Ziare.com

Numirea Adinei Florea in fruntea SS a esuat si a 7-a oara. Dupa o sedinta tensionata de 7 ore, votul a fost de egalitate (Surse)

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 22:54

   

Numirea Adinei Florea in fruntea SS a esuat si a 7-a oara. Dupa o sedinta tensionata de 7 ore, votul a fost de egalitate (Surse)
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incercat si marti sa decida in cazul uneia dintre cele mai controversate teme din Justitie: instalarea procurorului Adina Florea la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), denumita Sectia Speciala (SS).

Sefa CSM, Lia Savonea, a incearcat pentru a 7-a oara aceasta numire. Insa, dupa o sedinta ce s-a intins pe 7 ore, din care 5 i-au fost dedicate Adinei Florea, se pare ca votul duce la o a 8-a incercare. Un vot a fost declarat nul, astfel ca a fost egalitate, 9 voturi pentru numirea ei in fruntea SS, 9 impotriva, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Discutiile din cadrul CSM au fost incordate. Din punct de vedere tehnic, s-a discutat validarea rezultatelor concursului pentru sefia SS, la care Adina Florea s-a clasat pe primul loc. Comisia de evaluare a fost formata din trei membri CSM: Lia Savonea si doua doamne judecator apropiate acesteia, Simona Marcu si Nicoleta Tint.

Ana Birchall si Lia Savonea au schimbat mai multe replici acide. Ministrul Justitiei a spus ca sunt mai multe hibe legislative in ce priveste organizarea si functionarea SS.

In acelasi timp, procurorul Tatiana Toader a atras atentia asupra practicii SS de a prelua dosare, cand in ancheta apare numele unui magistrat, asa cum a fost, de exemplu, cazul Tel Drum.

Judecatorul Andrea Chis a punctat asupra modului in care fostul sef al SS, Gheorghe Stan, in prezent judecator la CCR, a retras mai multe apeluri declarate de DNA in procese de coruptie.

De partea cealalta, judecatorul Gabriela Baltag a aratat ca legea trebuie respectata, iar concursul trebuie validat.

In prima parte a sedintei CSM, unul dintre contracandidatii Adinei Florea la aceasta functie, procurorul militar Bogdan Pirlog, a cerut anularea concursului si a sustinut ca a fost dezavantajat in timpul interviului.

Divizarea din CSMDiscutiile au avut loc intr-o perioada in care membrii CSM sunt complet divizati in cazul SS. Scorul ar fi aproximativ egal, insa procurorul Codrut Olaru, care este indecis, ar putea face diferenta. 52 de procurori cu grad de Parchet General i-au cerut acestuia sa voteze pentru amanare.

O parte dintre membrii Consiliului cer amanarea tuturor discutiilor privind SS, pana cand Curtea de Justitie a UE da o prima decizie in acest caz.

Si asociatia "Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor" (AMASP) a solicitat marti CSM sa amane discutarea punctelor de pe ordinea de zi privind activitatea SS.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea sedintei CSM si cele mai importante declaratii:

22:54 - Desi sedinta s-a incheiat de 3 ore, niciun semn pe site-ul CSM de minuta discutiilor si rezultatul oficial al votului. Indiferent daca Lia Savonea va decide sa faca anuntul in miez de noapte sau maine dimineata, va vom tine la curent.

20:40 - Se pare ca rezultatul votului in ce-o priveste pe Adina Florea va duce si la o a 8-a incercare de numire. Un vot a fost declarat nul, astfel ca a fost egalitate: 9 voturi pentru numirea ei in fruntea SS, 9 impotriva, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Astfel, cel mai probabil, votul va fi reluat intr-o sedinta viitoare.

20:05 - Dupa mai bine de 7 ore, sedinta s-a incheiat. Deciziile le vom afla dintr-un moment in altul.

20:00 - Discutiile continua la CSM. Sedinta dureaza deja de 7 ore. Pe ordinea de zi a sedintei de azi s-au aflat 17 puncte, iar acum s-a ajuns la punctul 16. Doar discutiile legate de Adina Florea au durat 5 ore.18:00 - Membrii CSM continua discutiile pe alte subiecte. Ramane sa aflam mai tarziu cum se vor pronunta in cazul numirii Adinei Florea: amana decizia pentru a 7-a oara sau aceasta va fi numita la conducerea SS.

16.16 - Membrii CSM discuta despre situatia sediului CSM. Asta in contextul in care ministrul Justitiei, Ana Birchall, i-a scris la sfarsitul lunii septembrie presedintelui CSM, Lia Savonea, sa se hotarasca ce face in cazul viitorului sediu CSM: continua procedurile pentru achizitionarea unui sediu de pe piata libera, achizitie estimata la 18 milioane de euro, sau opteaza pentru a primi un sediu in viitorul "Cartier al Justitiei".

Citeste si: Birchall ii scrie Liei Savonea ca CSM primeste un sediu nou in "Cartierul Justitiei" si sa nu arunce 18 milioane de euro pentru achizitia unui imobil

Ana Birchall: Daca decideti ca nu vreti sa faceti parte din Cartierul pentru Justitie, nu veti mai putea face parte din acest cartier. Va invederez faptul ca am mai auzit aceasta discutie: O sa revenim mai tarziu! Nu aveti cum sa faceti pasul, acum se face proiectia. Trebuie sa luati o decizie, daca ramaneti sau nu in acest cartier. Rugaminatea mea este sa ne spuneti: Da ori ba! In momentul de fata, CSM-ul blocheaza acest proiect. Este o problema de legalitate: sa ai doua surse de finantare pentru acelasi obiectiv.

Noi contre intre Savonea si Birchall. Sefa CSM ii spune ca DIICOT este in aceeasi situatie si nu s-a pus problema acestei alegeri: "Este o falsa problema, doamna ministru".

15:29 - Discutia despre numirea Adinei Florea la sefia SS s-a finalizat. La finalul discutiei, judecatorul Mihai Balan insista asupra faptului ca GRECO si Comisia Europeana, prin MCV, au spus despre Sectia Speciala ca este o anomalie, care nu ar fi trebuit creata.

Membrii CSM discuta despre solicitarea de preluare de la Ministerul Justitiei a bugetului instantelor de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

14:54 - Sedinta CSM continua cu multe discutii contradictorii. Procurorul Codrut Olaru arata ca are un proiect legislativ prin care sa fie reglementata activitatea SS.

Procurorul Cristian Ban sustine ca, in cazul SS, s-a "creat un parchet paralel" la dorinta politicului. "Nu noi (magistratii - n.red.) am cerut acest lucru", spune procurorul.

"Nu inteleg cum unii dintre noi sustin SIIJ, cand infiintarea nu a venit de la noi, a venit pe linie politica", conchide acesta.

Codrut Olaru: Discutam la acest moment din perspectiva concluziilor pe doua variante: desfiintarea Sectiei sau restructurarea acesteia, cu modifcari de text care sa o aduca in matca normala. Este nevoie de o interventie legislativa care sa ne spuna care este versiunea corecta. Mergem pe varianta desfiintarii sectiei, este nevoie de o modificare legislativa. Mergem pe restructurare, avem nevoie tot de o modificare legislativa.

Pe 10 octombrie, am depus la registratura CSM un proiect de lege privind SIIJ. Eu cred ca e nevoie sa mearga in totalitate in subordinea procurorului general, am propus ca intreg CSM sa se ocupe de supervizare, sa limitam competenta, sa poata procurorul-sef sa infirme solutii, retragerea cailor de atac ar trebui sa fie analizata.

Pana atunci, pana avem o formula definitivata legislativ, cred ca trebuie sa deblocam consiliul. Propunerea este la nivelul CSM, va intra in analiza Comisiei nr. 1 de legislatie.

Trebuie sa spun ca am primit pe adresa de mail o solicitare de la mai multi procurori PG, DNA si DIICOT, prin care mi se cerea sa votez pentru amanarea lucrarilor privind SIIJ, pana la decizia CJUE. Motiv pentru care aceasta cerere este pe masa.

Ii asigur pe semnatarii acestui memoriu de intreaga mea responsabilitate in exercitarea mandatului, ii asigur si pe cei care se afla in concediu de odihna, dar figureaza in memoriu, cei care figureaza in memoriu dar care se regasesc si pe cei care functioneaza in diverse structuri ale Ministerului Public.

Bogdan Mateescu: Salut propunerea, e clar ca nici reprezentantul Parchetului General in CSM nu e de acord cu actuala formulare a legii.

Ana Birchall: Eu cred ca punctul de vedere al dl. Olaru ar fi util comisiei de la MJ.

Andrea Chis aminteste ca ea a cerut la ultima sedinta CSM ca sa fie depuse toate actele care au stat la baza evaluarilor concursului pentru numirea sefului SIIJ. Acest lucru nu s-ar fi facut insa.

14:23 - Lia Savonea si Ana Birchall au mai multe discutii in contradictoriu legat de activitatea SS. Sefa CSM insista pe faptul ca mai multe persoane ar fi fost abuzate de magistrati, iar unii procurori au fost trimisi in judecata pentru represiune nedreapta.

Sedinta este una incordata.

Birchall spune ca a existat cel putin o prevedere care a fost pusa "pe sestache" in Parlament, in cazul functionarii SS.

Ea da exemplu cazul unui traficant de droguri sau a unui violator in serie, care face plangere impotriva unui procuror, iar cazul ar urma sa fie preluat de la parchetul care face ancheta de catre Sectia Speciala. Aceasta ar fi una dintre hibele legislative.

Citeste si: Ministrul Birchall anunta ca specialistii din MJ nu recomanda functionarea SS

In sprijinul Liei Savonea a sarit judecatorul Gabriela Baltag.

Procurorul Tatiana Toader aminteste despre cazul Tel Drum, pe care procurorii SS au incercat sa-l preia de la DNA, dupa ce in dosar a aparut numele unui magistrat.

Judecatorul Andrea Chis atrage atentia asupra modului in care fostul sef al SS, Gheorghe Stan, a retras apelurile facute de DNA in mai multe dosare de coruptie.

14:14 - Cristi Ban, procuror: Achiesez la punctele de vedere ale lui Mihai Balan si Bogdan Mateescu. Imi cer scuze fata de dl. Pirlog, privind maniera prin care a fost intervievat, printre balene si delfini in Barcelona. (Bogdan Pirlog a fost audiat in timp ce vizita delfinariul din Barcelona - n.red.)

Gabriela Baltag, judecator: Pe lege nu avem cum sa nu validam cele doua concursuri. Ce exemplu am da colegilor din teritoriu daca am da o alta solutie, de nerespectare a legii.

Ministrul Ana Birchall spune ca la nivelul Ministerului Justitiei s-a facut analiza studiilor GRECO (Grupul Statelor impotriva Coruptiei). Sunt doua concluzii: una merge spre desfiintarea sectie si o alta opinie de restructurare a acesteia, care ridica problema numirilor si de functionare. Va rugam, CSM-ul, sa ne trimiteti punctul de vedere in cazul rapoartelor GRECO.

Birchall citeste mai multe prevederi privind functionarea SS si critica modul in care au fost realizate.

"Daca maine imi vine un criminal in serie, si face plangere impotriva unui magistrat, de ce aceasta Sectie sa preia intregul dosar?," spune Birchall.

14:01 - Plenul CSM trece la discutarea punctului privind: "Organizarea concursului pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. (SIIJ)"

Judecatorul Bogdan Mateescu anunta public ca el o sa voteze pentru invalidarea acestui concurs, deoarece au fost vatamate drepturile unui candidat, facand trimitere la cazul lui Bogdan Pirlog.

Judecatorul Mihai Balan: Colegii m-au mandatat sa le spun punctul lor de vedere. Colegii mei m-au mandatat de doua ori privitor la aceasta problema, la SIIJ. Toate adunarile generale, repet acest lucru, toate adunarile generale au votat impotriva acestei propuneri. Nu cred ca pot sa reprezint colegii in aceasta procedura si sa ma fac ca nu exista parerea lor si a organismelor internationale. Toate converg spre desfiintarea acestei structuri din varii motive.

Noi azi analizam procedura de recrutare a unor procurori cu functii de executie sau de conducere pentru aceasta institutie si prin prisma angajamentelor internationale pe care Romania trebuie sa le accepte. Trebuie sa luam in considerare aceste lucruri. Nu cred ca este posibil sa spuna toate la fel doar din dorinta de a distruge sistemul judiciar din Romania.

15:53 - Au scurte interventii prin videoconferinta doua doamne judecator: Andreea Ciuca, presedinte Asociatiei Magistartilor din Romania, si Florica Roman, presedintele Asociatiei Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului.

Andreea Ciuca cere validarea concursului pentru sefia SS: "Au fost tergiversari. Ce s-ar fi intamplat daca acest lucru se intampla in sala de judecata? Am fi fost in fata Inspectiei Judiciare."

Florica Roman arata ca sustine punctul de vedere al Andreei Ciuca: "Nu aveti nicio scuza pentru a amana din nou votul. Sectia trebuie sa functioneze la capacitate deplina. Este cazul sa intre in functiune".

13:46 - Avocatul lui Bogdan Pirlog acuza mai multe nereguli in modul de desfasurare a interviului pentru sefia SS.

"Bogdan Pirlog a fost dezvantajat vadit de catre ceilalti contracandidati. Va solicitam sa invalidati aceasta procedura (a interviului - n.red.)," a spus avocatul.

13:31 - Plenul CSM discuta in acest moment validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ). In sala CSM a venit unul dintre candidatii la aceasta functie, magistratul Bogdan Pirlog, cunoscut ca fiind procurorul care a deschis ancheta in dosarul protestelor din 10 august.

In prezent, Pirlog este prim-procuror militar adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Magistartul a fost unul dintre procurorii care au candidat la aceasta functie. El a venit la acest concurs cu un proiect inedit, in care pleda pentru sistarea imediata a activitatii SS si cercetarea procurorilor care l-au anchetat pe Frans Timmermans.

Avocatul lui Bogdan Pirlog invoca incompatibilitatea mai multor membri CSM in acest caz si cere ca le cere sa se abtina de la vot in cazul numirii unui sef la SS: Lia Savonea, Simona Marcu, Nicoleta Tant, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Mariana Ghena. Este vorba de judecatori apropiati sefei CSM.

Citeste si: Procurorul care a deschis ancheta in cazul 10 august contesta numirea Adinei Florea la sefia SS: A castigat pe criterii straine interesului Justitiei


Foto: CSM


Gabriela Baltag a reactionat: "Trei colegi au dosare la SIIJ, ar trebui sa puneti in discutie si cazul lor. Noi nu ne-am pus aceasta problema."

Bogdan Pirlog: Putem sa cerem SIIJ sa ne spuna cati membri CSM au plangeri acolo si sa amanam sedinta de astazi.

Membrii CSM nominalizati de Pirlog au explicat ca nu vor sa se abtina de la procedura de vot in acest caz.

Procurorul Bogdan Pirlog s-a plans Plenului CSM ca el a fost defavorizat in momentul in care a sustinut interviul, care a fost in perioada in care era efectiv in concediu de odihna.

Avocatul procurorului pune sub semnul intrebarii modul de realizare al interviului, prin internet, a carui data a fost schimbata de CSM.

13:21 - Sedinta CSM a inceput cu o intarziere de 20 de minute.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
31 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

He, he, he-ul lui drakknea a primit din nou un zdravan:

Ha, Ha, Ha pentru alina si savonea !

 

Numire

Nu e nici o instalare !
Ca orice functie din Romania, este o numire politica si atita. Cum spatele ei politic, PSD e out, nu are cum sa mai primeasca hatiseriful !

 

daca unul ca parlog cu notiuni

in ale parchetului de nota 3,5 are pretentii. s-a dus naibi justitia romana. ce fac asociatiile legitime de magistrati. stau pe bara ca la circ si aplauda. sa se desfiinteze macar stim un lucru. au ajuns 3 asociatii de magistrati soroisti din provincie, finantate din afara, sa fie mai vocale de cat cele alcatuite din mii de magistrati. rusine stimabililor. rusine. cat despre florea nu prea inteleg ideea. ce poate face ea ca sefa si nu poate face acum. a nu accepta probabil tutela. asta este o tema. pentru unii care sunt neinitiati. magistratii sunt inamovibili iar voi vreti cu orice pret sa demonstrati ca m,edia are ultimul cuvant. va inselati. in sala de judecata presedintele si ceilalt6i membrii ai completului sunt factorii hotaratori. atat timp cat respecta legea. acelasi lucru este valabil si pentru procurorii care au calcat-o in picioare trimitand in fata instantei persoane nevinovate ce au fost achitate definitiv.asemenea procurori nu mai au ce cauta in magistratura. cat despre parlog si veverita m sustin in continuare ca nu au ce cauta in magistratura atata timp cat servesc interesele obscure ale unor personaje din afara granitelor tarii, incalcand legile care le reglementeaza activitatea si statutul.

Așa ceva ...

Birchall: Secția să se ducă in Parchetul General🤣
Savonea: Păi, Secția este in Parchetul General, sub procurorul general al Romaniei 🤣
#BirchallDuTeAcasăCăEștiDemisăDeCCR

da doamne pe totii dreptii care nu vor SS sa i ia

Onea ,Portocala si Man in colimator sa i stranga cu usa cea dreapta dupa intelesul lor ...daca acei judecatori care cunosc legea bine au fost santajati si prinsi in hora procuroriilor ticalosi fara sa se poata apara ca si luluta era de parte procuroriilor atunci adio Justitie in Romania ..Vai de capul Postaciilor ,, procurorii nu au nici o grije sau frica daca isi vad de treaba in limita legii atat si nimic mai mult

Cum e, psd-ul are justitia cum ziceai?

Si dai lectii de independenta justitiei? Locul lui florea e la puscarie si savonea vine tare din urma. Divulgarea dosarelor si anularea apelurilor sunt fapte penale. Nu mai au mult si justitia va fi curatata cu sprijinul ue

...

Ăștia sunt reprezentanții și garanții Justiției din Romania. O rușine, nene. Efectiv, o rușine plină de defecți, de nimeni pe drum, și de non valori. Nimic n-are legătura cu profesionalismul și competenta. Sa nu va mire ca Justitia e in halul in care il vedeți cu toții.

florea adina are legatura cu ceva ?

ea vrea sa conduca o procuratura privata a psd fiind
o individa penala,vezi documentul secret pe care l-a dat
lui darius vilcov.

si apoi,ce concurs a cistigat ?
doar un simulacru cu intrebari de genul "nu-i asa ca..."
iar proba scrisa,desi era prevazuta de lege,a fost
sarita...

ci jafuri de astea,bolnave psihic,vreti sa faceti ceva ?

ESUATA

Asta e porecla Adinei Florea.

Presedintele Iohanis,este OBLIGAT MORAL sa prezideze aceasta sedinta

Pentru a impiedica infraxtoarea Lia Savonea sa o numeasca pe Adina Florea in functia de sef al sectiei bolsevice,SS.
Sectie SS care,oricum trebuie deindată desfiintata,conditie impusa de UE.
Deindată inseamnă deindată,nu incetisor cu regim de usurel!
...n-o va face!
Pentru ca este un LAS...
Doar "va constata ca PSD face rau in continuare el nu".
Asta sa-i fie ULTIMUL MANDAT de momaie.

 

mai rafaele

daca erai mai pregatit auzeai si tu de separarea puterilor in stat. sau care sunt cele 3 puteri. presedintele nu face parte din acestea. dar dupa mintea voastra orice este posibil. a voastra celor carehaladuiti peste mari si tari pentru interesul propriu si care actionati la comanda celor care va angajeaza si va platesc si care, in nici un caz nu sunt romani si nu-i doare burta de soarta romanilor.

Medgi, daca erai mai pregatit

ai fi stiut ca presedintele are dreptul sa asiste la sedintele CSM, ca si la sedintele de guvern.
Mai pune si tu mana pe carte...

Vraji

Asta sa o crezi tu ma cu separarea, dreptatea si alte tampenii de genul asta !
Daca se comite o crima la ora 17:01 si criminalul e prins, cu dovezi si cu tot ce vrei tu, Servicul Omoruri se prezinta Luni la ora 08:00 ptr investigatii !
Ti se pare normal ?
Tu-si dai seama ce-i administratie ?
SS e creata sa dea cu bata in judecatorii care au tendinta sa fie corecti, nu neaparat ca sunt corecti !
Ai o vorba cu alistar, si mai ales cu directorul lui de cabinet : elvis !
Elvis Cioaba !

...

Ban de la secția de procurori, care spală toți infractorii parchetelor, spune că el nu ințelege de ce trebuie să existe SIIJ, că procurorii din Romania sunt foarte buni și că nu există nicio problemă cu procurorii in Romania, nimic nu e dovedit. Adică cumva toată lumea e nebună. Dă impresia că parcă el - care se crede mare sculă basculă - a inființat secția nu Legiuitorul.

DAN BARNA IN TURUL 2

si Iohannis pleaca acasa instant.

e cea mai buna solutie. Si cu siguranta Barna se va duce peste Savonea, nu ca adormitul inganfat Iohannis.

Corect

Barna este o persoana activa ce pune munca pe primul loc. Oare de ce marile orase si diaspora au votat USR ? Persoanele cu pregatire intelectuala si care au in continuare au munca intelectuala voteaza USR. Din pacate manelistii nu ii inteleg decat pe manelisti iar acestia sunt majoritari in Ro - au plecat in afara si apoi s-au intors sa se laude cu cat au furat.

Parerea mea

este ca aceasta sectie se suprapune peste Inspectia Judiciara si nu-si are obiectul. Cred ca trebuie desfiintata, intrucat a fost creata special pentru a o impiedica pe Laura Kodruta Kovesi sa candideze la functia de procuror la UE.Aceasta insa a fost deja confirmata in functie.Deci, se vede clar ca a fost infiintata special ca instrument de sicanare a celor incomozi, care se opuneau lui Tudorel Toader si lui dragne! Nici L>Savonea nu e prea curata cu propunerea ei de mutilare a legii ANI! Deci si ea merita debarcata din functie!

 

mai acesta care inveti zilnic sa

numeri pana la 6 sau sa nu uiti. citeste mai bine ca sa intelegi si tu ce am vrut sa spun. asta demonstreaza cat de neinitiat esti in interpretarea unor idei. dupa ... prezenta presedintelui la sedintele csm este posibila, fara a avea loc o analiza a activitatii sau o tema anume? care norma legifereaza acest lucru, daca esti asa istet..

Completare

Madam Adina Florea mai avea de lamurit si provenienta si publicarea facuta de Darius Varlcov a documentelor clasificate, sustrase de ea! Deci, ce fel de procuror e asta?

 

Domnule presedinte Iohannis, ati auzit ca exista posibilitatea sa

luati conducerea sedintei de la CSM si prin video conferinta?
De oriunde ati fi, chiar si de la Cotroceni.
Domnule Iohannis, sunteti pe cale sa pierdeti din increderea multor romani!
Astazi trebuia sa fie prezentata in CSM si propunerea de destituire a lui Savonea, ati uitat?

 

toti din afara postacilor

sunteti calare pe justitia romana. aveti cumva probleme judiciare si sperati sa ajunga in functii cheie persoane agreate de voi in mod interesat, sau actionati la comanda celor care au taiat si spanzurat timp de zece ani pe aceste meleaguri cu mina lui kovesi si a sistemului mafiot infiintat si condus de infractorul basescu.

Medgilica

tu, cu pregatirea ta psd-ista vad ca nu concepi ca justitia poate fi, si ar trebui sa fie, independenta politic. Cum voi in toate guvernele pe care le-ati avut ati incercat intotdeauna sa subjugati politic institutiile justitiei pentru a le controla este de inteles, la nivelul vostru ca nci nu intelegeti ca aceasta institutie poate fi si independenta politic.

meddginicoli h:14,21

Tie ti se pare firesc si normal ca atributiile inspectiei judiciare sa fie trecute catre aceasta sectie de investigatii, dar sa existe si Inspectia Judiciara? Si se pare d-na Savonea, cea care a formulat o initiativa legislativa -fara sa aiba acest atribut- de modificare a legii A.N.I.?
Ti se pare prea curata si chemata pentru acest post, d-na Adina Florea care inca nu a raspuns pentru sustragerea de documente secrete si date lui Valcov sa le publice, sau care a cocolosit datoriile imense ale tatalui ei, sa fie buna pentru a ocupa o asemenea functie, care a fost creata special pentru a o incurca le Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror european? Se vede clar care a fost menirea acestei sectii, numai daca citesti atributiile lor si raspunderea...
Asadar, lasa-ma cu justitia libera cu asa niste specimene! Da, ar fi libere cand posturile ar fi ocupate prin concurs public, nu numiri si sustineri politice!
Da. imi doresc o justitie curata, care cu adevarat sa tina'n mana BALANTA !

Delirezi, pur is simplu. Amesteci Kovesi cu

Basescu fara nici o ratiune. Ce va arde pe voi este ca dna sub Kovesi v-a bagat hotii in puscarie.

De ce atata incăpăținare?

Dacă persoanele care au competența de a decide nu acceptă numirea cuiva in fruntea unei instituții, de ce se incăpățanează Lia Savonea să tot propună același candidat? E clar că Adina Florea NU e persoana potrivită să conducă Secția Specială.
Apoi, această "SS" (asemănarea cu organizația nazistă nu mi se pare deloc intamplătoare) ar trebui oricum desființată cat mai ***and, deoarece nu corespunde standardelor democrației europene.

 

Se incapataneaza deoarece daca nu reuseste

risca sa piarda controlul volanului.
Si nu intr-un Need for Speed, ci intr-un plop, pentru ca sa aflam "dupa aia" ce afaceri cu ciorapi barbatesti invartea duduia.
Vajnica secu, fosta kgb, fosta siguranta regala, lucreaza si vegheaza de zor, de te miri cum nu fac infarct, fie el si pre-.

A insista cu Florea pina iese este ridicol si inutil, in vederea

faptului ca Ss trebuie desfiintat. Savonea poate avea doar doua motive. Sa arate cine este seful la toata justitia romana, sau sa o rasplatesca pe Florea cu o pensie babana pentru magariile facute.

 

Mai are un motiv

Savonea si gasca ei incearca sa ia cat mai multe pozitii de conducere in justitie ca sa se apere unii pe altii cand vor veni procurorii sa-i ancheteze. Degeaba, tot la puscarie ajung

 

 

Frecangeala Savonista

E clar ca Adina are problemw.
De ce trebuie neapaarat sa iasa Adina?
Uneltele psdiste trebuie inlaturate.

 

Lupte intestine!

Cum să existe "răspunderea magistratilor" dar făfă ca cineva să le cerceteze natura faptelor si pe cale de consecintă să le prezume fapte penale ori doar deontologice/morale sau administrative? Cică toată lumea doreste reglementarea cat mai corectă si proceduri derulate cu celeritate pentru ca "răspunderea" să fie si efectivă si nu la Pastele Cailor. Insă una sunt vorbele si altele sunt faptele!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor