca departe timpul la care aspira milioane de romani din tara si din strainatate inca din 1989. Dar sunt si oarecum increzator in urmatorii 5 ani de presedintie Iohannis si restartare a parlamentului de anul viitor. Atunci va fi semnalul unei schimbari adevarate.

Cele mai bune salutari din Sweetzerland :)

Metodele neortodoxe cu care ei cred ca pot scoate

din circulatie oamenii care au ceva de spus si nu aleg somnul ratiunii, acestea au fost si sunt cel mai bun imbold.

Va multumesc mult pentru urari si vi le intorc cu convingerea ca nu va trebui sa mai asteptati/ asteptam mult pentru a vedea, in sfarsit, o Romanie verticala si demna!

Nimic cu adevarat bun si trainic nu se intampla peste noapte.

aceasta pupaza trebuie dusa la antena 3 !

locul ei e la antena 3 !

 

@bum, oricum Savonea cu Baltag faceau parte din "LUJU" de la..

A3! Aici era Statul paralel din care mai fac parte Savaliuc, Adina Anghelescu, Mugur Ciuvica, Bogdan Chiriac, Adrian Ursu, secu Troncota, avocata Draghici, etc, etc... Acestia chiar fac justitie paralela mediatizata prin A3!!!
CSM trebuie curatat de celelalte *** pesediste si, nu stiu, cine imi poate spune daca acestia vor raspunde penal pentru sustinerea din interiorul sistemului malformarea legilor justitiei???
Incredibil cum au actionat pe fata la ordinul lui Dragnea si Tudorel! Au depasit-o pe Rodica Stanoiu...

Tigva lu' dom' profesor intr'o sabie

mi se pare un motiv mai ok decat ia.
Ironic... dupa ce-au ucis constiinta nationala si-au macelarit tarani cu zecile de mii, securistii criminali au adoptat ia ca brand "de tara", si fac bani frumosi pentru asta.

Spanacus nu te lua dupa Bbbbuuummm ca s-ar putea

Sa ajungi ca el!!!!!

@bum. Eu cred ca astia trebuiesc dusi mult mai departe

decat Mocirla3.

Am o sugestie

Ce-ar fi sa-i trimitem peste Bug.

Care dintre ele?

Mie mi s-a parut foarte deplasata aceea numita Baltag. Sedinta era a CSM, activitatea lor trebuia discutata. Dar ea il ia pe presedinte le intrebari.
Se cunoaste ca a urmat cursuri si terapie cu Gadea si cu alti paranormali de la A3.

sa vedem daca cei care au preluat puterea se mentin pe pozitie.

Pentru ca "alegrea" CSM este - la fel ca alegerile din politica - apanajul Securitatii.
Tare sunt curios .... ca am in continuare niste dosare ....

 

Foarte simplu

Cei de la Adevarul spun ca mafia PSD are in continuare majoritate in CSM si de aceea urmasa lui Savonea va fi tot o sluga a mafiei PSD care va avea ca obiectiv continurea masurilor mafiei PSD pentru mutilarea justitiei !
Cred ca Iohannis ar trebui sa se duca la aceasta sedinta a CSM !

 

@Gile 08.20

" Iohannis participa la sedinta CSM in care se aleg noii sefi ai institutiei" :o)))

Specific ca sa ma fac inteles. Nici Iohannes si nici Dancila nu avea

ce cauta printre candidatii la functia de presedinte al tarii (de fapt a fost un blat, nimeni nu alege o femeie presedinte). Cei doi au fost la putere si nu au facut nimic bun pentru popor sau tara. Eu nu sint cu nici un partid din Romania. Sint inscris in "green party' dar nu-mi pierd timpul sa votez cu un democrat sau republican.

Mai alex-7, esrti o dublura a lui anghelov,...

...ca si ala ii tot trage cu "mandria de a fi hamerican", in tim ce clampaneste pro-pesedeaua penala pe amaratul asta de forum!

Eu nu prea inteleg

cum se face ca noi ne zbatem pentru o justitie independenta si corecta, iar conducatorii justitiei prefera aservirea politica, incompetenta si dictatura.

