Inspectorii ANI verifica averea sefei CSM, Lia Savonea

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 15:08
9615 citiri
Inspectorii ANI verifica averea sefei CSM, Lia Savonea

Agentia Nationala de Integritate (ANI) face verificari privind averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Lia Savonea, dupa ce in spatiul public au aparut informatii privind bunurile detinute de aceasta.

Actiunea vine dupa o sesizare formulata pe numele acesteia, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Lia Savonea are o avere de invidiat si detine impreuna cu sotul sau doua case de locuit, in Chiajna si Alba, doua masini, BMW si Volkswagen, si bijuterii in valoare de 14.000 de euro. La acestea se adauga si alte terenuri agricole sau intravilane in Ilfov si Alba.

Sotul Liei Savonea, avocatul Mihai Savonea, a vandut 7 imobile si doua masini, in perioada 2017-2018, pe care a obtinut aproximativ 600.000 de euro.

In acelasi timp, Savonea castiga sume impresionante de la CSM: Lia Savonea a incasat 100.000 de euro de la CSM in 2018

Proiect trimis la Senat?

Publicatia mainnews.ro a publicat initial infomatia privind verificarile ANI.

In plus, sursa citata arata ca ulterior sesizarii, pe 4 iulie, Savonea ar fi inaintat Comisiei Juridice a Senatului, condusa la acel moment de Robert Cazanciuc, o propunere de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice si completarea legii de functionare a ANI.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre propuneri prin care competentele ANI ar fi restranse. Astfel, se propune limitarea evaluarii pe ultimii trei ani anterior sesizarii. In prezent, evaluarea poate fi facuta pe parcursul detinerii functiei publice, precum si in decursul a 3 ani dupa incetarea acesteia.

"Nu imi amintesc sa fi existat o asemenea solicitare din partea sefei CSM, Lia Savonea. Au fost multe propuneri de modificare de-a lungul timpului. In niciun caz nu au existat discutii de acest gen cu doamna Lia Savonea", a declarat Robert Cazanciuc, fostul presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, pentru mainnews.ro.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....