Deputatul Liana Dumitrescu a murit la 38 de ani

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 09:50
14933 citiri
Deputatul Liana Dumitrescu a murit la 38 de ani

Deputatul Liana Dumitrescu a murit joi dimineata, la spitalul Elias, unde era internata de o saptamana din cauza unei boli cerebrale rare.

Potrivit Antena 3, Liana Dumitrescu a murit in jurul orelor 09:30.

"A fost resucitata 46 de minute, dar nu s-a mai putut face nimic, a facut stop cardiac. Dosarul medical va ajunge la Parchet pentru ca este considerat caz medico legal. Familia a fost nemultumita de ingrijirea primita. Au dorit s-o mute la un spital din Viena, dar starea de sanatate a doamnei Dumitrescu se inrautatise, fapt care nu a permis aceasta mutare", a declarat managerul unitatii, Doina Dinulescu, pentru Adevarul.

Corpul va fi depus la Palatul Parlamentului.

Medicul care a ingrijit-o a declarat ca, in toata carierea lui, de patru decenii, patru sau cinci cazuri au fost atat de grave cum a fost cel al deputatului.

Pentru tratarea ei, cei de la Elias au colaborat cu echipe de specialisti din Austria, ca tratamentul sa fie cel mai potrivit, insa nu au reusit sa ii salveze viata.

Starea deputatului era miercuri foarte grava, iar medicii declarau ca fac tot ce se poate pentru a o salva.

"Liana Dumitrescu a fost internata la noi cu o boala acuta vasculara care a avut o evolutie rapida in cateva ore de la debut, de la momentul internarii. Din aceasta cauza transferul doamnei in alte centre a fost imposibil. Tot ce s-a facut pentru tratarea ei este conform recomandarilor de ghiduri internationale", declara miercuri conducerea spitalului.

Liana Dumitrescu s-a prezentat, pe 18 ianuarie, la Spitalul "Elias", acuzand dureri puternice de cap. Starea femeii s-a agravat in orele urmatoare.

Liana Dumitrescu este din 2008 deputat de Neamt, din partea Asociatiei Macedonenilor din Romania. Dumitrescu a fost deputat si in legislatura 2004 - 2008.

Nascuta la Craiova, Liana Dumitrescu a implinit pe 20 ianuarie 38 de ani. Necasatorita, Dumitrescu este licentiata in Drept, la Universitatea Bucuresti, si este vicepresedinte al Asociatiei Macedonenilor din Romania.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis joi un mesaj de condoleante.

Seful statului a transmis sincere condoleante familiei sale pentru pierderea suferita si isi exprima, in acelasi timp, solidaritatea in acest moment trist.

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...