 

@florescujohn

Omule, generalizarea pe care o faci plecand de la un caz special, Dinca Gheorghe fiind un psihopat grav care trebuia depistat inainte chiar si de Luiza Melencu deoarece la ora aceea exista o interdictie judecatoreasca pe numele lui tocmai pentru tentativa de abuz fizic, ei bine, aceasta generalizare nu o fac decat parnaiasii.

Sintem incalecati demult

Crezi ca Tepes a fost timpit. In Romania e singura metoda sa faci reforme in justitie. Pina nu intra procurori, judecatori si politiisti la Rahova nu ai facut nimic.
Vor pensii speciale si spaga.

 

Ba, tu ai servit la mititica

De vorbesti asa oparit?
Ai uitat? Castigi, pierzi, jucator te numesti, nu condamna sistemul pentru ca ai fost prins, mergi mai departe.

Domnul "Ba"

Caracalul e consecinta sistemului.Daca nu dadea Alexandra un telefon si problema nu se mediatiza politiistii si procurorii o bagau sub pres.

predoiu a criticat voalat

voalat, bineinteles, ca daca o enerva p-aia era in stare sa-i arate mingeacu.

 

Adica nu putea fi pocnita ?

pocnitoarea ?

Oare cand

vom invata, noi romanii, sa votam cu mintea la binele poporului - pentru cei in functii publice si nu la privilegiile personale.Inclusiv membrii CSM bag seama ca sunt aserviti cercurilor politice, cu toate ca justitia trebuie sa fie APOLITICA ca multe alte institutii din tara.Nu mai bine avem noi grija mai mare cand votam Palamentul ?

 

@ioanr. Ahaaaa!!! V-ati ales foarte bine imaginea lui Cuza!

Ceea ce face acum presedintele Iohannis este intr-un anumit fel, aceeasi actiune de Unire a Romaniei dinauntru cu cea de dinafara, similara cu unirea principatelor romane a lui Cuza.

Este evident ca civismul si integritatea publica sunt pietrele si cimentul cu care se construieste Cetatea Carpatilor! Doar ca fiecare piatra (roman) care intra in aceasta constructie, trebuie sa-si slefuiasca asperitatile in asa fel incat sa-si gaseasca un loc stabil in aceasta constructie. Iar cimentul care ne leaga este VOTUL !

La altii se discuta deja tema drumurilor

cu antigravitatie si a masinilor zburatoare
200 km autostrada se fac in doi-trei ani
romanashii se complac cu banditzii patriohotzi, subt care au trait regeshte
au trecut 30 de ani de securism institutionalizat, shi poporul e tot mai sarac shi mai p...t
chit ca plasma-i cat usa.

 

Amun sentiment de deceptie in raport cu prezenta pentru o ora a

presedintelui Iohannis la CSM. Nu a facut decat sa delivreze un avertisment pentru grupul Savonea si sa-i indemne pe cilalti sa reactioneze. Ceea ce cred ca nu se va realiza.

Iohannis, fiind garantul constitutional al independentei Justitiei, ar fi trebuit sa participe la toata sedinta si sa produca schimbari in CSM prin discursul sau si prin prezenta sa. Obraznicia unor Savonea, Baltag sau simpla prezenta a unui Alistar sunt o injurie adusa milioanelor de romani care au iesit in strada pentru apararea Justitiei.

Justitia celor citati mai sus nu este Justitia mea. O resping.

 

Ati votat un mormoloc ca sa fie presedinte pai atunci va meritati

soarta. Este ridicol sa votezi pe cineva doar ca este inalt, chiar sint asa multi orbi in Romania care nu vad rezultatele neputinciosului in ultimii cinci ani. Toata lumea stie ca Romania nu functioneaza iar presedintele tarii se misca cu incetinitorul. Pina si un pensionar merge mai repede decit uriasul german , pina si un copil vorbeste mai repede decit regele Klaus! Cei care vorbesc limba romana s-au raspindit in toate tarile lumii dar sint numarati in ...populatia Romaniei. Coruptia si prostia domina Romania.

 

Stim cu toti ca tu care faci parte di cele 3.5 miloane

o OBEALA ca Presh care cred ca stie chiar si aria cercului
una ca Pi. Viorica!
Devi tot mai penibil!
Esti Marin666/cucurunspan?? si inca nu te-ai dezvoltat la maxim???


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor